7 Kasım 2011 Pazartesi

Sizler İçin Fotoğrafladım:) *1* ChristiAnna'nın Marifetleri-

Daha önce burada bahsetmiştim, Beş Hececi Şairlerimizden ve bir döneme damgasını vurmuş Akbaba dergisinin yayımcısı Yusuf Ziya Ortaç'ın değerli oğlu ve sevgili eşi adada bizim uzun yıllardır komşularımız. Yaşça bizden hayli büyük olmalarına rağmen inanın sohbetlerinden aldığımız keyfi yaşıtlarımızdan almamız mümkün değil. Frau ChristiAnna hatırlarsanız bana çok hoş düğmeler ve şirin bir makas ile güzel bir kutu hediye etmiş ben de ona kitap çantası ve ayraç örmüştüm. Hediyesini vermek bugün nasip oldu. 
Çok güzel çalışmaları olduğundan size bahsetmiştim ve fotoğraflarını çekmek için izin de almıştım. Bugünkü ziyaretimizde benim elimde bir makine Fazıl'ın elinde bir makine hepsini fotoğraflamaya çalıştık sizler için:)) Utanmadım desem yalan olur:) Şunu da çek, bunu da çekelim diye oradan oraya koşturduk:) Sizlere de fikir vermesi adına paylaşıyorum.
Hatta burada da kağıttan yaptığı  süsleri paylaşmıştım.
Lafı daha fazla uzatmadan çektiğim fotoğrafları paylaşayım diyecektim ki bir kaç şey daha eklemek istiyorum:) Yazlık evleri olduğu için çalışmalarının çok küçük bir kısmı burada diyebilirim. Ayrıca yaptığı çalışmaların fotoğraf albümüne baktım tek örnek yaptığı o kadar çok çalışmasını hediye etmiş ki onları sizlerle paylaşamayacağım için üzgünüm.
Çok yaratıcı bir insan ve internete hiç girmeyen, bu fikirleri de uzun yıllar önce araştırarak, görerek ve düşünerek bulan birisi:)))
Neyse çok uzattığımın farkındayım:)


Mesela bu dallı dekorasyon örneğinin internette bir çok paylaşımını görüyoruz. Ama Frau ChristiAnna bunu uzun yıllar önce yapmış. Kışlık evinde ise çok daha büyüğü var.





Bu atı çok sevdim ve ben bahçe için yapmak istiyorum:)







Mutfak gereçlerinin dekoratif hali:)






Özellikle bu sandık boyama çalışmasını çok beğendim. Ayrıca üzerindeki abajurun alt kısmını da cam şişeyi boyayarak yapmış. 







Kuşlu tepsi boyamaları,






Mantarlardan yaptığı kapı süsü,





Devamı gelecek:)))
Sevgilerimle.

13 yorum:

  1. Harika çalışmalar. Ben de böyle birini tanıyorum. Üreten ve yaşadığı ortama güzellik katan insanlara hayranım. Paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. merhaba Ayşınım...dün gece seni rüyamda gördüm:)ciddiyim.bana gelmiştin ve ben genç kızlık hallerimdeydim ama evli ve anneydim yine(rüya işte)gezdik dolaştık konuştuk ama ben çok telaşlıydım.sabah kalkınca bilgisayarı açıp bakayım dedim "iyi mi?" ve bu güzel paylaşımları yaptığını görünce içim rahatladı:)
    siz çok şanslısınız böyle komşulara sahip olduğunuz ve sohbet ortamınızın olması yönünden ama onlarda çok şanslı bunu da es geçemem..
    Cristi harika çalışmalar yapmış.son derece özgün.doğal ve naif.hepsini çok sevdim,hele ata bayıldım.iletebilirsen beğeni ve selamlarımı ilet.ayrıca teşekkürler paylaştığın için canım.iyi bayramlar ve sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. hepsi çok hoş..ben çoks evdim..

    YanıtlaSil
  4. aa bayıldım ! keşke benimde böyle bir tanıdığım olsaydı, devamını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Begonvilli Ev@ Beğenmenize çok sevindim. El yapımı çalışmaların eve ayrı bir ruh kattığını düşünüyorum ve size katılıyorum.

    alanaycım hayrolsun canım:) ama yine de sana malum olmuş diyeyim çünkü dün sabah 05.00 de anca yattım. İçimde bir sıkıntı ve tedirginlik vardı. Ben de nedenini anlayamadım. Bugün yine içimde biraz sıkıntı var ama da daha iyimim.
    Mutluluklar dilerim sana arkadaşım. İnşallah bir gün bir araya gelme şansını yakalarız:)
    Sevgilerimle canım.

    Gul/İnn@ Çok mutlu oldum. Teşekkür ederim.

    Buket@ İlk fırsatta hemen ekleyeceğim diğer çalışmaların da. Çok teşekkür ediyorum.

    Herkese sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Hayran kaldım.Harika çalışmalar gerçekleştirmiş.Teşekkürler görüntülediğin için.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler canım. Beğenmene mutlu oldum. Frau ChristiAnna hiç boş durmayı sevmeyen biri. Uzun yıllar içinde öyle harika şeyler üretmiş ki. Ben çoğuna fotoğraflarda şahit oldum. O yüzden onları paylaşamadım. İnan bunlar çalışmalarının çok çok küçük bir kısmı.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Bayıldım yaaa:)) Ne kadar zevkli, yaratıcı, maharetli insanlarmış..Devamını bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkür ederim canım. Devamını paylaştım:)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. Tepsi ve sandıklar, mantar kapı süsü Allahım dedim :) şahane işler yapmış...

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Aslı çok teşekkür ediyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. evet sevgili arkadaşım ,öncelikle sağlığın sıhhatin iyidir inşallah,ne iyi etmişsin bizlerle paylaştığın için teşekkürler bu evin için de bulunmak güzel bir duygudur bakmakla seyretmekle bitmez bayan Christianna nın ellerine sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. çok teşekkürler canım... şükür iyiyim çok sağol... ama dün gece ve bugün blogum kaldırılmıştı, biraz ona canım sıkıldı neyse ki sorun halledildi:))
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil