12 Kasım 2011 Cumartesi

Rengarenk Mim * Gökkuşağı:)

Kısa blog tarihimde ilk kez bir mim cevaplıyorum:))
Sevgili Aslı huzursuz ruhum, şahane bir kadının gizli günlüğü ve hayat melodisi tarafından mimlenmiş sayılınca ben de cevaplamam gerektiğini hissettim:)


1- Ruhunuz hangi renk?
2- İzlediğiniz bloggerlar hangi renk? 






Önce renkleri iyi bilmem gerekiyordu:) Kısa bir renk analizi.



İki ana rengin karışımıyla ortaya çıkan ara renk, karışıma katılmayan ana rengin tamamlayıcısı olur. Kırmızı için yeşil, mavi için turuncu, sarı içinse mor tamamlayıcı renk işlevi görür. Aynı zamanda birbirlerine karşıt olan bu renkler birlikte kullanıldıklarında da denge oluştururlar.[1]
Sarı: En parlak renk. Dikkat çekmek için çığlık atar; bu yüzden uyarı ışıklarında sarı tercih edilir. Ayrıca dikkat çekiciliğinden dolayı dünyada taksiler sarıdır. Sonbaharın da baskın renkleri sarı ve sarı-turuncu, duygularımızı yakalayan, güçlü bir çekiciliğe sahiptir. Neşeyi anlatır. Sarı zeka ,incelik ve pratiklikle de ilgilidir. Toplumsal yaşamı ve birlikte çalışmayı yansıtan bir anlamı vardır. Geçiciliğin sembolüdür.Sarı ayrıca hüzün ve özlemin rengidir. Sonbaharın tüm hüzünlü güzelliğinde onun her rengini izlemek mümkündür.[2]
Kırmızı: En uzun dalga boyuna sahip olan kırmızı renk, özellikle de koyu bir arka plan ile birlikte kullanıldığında öyle şiddetlidir ki, bir görüntüde yer alan küçücük kırmızı bir leke bile görüntünün her yerini etkiler. Bu renk canlılık ve dinamizmle ilgili bir renktir. Mutluluğu temsil eder. Kırmızı renk, fiziksel olarak; ataklığı, canlılığı ve duygusal bağlamda; bir işi sonuna kadar götüren azmi ve kararlılığı gösterir.
İştah açar. O yüzden dünyadaki gıda firmalarının çoğu logosunda kırmızıyı kullanır. Kırmızı tansiyonu yükseltir, kan akışını hızlandırır. Yanlış bir inanış vardır; boğaların kırmızıya saldırdığı sanılır. Oysa boğalar renk körüdür. Kırmızıya değil, kendilerine sallanan koyu renkli beze saldırır. [2]
Pembe: Kırmızı ile mavinin birleşmesi ile elde edilen pembe renk, kırmızı gibi canlılık verir ama daha yumuşaktır. Mavi renk erkeklerin, pembe ise bayanların rengi olarak bilinir. Neşe ve mutluluk veren bir renk olan Pembe aynı zamanda hayallerin ve aşkın rengidir.
Mavi: Dünyanın hakim rengi olan mavi çekingen bir renk; dinlendiriciliği ve edilgenliği anlatır. Koyu tonlarda ya da yoğun olarak kullanıldığında moral bozan, kasvet veren, açık tonlarda ya da beyazla karışık kullanıldığında, yatıştırıcı ve güven veren bir etki yaratır.Vücudumuzda boğaz bölgesini yansıtan bir renktir. Mavi renk gökyüzünün ve geniş ufukların, denizin simgesidir. Sınırsızlığı ve uzak bakışlılığı simgeler. Huzuru temsil eder ve sakinleştirir. Araplar mavinin kan akışını yavaşlattığına inanır, nazar boncuğu o yüzden mavidir. Batıda intiharları azaltmak için köprü ayaklarını maviye boyarlar. Duvarları mavi olan okullarda çocukların daha az yaramazlık yaptığı saptanmıştır.[2]
Yeşil: Sessizliği anlatır. Duygusal olarak bizi en çok etkileyen bir organımız olan kalp organının , bu rengin yaydığı enerji alanında olduğu düşünülür. Doğanın ve baharın rengidir. Güven veren renktir. O yüzden bankaların logolarında hakim renktir. Yeşil yaratıcılığı körükler. Bu yüzden büyük lokanta mutfaklarında yeşil tercih edilir. Hastanelerde de yeşil rahatlatıcı özelliği nedeniyle kullanılır. Yeşil alanda insanların daha az mide rahatsızlığı çektiği saptanmıştır.[1]
Mor: En kısa dalga boyuna sahip olan mor, geleneksel olarak asaletle ilişkilendirilir. Yakınlık ve güzelliğe de işaret eder. Eskiden beri ihtişam ve lüksün son basamağı olarak düşünülür. Tarih , yüksek sınıfların, saray mensuplarının daima morla bezendiklerini kaydeder. Nevrotik duyguları açığa çıkardığından, insanların bilinçaltını korkuttuğu saptanmıştır. İntihar edenlerin beğendiği renktir.[1]
Nötr renkler, beyaz, siyah ve kurşuni gibi tarafsız renklerdir. Bunlar belli başlı bir renk özelliğinden ziyade, çeşitli renklerin elde edilmesine yardımcı olurlar. Nötr renkler, dinlendiricidir; doyurucu manalı ve olgun bir etkileri vardır. Bunlardan siyah renk, derinlik ve karanlık beyaz ise aydınlık, temizlik ve yakınlık hissi yaratır.
Renklerin özelliklerine göre, meydana getirdiği ve aksettirdiği değişik havadan, insan ruhu çeşitli şekillerde etkilenir. Yerine göre bir huzur, ferahlık ve sakinlik verebileceği gibi tersine kötümserliğe de neden olabilir. Bununla beraber renklerin üzerimizde bıraktığı etkiler; özel durumumuza, ruh halimize ve tabiat şartlarının mevcut reaksiyonlarına bağlıdır.

kaynak: wikipedia

Kahverengi, topragin ve ahsabin rengidir. Saglam ve guvenilir bir his verir. Kahverengi dogal, rahat ve acik bir atmosfer yaratmayi saglar. Duraganlik, gucluluk, olgunluk ve guvenilirlik mesajlari iletir. 


Siyah, tartismali bir renktir. Bir taraftan karanlik gucler, suc ve kotuluk ile dusunulurken diger taraftan sadakat, sebat, dayaniklilik, ihtiyat, bilgelik ve guvenilirlik ile iliskilendirilir. Bir tarafta yonetim ve guc anlamina gelirken diger tarafta aci, keder ve yas anlamina gelir. 


Portakal, sicaklik, memnuniyet, verimlilik ve sihhat ile iliskilendirilir. Guclu ve comert bir gorunumu vardir.


 Beyaz, safligi, temizligi ve masumiyeti simgeler. 


kaynak


Ruh rengimi belirlemek de çok zorlandığımı itiraf etmeliyim. Fazlasıyla iyi niyetten kaynaklanan saflık tanımı bir yerlerden tanıdık geldi:) Ve hüzün her daim gölgem gibi peşimde. Ne kadar istemesem de. O nedenle beyazı benimsedim:) Ama her renk kabulumdur:) Zira hepimiz her renkten barındırıyoruz.


Şimdi renklerin anlamlarından yola çıkarak izlediğim blogları renklere bulamaya çalışacağım, affınıza sığınarak:)


Siyahın iyi özelliklerini düşünerek kullanacağım:)


örgü çantam * portakal ve sarı


çılgın mevdoş * kırmızı


alonenes * beyaz


mavisofra buzdan hayaller * pembe ve portakal


samimice ecece turkkadınları * kahverengi ve siyah


03bellinda * beyaz


alanay * sarı, mavi ve portakal, siyah


banuca birşeyler * sarı, yeşil ve portakal, siyah


baykuş gözüyle * kahverengi ve portakal


begonvilli ev * yeşil


bekdikli * beyaz


berrahobi * kırmızı ve beyaz


bodrumlu hayat * mavi ve siyah


bahar oo6 craft a dream * kahverengi ve sarı


ecerce * sarı ve beyaz


elişi defteri * sarı ve beyaz


evimi seviyorum * mavi, yeşil, beyaz ve portakal


gps87 * pembe


hayal mekan * sarı, mavi, beyaz ve portakal


hayat melodisi * sarı


her telden - everything * yeşil


herbirenk * sarı ve kahverengi


hobi huzur * mavi


huzursuz ruhum * mavi, yeşil, siyah, beyaz ve portakal


kadınca hobi - figen abla * kırmızı ve sarı 


marifetli peri * sarı


mayanın cicileri * sarı


mor menekşe * pembe


mutlu eller * beyaz ve sarı


nalanın evi * kahverengi, siyah, mavi, beyaz ve sarı


nilgün komar * kırmızı ve sarı


noblesse * beyaz, yeşil ve sarı


polimer kil - nihal erpeden * beyaz, sarı, mavi


nurayca tasarımlar * yeşil, siyah, beyaz ve portakal


rengiaheng * sarı, portakal ve pembe


sihirli günce * yeşil ve sarı


zarifçe * sarı


çirkin hatun - benimle zayıfla * beyaz


yasemin kale * sarı


paylaşmak çoğalmaktır * beyaz


birazondanbirazbundan * sarı


biyaşımadahagirdim * sarı ve yeşil


pembepati - gönülçelen * mavi, beyaz, pembe ve portakal


Çok çok zormuş bu mim denen şey:) Yarın adadan ineceğiz benim toplanmam lazım, ayrıca karnımız acıktı yemek hazırlamam lazım ama ben kalkamıyorum pc'min başından:))) Aşkım da bir yandan miyavlıyor oyun istiyor:) İşte bu şartlarda anca bu kadar oldu.
İlk önce her bir blog arkadaşıma tek bir renk yazdım, sonra içime sinmedi renkler cümbüşü oldu, baktım başa çıkamayacağım bu şekilde bırakmak en doğrusu.
İşin aslı hepiniz gök kuşağı misali her renkten barındıran güzel insanlarsınız. *mor hariç diyelim:)))* Eklemeyi unuttuğum arkadaşlarım lütfen beni mazur görün zira çok zormuş:)
İsteyenler mimlidir deyip herkese içten sevgilerimi yolluyorum.
Artık kalkıp önce yemek sonra Aşkım'la biraz oyun ve nihayetinde  artık toplanmam lazım:)

28 yorum:

  1. açıklamalar daha hoş olmuş,teşekkür ederim kendi adıma..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. .
    ben her nekadar mim almasamda okumayı seviyorum
    dahil olmuşum :))çok teşekkürler öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. CANIM BENİM BENİ KIRMIZIYA LAYIK GÖRDÜĞÜN İÇİN ÇOK MUTLU OLDUM EN SEVDİĞİM RENK KIRMIZI VE MAVİDİR TEŞEKKÜRLER .

    YanıtlaSil
  4. Canım benim,renklerimi çok sevdim.Teşekkür ederim.Gerçekten zor mim.Yüreğine sağlık.Sana kolay kelsin.Aşkımı ise salladım göbişinden.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. hassaiyetini ,duygusallığını yansıtan son derece özel bir post olmuş Ayşınım.teşekkürler.kolay gelsin sana..

    YanıtlaSil
  6. oley bende varım bende!!!!!!! çok mutlu oldum :) aslında ben rengarenk bir insanım pembe yide severim. ama sayende birşey farkettim en çok sevdiğim renk olan yeşili blogumda hiç ön plana çıkarmamışım yeşil şimdi bana küsecek :)) o yüzden kısa zamanda yeşil bir tema yapıcam bloguma :)) Çok teşekkürler çok sevindim ya :)

    YanıtlaSil
  7. Nasıl ugraşmışsınız okuyanım. Valla öyle yorucuki. Çok ayrıntılı, çok güzel bir mim cevabı olmuş.

    Şimdi ben okurken yazdıgınız tüm renklere girdim :) Öyle zarifsinizki çok tsk ederim. Hem mimi cevapladıgınız, hemde güzel sözleriniz için..

    YanıtlaSil
  8. cnmm çok uzun zaman olduuu biliyorum ama:( sana bir özür borcum var dimi affet beni olur mu

    sen benim hayatımın en güzel rengisin okuyanımm bembeyaz kar gibisn saf ve tertemiz geliyosun bana ve benim renklerim sanki cidden beni anlatmış teşekkür ederim arkadaşım çok öpt

    YanıtlaSil
  9. Canım çok zarifsin her zamanki gibi. İlk fırsatta yazıcam söz:)

    YanıtlaSil
  10. Listeyi görünce heyecan yaptım nedendir bilinmez:))
    Kendimi görünce rahatladım sonra da anlamına baktım...Teşekkürler:))
    Ama sanırım bu mim işi bana göre değil, çok uğraşmışsınız...

    YanıtlaSil
  11. Gul/İnn@ Çok teşekkür ederim. Beğenmiş olmana sevindim.

    ÖRGÜÇANTAM@ Ben de ilk kez cevaplamış bulundum:) Çok vakit alan, zor ama keyifli:) Teşekkürler canım.

    Çılgın Mevdoş@ Renk seçimimi beğenmenize çok mutlu oldum. Renklerin anlamlarına dahi bakmadan sizi kırmızının ifade ettiğini düşünmüştüm. Anlamına bakınca da daha bir emin oldum:) Çok teşekkür ediyorum.

    ♥GÖNÜL ÇELEN♥@ Hepinizin renkleri eksik kaldı ama dediğim gibi 2. kez döndüğümde baktım neredeyse herkese her rengi yazmak geliyor içimden ben de olduğu gibi bıraktım:))) Memnun kalmana çok sevindim canım. Aşkım da sana şımarıklık ısırıklarından hediye etti:)))

    alanay@ Dolunaycım çok teşekkür ederim canım. Her zamanki gibi çok zarifsin. Şükür evimdeyim:)

    gps87blog@ Canım benim sensiz olur mu:) Dediğim gibi hepiniz rengarenk değerli insanlarsınız. Seçim yapmak çok zor oldu o yüzden:) Teşekkürler canım.

    Sevgili Aslı inceliğini yansıtan güzel düşüncelerin için ben sana teşekkür ederim. Ama gerçekten yorucuymuş, bir yerden sonra kafam bulandı:)))

    maviii@ Estağfurullah güzelim benim, neden öyle düşünüyorsun ki? Sen de benim için çok değerlisin ve bendeki değerini hiç bir şey eksiltemez, bunu unutma olur mu canım. Öpüyorum seni en kocamanından:))

    bahar006@ Çok teşekkür ederim Baharcım. Bayağı uğraştırıyor haberin olsun:)))

    Semi`nin Mutlu Elleri@ :)) Mimleri okumak bana hep keyif verirdi ama hazırlamak biraz zorladı:) Çok teşekkür ederim beğenmene.

    Herkese sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. okuyancım çok teşekkür ederim benim içinde renk seçmen çok hoşuma gitti çok zarifsin şimdi bizde mi yapmalıyız bu mimi ama benim vaktim yokkkk işe başladım blogumla ilgilenmeyi bırak sizlerin eklediklerini yorum yazmakta bile geç kalıyorum ama yinede yazıyorum onun için kusuruma bakma olur mu canım iyiki sizleri tanımışım çok mutlu oldum sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  13. Cananım çok teşekkür ederim. Beğenmene ben de mutlu oldum. Yeni işinde başarılar ve kolaylıklar dilerim. Blogunu ihmal etme ama:)
    İsmi geçen bloglar sadece içlerinden gelir, zaman bulur veya isterlerse cevaplasınlar çünkü çok zaman alıyor benden söylemesi:))))
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  14. İsmimi buluncaya kadar heyecandan öldüm diyebilrim canım :) Renklerimi çok sevdim çok teşekkür ederim canımmm çok naziksin <3 :):):)

    YanıtlaSil
  15. Canım hayatıma güzel renkler kattığın için ben çok teşekkür ederim.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  16. Önce yazdıklarını baştan sona okudum,sonra listeyi görünce indim hemen aşağıya kendimi buldum.Sonra yeşil ve sarıya dönüp tekrar okudum.Yüzümde bir gülümse oluştu..Çok teşekkür ettim:))))
    Ben pek mim cevaplayamıyorum ama burada yazmalıyım ki bence senin ruhun her renk,Rengarenk:)))))

    YanıtlaSil
  17. teşekkür ederim, zaman ayırıp, benim de rengimi düşündüğünüz için:) sevdindim:) sizin renkleriniz bana göre pembe ve beyaz:)

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Sihirli Günce ve sevgili ecerce ikinize de ben teşekkür ederim. Renklerimi çok sevdim, sağolun:)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  19. yorumum biraz gecikti ama düşünüp öyle yazmak istedim biraz fazla düşündüm sanırım okuyanım
    benim için seçtiğin renkleri okuduğum da çok mutlu oldum
    benim için senin reklerin yeşilin güven veren duygusu ve rahatlığı,portakalın sıcaklığı,beyazın saflığı ve kahverenginin olgunluğu güvenilirliği
    benim için önemli olan samimiyetin ve gerçekliğin
    dostluğumuzun daim olmasına ve umarım birgün bir şekilde karşılaşma fırsatımız olur
    kocaman sevgiler fatoş

    YanıtlaSil
  20. çok teşekkür ediyorum arkadaşım... beni öyle mutlu etti ki hakkımdaki güzel düşüncelerin... iyi ki sanal dünya dedikleri ama benim için sizlerle gerçek, sevgi dolu ve değerli bir platforma dönüşmüş internette yolumuz kesişmiş seninle... ve dilerim bir gün yüz yüze gelme şansımız da olur...
    içten sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  21. teşekkür ediyorum, sarı ve yeşili sevdim :D
    rengarenk bir gün diliyorum;)

    YanıtlaSil
  22. sevdiğine sevindim... yeşili doğru hissetmişim demek, sarı da benden hediye olsun:)))
    çok teşekkürler...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  23. Senin post yayınlama hızına yetişemiyorum Ayşimcim,bu yüzden bazen tpolu okuyorum.Maşallah!diyeyim:)

    Bu postta bana da bir renk seçtiğin için sevindim,giyimde kullanmayı sevmediğim renkler olduğu halde kişiliğimle uyumluymuş,çok teşekkürler canım...

    Bu arada adadan dönüşe geçiyormuşsun,mutlu kışlar olsun.Görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  24. BAYKUŞ GÖZÜYLE...@ Bu kendimi frenlemiş halim:))) Teşekkürler canım.
    Senin gözünle *pardon baykuş gözüyle desem daha güzel olacak:)* paylaştıklarını izlediğim ve seni yüz yüze tanıdığım kadarıyla aslında sen çok renkli bir kişiliksin. Ama hadi her rengi yazmayayım deyip iki renk seçtim senin için:) Ama paylaşımımda yazdığım gibi aslında hepiniz gökkuşağı gibisiniz.
    Pazar sabahı döndük adadan ve hiç mutlu değilim. Bir kaç gündür çok depresif bir haldeyim ve umarım bir an önce geçer.
    Çok teşekkür ediyorum.
    İçten sevgilerimle ve görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  25. bende aradım bulamadım kendimi :) ama aşkın da rahat bırakmamış seni.
    sarı dısında her renk uygun sanırım benım ıcın. sarıyı kullanmıyorumda...

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Zeynep ne zor şartlarda hazırlamıştım bu mim paylaşımını bir bilsen:) Çevresel etkenler beni engelledi:) Yoksa biliyorsun ki senin blogunun düzenli takipçisi ve misafiriyim. O yüzden lütfen kusura bakma, dediğim gibi farkında olmadan es geçmişim.
    Kendimi sana affettirmeme müsaade et lütfen:)Blogunun ismi zaten renkleri ne kadar sevdiğini gösteriyor: Düşlerin Rengi ne güzel bir seçim.
    Senin için pembe, kahverengi ve beyazı seçtim:) Aslında sarı Neşeyi anlatır. Sarı zeka ,incelik ve pratiklikle de ilgilidir. açıklamasını da sana uygun görmüştüm ama madem istemiyorsun seçmiyorum o zaman:)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Okuyan, sen beni üzmedin ki ben seni affedeyim :) Ben anladım seni... Ama sen çok incesin, teşekkür ederim bu yorumun için...Sen sarı diyorsan , ben ona da kabulüm.. Sevgiler..
    Sıkıca sarılıyorum samimiyetine..

    YanıtlaSil
  28. Çok mutlu oldum, teşekkür ediyorum.
    İçten sevgilerimle.

    YanıtlaSil