29 Kasım 2011 Salı

Tavsiyelerinize İhtiyacım Var

Dün Küçük Kulak'ın başına gelenleri anlatmıştım. Dün onu Aşkım'ın yatağına yatırdık. Yatağın iç kısmına naylon koyup üstüne örtü örttük ve öyle yatırdık Küçük Kulak'ı. Pek hareket edemediği için çişini olduğu yere yapmış ve bundan çok rahatsız oldu. Hemen temizledim ama yine de önümüzdeki iyileşme sürecini kapsayan 10-15 gün için en iyi onu nasıl rahat ettirebilirim, nasıl bakabilirim fikri olan, tecrübesi olan benimle paylaşırsa çok sevinirim.
Dün gece sürekli kalkıp kontrol ettik. Bir ara kustu. Sanırım iğneler ağır geldi. Hala yemek yedirmedim, biraz daha geçsin diye bekliyorum.
Her türlü tavsiyeye ihtiyacım var. 
Hepinize şimdiden teşekkür ederim.
Sevgilerimle.



29 yorum:

  1. Ah canım hayvanlar yattığı yere pislemekten hoşlanmaz tabi. Ama maalesef benim bu konuda hiç deneyimim yok. Zeytin çok hastalandı ama çok şükür bu tarz bişay yaşamadı. İnşallah iyileşir en kısa zamanda. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ben kendi tecrübeme dayanarak anlatayım kediler güven konusunda hassas hayvanlardan bir tanesi geçirdiği bu durum haliyle onda ağır bir depresyon yaratmış bunu normal karşılamak gerekiyor
    bence şu anki bulunduğu ortamı kesinlikle değiştirme çünkü kediler bulunduğuortamı tanımaya daha sonra alışmaya başlarlar tuvalet sorununa gelince eğer oturduğu yerde yapıyorsa demekki çok hasta ve acı çekiyor yoksa mümkün değil ovaziyette yapmaz ,ben gözümle gördüm kedi betonu aşındırmış tuvaletini yapmak için. bence acele etme yavaş yavaş sana alışmasını bekle senden yardım isteyecektir sokak kedisi olduğu için dışarıdan bir leğen kum getirin yattığı yerden uzak olsun ama onu da görsün acele etme kalkamıyorsa ama kalkıyorsa dolaştığı zaman onu görebilir kedinle aynı tuvalati kullandırma
    aklıma geldikçe yazarım canım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canım şimdi nasıl?küçük kulak...Biraz kafasını kaldırmadı mı?Bence yine ayrı odada tut.Eğer kalmıyorsa ara ara mamasını suyunu önüne götür.Veteriner sana ne zaman yemek yiyeceğini söylemiştir.Saati dolmadan su bile verme.Ayrı birde kum sepeti ayarla ona...Akşam sabah mama yedikten sonra kumun üzerine koy algılasın.Kum sepeti odasında dursun.Kusmalar bugünün dışında devam ederse telefonla veterinere danışabilirsin.Yalnız anlamadığım bir şey var.Kalçası kırıksa bir müdahale gerekmiyor mu?kendi haline nasıl bıraktı veteriner.Sormak istediğin bir şey olursa tasarimdabugn@gmail.com dan bana ulaşabilirsin.Yada facebook dan.Acil şifalar canım.

    YanıtlaSil
  4. Baharcım Zeytin'e de çok geçmiş olsun canım. İnşallah bir daha hastalık yaşamasın minik canlar.
    Baharcım,Fatoşum ve Gönülcüm ilginiz için hepinize teşekkür ederim.
    Biz dün Küçük Kulak için giriş yeri daha alçak bir tuvalet kabı aldık. Ayrı bir odada tutuyoruz onu. Kalçası kırık olduğu için istese de hareket edemiyor pek. O yüzden tuvalet kabına etmesi de imkansızlaşıyor. Dün Fazıl ve benden başka herkese hırçın davrandı ama biz ne zaman sevsek onca acısına rağmen sürekli mırrr mırr, öyle sevgi dolu ki. Yatağı ve tuvalet kabını yan yana koyduk ama oradan oraya geçemiyor.
    Veteriner röntgenler sonucunda operasyona gerek yok dedi. Dinlenecek, kendi kendine iyileşecek dedi. 10-15 gün içinde düzelme gösterir dedi. Şayet 3-4 gün sonra hala ufacık bir gelişme dahi olmazsa beni arayın dedi. 24 saat bir şey yedirmeyin, içirmeyin dedi.
    Tuvalet sorunu ona sıkıntı yaratıyor. Çok fazla hareket ettirmek istemiyorum daha da incinip zarar görmesin diye. Yatağın içine koyduğum naylonun üstüne havlu sermiştim. Hafif bir çiş kokusu sinmiş. Altından havluyu almaya çekiniyorum, canı acıyor çünkü:(
    Bilmiyorum, kendimi çok çaresiz hissediyorum. Hasta kedi bakma konusunda da deneyimli değilim yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum:(
    Teşekkürler arkadaşlar. Çok sağolun.

    YanıtlaSil
  5. Canım yeni gördüm yazını... Çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede iyileşir.
    Benim oğlum Pati de bir süre arka ayaklarını kullanamamıştı. Tuvalete de gidemiyordu. Yemeğini ve suyunu ara ara ben yanına getirip sunuyordum. Daha sonra da biraz bekleyip, onu kumuna götürüp tutuyordum. Bazen yapıyor, bazen de gitmek istediğini belli eden hareketler yapıyordu. Bir kaç gün sonra tuvaleti geldiği zaman yerinde kıpırdanıyordu ve ben de anlıyordum. Onu o halde görmek çok üzücüydü. Hele birşey yapamamak... Ama geçti çok şükür. Küçük Kulak da en kısa zamanda iyileşecektir merak etme. Hele sizin gibi sevgi dolu ellerdeyken...
    Burada yazmıştım. http://chicolatta.blogspot.com/2011/05/uzme-bizi-kucucugum.html

    YanıtlaSil
  6. Benim kediler hakkında hiçbir bilgim yok maalesef:( ama acil şifalar dileklerimi ve gönülden sevgilerimi gönderiyorum size..

    YanıtlaSil
  7. Zaten bir kere çiş yada kaka yapıyordur.Ne zaman yaptığını takip et.Akşammı sabahmı.Korkma canım benim.Yattığı yerin altına naylon koyman iyi olmuş.Üzerinede atabileceğin bezler yerleştir.Usulca kaldırıp,temizleyip yine yerleştir.Kalmaya çabalamaması iyi aslında.Kalçasının çabuk iyileşmesini sağlar.

    YanıtlaSil
  8. maalesef bizim ülkede veteriner eğitimleri büyük baş hayvan üzerine olduğu için bunun kedi köpek gibi hayvanlarada tecrübeleri kadar bakıyorlar , dediğin gibi herşeyi zaman gösterecek ,çok güzel size yakınlık gösterdiği zamanla dahada alışır evin hallerine ,kedilerin miğdeleri çok hassas kusmalarıda ilacın etkisindendir ,inşallah iyi olur eminim elinden geleni yapıyorsundur , yüce yaradanım inşallah oynadığı zamanları görmeği nasip eder sevgiler canım

    YanıtlaSil
  9. Büyük geçmiş olsun. Ben kaçırmışım bu olayı, şimdi öğrendim. Kedi bakımı zor değildir ama hastalık söz konusu olunca iş değişir. Sıcak ve kuru tutmak, yeteri kadar beslemek gerekir. Veterineriniz en doğru bilgi kaynağınız olacaktır. Tekrar geçmiş olsun diyorum. İyi haberlerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  10. İyi dilekleriniz ve önerileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Çünkü bir kelime dahi bana çok iyi geliyor şu anda.
    Marifetli Peri Pati'ye de çok çok geçmiş olsun. Maşallah ne kadar güzel.
    Ben elimle tutmaya, kaldırmaya korkuyorum kalça kırığına zarar veririm diye. O yüzden tuvalet kabına henüz koyamadım.

    YanıtlaSil
  11. Çok üzüldüm:( çok geçmiş olsun inşallah iyileşir en kısa zamanda...

    YanıtlaSil
  12. Ayşıncığım ben şimdi gördüm yazını. Dün akşamdan bu yana nete pek giremedim. Arkadaşlar zaten deneyimlerini paylaşmış,önerilerde bulunmuşlar.Dün biz de vet.deydik kalçası kırık küçük siyah bir kediyi onlar da kafese kapatmışlar. Başka ne yapılabilir bilmiyorum.Allah yardımcınız olsun,dualarım sizinle ve Küçük Kulakla.

    YanıtlaSil
  13. Fatma'nın Hobileri:)@ Amin, inşallah. Çok teşekkür ediyorum

    colette@ Veteriner bize de taşıma kabında tutabilirsiniz dedi ama tuvalet işi ne olacak öyle olursa bilemedim. Ben Aşkım'ın yatağına yatırdım, umarım hata etmemişimdir. Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  14. ayşın ben kedi ve köpek çok seviyorum evde henüz beslemeye başlamasam da. şimdi yazacağım komik de gelebilir ama bende bir öğrencimden gördüm kaniş cinsi minik bir köpeği var aynen böyle hastalandığında en küçük boy bebek bezi ile bezlediğini anlatmıştı hasta olduğu için yatarken tutmuş kediyede olurmu bilmiyorum ne dersin işe yarar mı?

    YanıtlaSil
  15. Hiç bilmiyorum okuyanım, keşke yapacak, söyleyecek bir şeylerim olsa :(

    YanıtlaSil
  16. mor menekşe@ Teşekkür ederim canım. İyice tuvalet sıkıntısı yaşamaya başladığımız zamanlar için veterinere bu önerini bir soracağım canım. Bu arada senin blog profilindeki mail adresine yazım ama görmedin sanırım, blog şablonunu değiştirmişsin paylaşımlarında yorum kısmı kapalı. Yorum yazılamıyor haberin olsun canım.

    Sevgili Aslı ilgin için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  17. baktım düzelttim canım bir deneyelim bakalım çok karıştırdım bugün malum yeniyıl konsepti yapayım dedim konsept olmuşum

    YanıtlaSil
  18. :) düzelmesine sevindim canım...

    YanıtlaSil
  19. ay kıyamam ya, yakın zamanda iyileşir inşallah. :( çok üzüldüm. :(

    YanıtlaSil
  20. çok teşekkürler canım... inşallah...

    YanıtlaSil
  21. Bu kediciğe gösterdiğiniz ilgi ve alaka için teşekkür ederim.
    Bende cins Ankara kedisi beslediğim için sizin duygularınızı çok iyi anlıyorum.
    Genelde söylenir ya '' kediler dokuz canlıdır '' diye. Kesinlikle kısa sürede kendini toparlayacaktır, üzülmeyin.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  22. Çok naziksiniz Özden Bey, teşekkür ediyorum.
    İnşallah, bir an önce iyileşmesini o kadar çok istiyorum ki.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  23. canım sen içini ferah tut.senin ilgi alakan,sevgin küçük kulağı iyileştirecektir.tatlı kedicik için dua ediyorum

    YanıtlaSil
  24. Gönülden teşekkür ediyorum. Çok çok sağol.

    YanıtlaSil
  25. kıyamam ben ona.hiç tecrübem yok.ama en kısa zamanda sağlığına kavuşmasına dua edeceğim.

    YanıtlaSil
  26. Küçük Kulak mırrr gıırrr mırrr sürekli sevilmek için cilveler yapıyor onca acısına rağmen yeşil gözlü güzel kızım. Ama ne yaptıysam hiç su içiremedim ve biraz iştahsız. Çok az yedi. Onun dışında tuvaletini kabına yaptı. Hemen yatağın ön kısmına koymuştuk, kuzum oraya atmış kendini. Nasıl da temiz. Zamana ihtiyacı var ve ben iyileşmesi için dua ediyorum.

    YanıtlaSil
  27. İştahsız oluşu canının acısından.Kumuna kadar kendini atması bir gelişmedir.Duacıyım...
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  28. sağol canım... bugün elimle yaş mama yedirdim, şapur şupur yedi:))) bir de kemikli but aldım haşlayıp suyunu da içirmeye çalışacağım:)

    YanıtlaSil