10 Aralık 2011 Cumartesi

20'lik Dişimin Bana Çektirdiği:(

Bir kaç sene önce bir tanesini çektirmiştim ancak hali hazırda ağzımın içinde 2 tane daha var:( Ve biri son zamanlarda resmen başıma bela oldu. Ağrısına dayanamıyorum:( Zaten çürük ve bir parçası da geçen gün yemek yerken kırıldı. Dişçiye gitmekten hep korkmuşumdur. Gerçi çok güven duyduğum bir dişçim var fakat yine de o koltuğa oturmak beni çok ürkütüyor. 
Üst sol tarafta şimdiki belalım:( Beni en çok tedirgin eden işlem sırasında ağzım bir karış açık, içinde sürekli püsküren kablo ve yutkunma sorunu. Şimdilik sadece ağrı kesici alıyorum ama hafta içi antibiyotik içmeye başlayacağım. 
Daha önce çektirdiğim 20'lik diş için ameliyat gerekmemişti ama sanırım bu daha sorunlu olacak çünkü ufacık bir parça dışında dişten eser yok:( Resmen korkuyorum.
Ne kadar sürer ki operasyon? Bilgisi olan varsa beni çok da fazla korkutmadan bilgilendirebilir mi?:)
Herkese ağrısız ve sevgi dolu günler dilerim.

26 yorum:

  1. Geçmiş olsun canım..Morfin verip uyuşturduktan sonra çok bir şey duymazsın..Operasyonun uzun sürmesi ne kadar köklü olduğuyla ilgili..bazen 10-15 dk çıkar bazen 1 saat sürebilir..benim ayrı ayrı dişlerde ikisi de oldu..Acı duymadım ama sürekli ağız açık kalınca sinir oluyorum..Birde benim ağzımı açınca çene kemiğim çıkar gibi oluyor..bence hiç korkma:)sevgiyle kal..Geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  2. Yarım saat bile sürmüyor, kızımın yirmiliklerini çektirdik. 1 hafta sonra dikişleri aldırıyorsun. Daha 18 yaşına basmadan yirmilikleri çıktı, dördünü 4 haftada hallettik.Belki özel kliniklerde işler daha farklı yürüyordur.

    YanıtlaSil
  3. yarim sene önce iki kere ameliyat oldum ama 20lik dislerden degil, üst sag tarafta 3 dis iltaplanmis, tüm damagimi kestiler nerdeyse hemde 2 kere. 1 ay boyunca tek puding felan yemistim :( dis agrisi ve ameliyati kötü ya. ama ameliyatta birsey hissetmedim, agrimadi. hatta ben 1 hafta sonra dikislerimi kendim cektim :D bol tükürüklüyordum ipleri sonra 1 hafta sonra hemencik koparttim :D doktora kontrol icin gittigimde doktor sasirdiydi :D ben biraz deliyim :D hastanede yattigimda, kan aldiklarinda hep sürekli yeniden kolumu delmesinler diye böyle igneyi hazirdan sokmak icin seyler vardi, onlari bile ben kendim cikartiyordum serumlari vs :D

    YanıtlaSil
  4. çok çok geçmiş olsun canım bilirim diş ağrısı nasıl işkence olduğunu benim yirmilikler sorun çıkarmadı ama ablalarımın ikisi cerahi müdahele ile yirmilikleri alındı çabuk iyileştiler darısı sana iyi olursun inşallah Allah şifa versin sevgiler canım

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun okuyan'cım. Diş ağrısı kötü bir ağrıdır ya:(

    YanıtlaSil
  6. geçm,ş olsun ablacım gecenlerde ben 2 tanesınden birden kurtuldum..çok çektim bende ama şimdi çok rahatım.
    kızım zeyno dişçiyi çok seviyor onu senın yanına vereyım ben:))

    YanıtlaSil
  7. valla canım öncelikle geçmiş olsun... hiç korkma benimkini de ufak bir ameliyatla aldılar uyuşturdukları için sorun yok biraz açık kalıyor ağzın işlem sırasında o kadar dikiş için bende kendi eriyen ip mi ne öyle birşey kullandılar onu aldırmak gibi bir derdim de olmadı... tekrar çok geçmiş olsun hiç korkma ama... alırdıktan sonra inanılmaz rahatlayacaksın zaten doktoruna da güveniyorsan hiç sorun yok çünkü doğru dokturu bulmak çok önemli

    YanıtlaSil
  8. Hiç ertelemeden hemen gidin. Korkulacak bir şey değil. İğne yapılırken çok az bir şey hissediliyor. Sonrası sakin olup doktorunuza güvenmek. Geçmiş olsun!

    YanıtlaSil
  9. Ayşncim dişçi korkum aynen senin gibiyim bende,dişçi koltuğuna hiç oturmadım fakat dişetlerimde çekilme var,en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum.Hastalandığımda,şöyle düşünürüm ,yaşanacak ve geçecek öyle düşün ve o ağrıya daha fazla katlanmadan dişçine git canım ,uzun zaman çekeceğine bir an önce bu acıyı sonlandır,büyük geçmiş olsun,sevgiler,kendine iyi bak canım...

    YanıtlaSil
  10. Uzman ellerdeysen sorun yok canım benim yanağım dahi şişmemişdi mesela merak etme sadece o koltukta oturunca psikolojik olarak tırsıyorsun o kadar mesela bana çok korkutucu geliyor o koltuk... Çok geçmiş olsun canım....

    YanıtlaSil
  11. Offf of! Geçmiş olsun Ayşımcığım ya sana nazar değdi galiba :( Ben diş konusunda şanslıyım galiba, ben de yirmilik dişimi çektirdim . Kolaycacık çıkmıştı. Umarım senin de kolay olur. Tekrar geçmiş olsun ,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. canım arkadaşım çok geçmiş olsun.tüm dişleri 20 yıldır kaplama olan biri olarak ve çocukluğundan beri diş sorunu yaşayan biri olarak seni çok iyi anlıyorum.ne kadar süreceği dişin kök yapısına ne kadar derinde olduğuna bağlı.uzun sürmez canım önemli olan bir an önce halletmen.çünkü diş özellikle iltihaplı vs olunca daha tehlikeli.bir an önce ant,antibiyotik tedavisini bitirip gereken işlemleri yaptır.çok geçmiş olsun canım.

    YanıtlaSil
  13. Noyumberry@ Çok teşekkür ederim. Ben normalde bir şey içerken veya kendi ağız salgımı yutarken dahi bazen nefes boruma kaçıyor ve boğulacak gibi oluyorum. Sanırım en çok beni o koltukta yutkunma sorunu olacak olması korkutuyor. Ayrıca ağzı o kadar vakit açık tutmak çok sıkıcı:(

    Elif'in Terazisi@ Kızına çok geçmiş olsun. Şayet 20'lik dişler çıkmasını tamamladıysa aldırmak için en uygun yaş dilimi 17 imiş. Ben fazlasıyla geç kalmışım:)

    Çirkin Hatun@ Çok geçmiş olsun sana da canım. Benim çocukluğumdan berşi fobimdir doktora gitmek. İlk gittiğim dişçi çok kötü çıkmıştı. Sanırım onun etkileri yıllardır sürüyor doğru dişçimi bulmama rağmen.

    turkuazft@ Ablalarına çok geçmiş olsun canım. İnşallah darısı başıma. Çektirip buraya yazacağım günü iple çekiyorum:)

    Nalan Ünal@ Hem göze hem başa hem çeneye vuruyor ağrısı:( Çok teşekkür ediyorum.

    firuzeyno10@ Firuzancım çok teşekkürler canım. Senin cimcime bana moral versin o zaman:) Ablamın ikizleri de öyle hiç korkmuyorlar, çocukların yanında dişçiden korkuyor desem gülerler bana:)

    gps87blog@ Çok teşekkür ederim canım. Bugün o kadar ağrıdı ki çareyi yatmakta buldum. Bir kurtulsam şu 20'liklerden:)

    Begonvilli Ev@ Korktuğum zaman ben biraz panik oluyorum maalesef. Ama korkunun ecele faydası yok. O yüzden haklısınız bir an önce gitmem gerek. Çok teşekkür ederim.

    Nuraycatasarimlar@ Kendi kendime diyorum ki; ne hastalıklarla başa çıkmaya çalışan insanlar var, onların yanında bu aslında hiç bir şey belki de. Ama işte korku:( Teşekkürler canım.

    Fatma'nın Hobileri :)@ İlk çektirdiğim 20'lik diş daha kolay olmuştu. Ama bu bayağı kırıldığı için sanırım operasyon gerekecek. Beni korkutan da o:( Çok teşekkür ediyorum.

    colette@ Ne kadar naziksiniz Nilgün Hanım. Pek nazar değecek bir yanım yok ama sizin güzel yüreğinizden öyle gelmiş:) İnşallah bir an önce kurtulmayı hayal ediyorum.

    alonenes@ Çok teşekkürler canım.

    alanaay@ Dolunaycım sen nasıl oldun? Facebook'tan da yazmıştım sana. Daha iyi oldun umarım. Benim de diş sorunum çocukluğumdan beri bitmek bilmedi:( Şeytan diyor ki tüm dişleri çektir, takma yaptır kurtul. Çok teşekkürler arkadaşım.

    Hepinize ilginizden dolayı gönülden teşekkür ederim.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  14. Çok geçmiş olsun Ayşimcim üzüldüm doğrusu...ama panik yapma şimdi herşeyin bir kolaylığı var sen hissetmeden herşey yoluna girecektir,dişçine güven.
    Bu tip dişler genellikle tam çıkmadığı için eziyet çektiriyor.
    Yüreğin ferah olsun , iyi düşün iyi olacaktır:)

    YanıtlaSil
  15. Çok geçmiş olsun şimdiden. Dişçilerle ilgili güzel anılarım yok. Bütün çocukluğum ortodonti tedavisiyle geçti, henüz 16-17 yaşlarındayken ameliyatla aldırdık 20`likleri. Süresini hatırlamıyorum ama köküyle alakalı diye biliyorum.
    Her sene dişçiye mutlaka giderim, gene zamanı geldi. Yazınızı okuyunca hatırladım:(

    YanıtlaSil
  16. Kıyamam:(Canım ya bir an önce doktora git sen...Zamanında gitseydin,bu acıyı çekmiyecektin.Bir an önce gitki işi daha zora sokma.Geçmiş olsun.Acil şifalar...

    YanıtlaSil
  17. BAYKUŞ GÖZÜYLE...@ Çok teşekkürler Nathaliecim. Haklısın kendi kendimi korkutup duruyorum ne zamandır:( Ama elimde değil. Bir an önce geçsin gitsin istiyorum:)

    Semi`nin Mutlu Elleri@ Çok teşekkürler. Aslında düzenli kontrole gitmek en doğrusu. Ben ise artık çürür, ağrır, apse yapar son haddinde giderim hep korkudan:) Sanki erteleyince geçecek:)

    ♥GÖNÜL ÇELEN♥@ Çok sağ ol canım. Bıçak kemiğe dayandı:( Gitmek şart oldu:( Ama diğer 20'lik dişi de bunu hallettikten sonra çürümeden çektireceğim. Aynı hataya bir daha düşmeyeceğim.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  18. Okuyanım dişçiden çocuklugundan beri çok korkan, ancak geçen yıl bu korkusunu yenen biri olarak diyorumki, korkmayın. Yirmilik dişlerinin bazen sorun çıkardıgını biliyorum ama şimdi dişçilik ekipmanları öyle geliştiki o minicik dediginiz parçayı bile hiç ameliyata gerek duymadan hallediyorlar.

    Korkmayın tmm mı? Geçicek biticek hayırlısıyla. Çok geçmiş olsun ve sonucu yazarsan sevinirim..

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Aslı çok teşekkür ediyorum. Beni rahatlatacak bir kelimeye bile öyle ihtiyacım var ki. *dişçilik ekipmanları öyle geliştiki o minicik dediginiz parçayı bile hiç ameliyata gerek duymadan hallediyorlar.* demişsin ya öyledir değil mi gerçekten? Çok inanmak istedim ben buna:))) Rahatlatır beni:)
    Çektirdiğimde müjdeleyeceğim buradan:)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  20. Ayşincim, bu konunun çok dertli olduğunu biliyorum. Sanırım bir tek bu konuda şanslıyım , bir kaç aydır sol üst dişimi çıkarıyorum. Ama hiç ağrı olmadan.diş çok ağır çıkıyor.

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Okuyan, ben de yıllardır diş sorunu çekmediğim için gitmezdim dişçiye. Birkaç ay önce gitmek zorunda kaldım ve şimdi o kadar memnunum ki, inan bana iyi bir doktor ve ekipmanları ile dişçi korkusu diye bir şey kalmayacak. Ben onlara denk geldim. Doktorum harikaydı, kullandığı teknoloji süper. Yapılan işlemler çok kısa sürüyor. Üstelik hiçbir şey hissetmiyorsun. 20'lik yaşla ilgili birkaç arkadaşım daha operasyon yaptırdı ve hepsi sorunsuzdu. İçini ferah tut ve gönül rahatlığıyla güvendiğin bir doktora git arkadaşım.

    YanıtlaSil
  22. Zeynep Özmen Ünlü@ Benim hatam çıktığında çektirmemek oldu. Çıkarken bende de hiç ağrı olmadı, zorlanmadım ama çürümesini bekleyip son radde de çektiriyorum hep korkumdan:)

    http://asteriastaki.wordpress.com@ Ah inşallah dediğin gibi olur ve korkum gerçeğe dönmeden kurtulurum dişten:) Çok teşekkür ediyorum.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  23. yok sen o şeytanı dinleme sakın:))şimdi çakma dişlerin tanesi 1000 euro yaaa...
    bende fena değilim.karnım ne yaparsam hemen şişiyor.hareket özgürlüğüm fazla yok.eğer ablam gelmesymiş ben duman olmuştum:))teşekkür ederim canım benim...

    YanıtlaSil
  24. canımm çok geçmiş olsun ben de bilirim o agrıyı berbattır ama yutkunman için bir aparatkla agzında biriken sıvıyı çekiyor doktorun asistanı iğneden korkmuyorsan sorun yok yarım saatte tamamı biter bir iş çok geçmiş olsun arkadasım derslerim başladı nete giremiyorum geç gördüm :) dikkat et kendine

    YanıtlaSil
  25. alanaycım haklısın maliyeti bayağı tuzlu:))
    yeniden sana çok geçmiş olsun canım... ablandan da Allah (c.c.) razı olsun... iyice dinlen bari...

    mor menekşe@ çok sağ ol canım... inşallah dediğin gibi olur... iğneden pek korkmuyorum, işlem esnasında korkum tavan yapıyor:)))

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil