9 Mart 2012 Cuma

Dünden Bugüne:)

Genç kızlık dönemlerimde vizyondaki filmleri hiç kaçırmayan bir sinema tutkunuydum. Film sinemada izlenir diyenlerdendim.
Ancak senelerdir sinemaya gitmek artık eskisi kadar zevk vermiyor. Onun yerine evde eşofman, kahve, sigara ve kedişler eşliğinde, rahat koltukta Fazıl'la film izlemek gibisi yok:)
Çocukluğumda ev halkı korku filmi çok sevdiğinden ve ben de zombiler, şeytanlar ve daha nicelerine maruz kaldığımdan kendimi bildim bileli korku filmi izlemeyi hiç sevmem, daha samimisi korkarım:)))
En çok romantik komedi tarzı filmleri veya görsel olarak güzel olan filmleri seviyorum. İzlerken keyif almak, gülümsemek, duygulanmak, biraz da ağlamak yeter de artar bile:)
Bir de Jackie Chan'i çok severim:)
Bir de bilim kurgu filmlerini pek severim:)
En sevdiğim 3 film ise;
* Ladyhawke: Fazıl ve benim için çok özel bir filmdir. Nedenini buradan okuyabilir ve film müziğinin merak ederseniz dinleyebilirsiniz:)


** John Malkovich Olmak: Hikayesini, kurgusunu çok beğendiğim bir film. Özellikle kuklalardan çok etkilenmiştim. Beğendiğim sayılı filmleri de ara ara tekrar seyretme gibi bir huyum da vardır:)




*** Hero: Benim için görsel bir şölen.




Evde izlenmek üzere bekleyen dvd'ler de kolilere tıkıldığından Fazıl da Dia'da dvd görünce Morgan Freeman'ın filmlerini de sevdiğimizden aşağıdaki filmi almış -neyse ki cümleyi bağlayabildim:)-
Çok fazla bir beklenti içine girmezseniz izlenebilir bir film. Tebessüm ettiren bir kaç sahne, sakin ilerleyen ve öylece biten:)



Geçen gün D&R'a Pinhani'nin son albümünü almaya gittiğimizde de aşağıdaki filmi aldık. Belki çoğunuz izlemiştir. Ama biz hiç bir filmi artık zamanında takip etmediğimizden bizim ev için dün vizyona girdi ve izlendi:)
Pek tabii ben çok eğlendim izlerken:) Çünkü duygusallık ve komedi bir arada:)



Pinhani albümleri keyfime keyif katıyor:) 
Bir de rahmetli Yavuz Çetin'in tarzını çok severim. Eğer Boğaz Köprüsü'nden atlayıp yaşamına son vermeseydi eminim daha çok güzel albümler yapacaktı. Maalesef kısa yaşamına sığdırdığı 2 albümüyle avunuyorum.



Pinhani'nin çok sevdiğim bir parçasıyla hepinize sevgilerimi gönderiyorum:)

19 yorum:

  1. merhaba canım ,ben dede Hollywood filmleri hayranlığı vardır ,eskiden korku filmlerini severdim ama şuan çok sıkılıyorum ,en çok polisiye gerilim ,macera,fantastik filmleri seviyorum
    Hero yu ağlayarak izledim
    ben biraz cahil kalmışım sanırım Pinhani ilk defa dinliyorum fena değilmiş ,paylaşım için teşekkürler
    KOCAMAN SEVGİLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fatoşcum,
      Kansız gerilimleri ben de çok severim. Korku filmlerinin tiksindirici veya çok gerenleri izleyemiyorum:) Hero'yu senin de severek izlemiş olmana sevindim.
      Estağfurullah canım onca albüm varken piyasaya sunulan hepsini bilmek mümkün değil:)
      Sevgiyle kal, daima...

      Sil
  2. Yavuz Çetin....Mekanı cennet olsun, ben de çok severdim. "Yaşamak istemem artık aranızda.."diyerek gitti:(
    Ben hala filmleri sinemada izleyenlerdenim. Eşim çok takip edemediğinden beğendiğim filmlerin DVD`sini mutlaka alıyorum.
    Korku filmleriyle büyüdüm. Oturduğumuz apartmanda sürekli bir Betamax değişimi olurdu. O yıllarda zaten korku filmleri furyası vardı. Seyretmediğim kalmamıştır herhalde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi bir gitarist olmasının yanısıra sesinin tınısı, söz ve besteleriyle de benim için de çok özeldi.
      Sanırım aynı yıllardan bahsediyor olmalıyız:) Ablam ve ağabeyim arkadaşları her hafta sonu biz de korku filmi izleme seansları yaparlardı:))) Bir de tiyatro oyunları çok kiralardır o zamanlar. Minti Minti'yi çok severdim, çok eğlendirirdi beni:)) Çok aradım ama bulamadım bir daha.

      Sil
  3. Güzel bir paylaşım olmuş. "Space 1999" ve "Battlestar Galactica" yı zevkle izlediğini hatırlıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hemen ekledim bilim kurguyu da:)))

      Sil
  4. Hiç bıkmam heralde film izlemekten. İster sinema, ister evde aynı zevki alırım :) Lady Hawke filminin senin için ne kadar önemli olduğunu iyi biliyorum, bende çok severim.

    John Malkovich Olmak, kült filmlerden biridir. Zaten aktörünün çok kaliteli filmleri vardır, sanırım iki kere izlemiştim. Hero izledim ama nedense yarım kaldı, bir ara tekrar izlicem.

    Yavuz Çetin'e gerçekten yazık oldu. Çok önemli işler yapabilirdi.

    Söylemeden geçemicem, oje renklerin çok güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortak zevkler açığa çıkınca ben daha da bir mutlu oluyorum:) Daha önce senin bir paylaşımında sana yazmıştım haklısın:)
      Yavuz Çetin iyi bir müzik adamıydı. Öyle kolay kolay koşa koşa albüm alan biri değilim. Ama Yavuz Çetin albümlerini doldururdum eve hiç şüphesiz. Nur içinde yatsın.
      Eldivenleri fotoğraflayacağım diye neredeyse her gün oje değiştirir oldum:))) Teşekkürler canım.

      Sil
  5. AA ben yorumlamamışım,şimdi farkettim bugün uğradım aslında ne kadar dalgınım.Korku filmlerini çok izlerdik ama eskiden hatta hastasıydım diyebilirim. Yine arada izliyorum.Bir ara D&R dan,Beğendikten Dvd ,Vcd toplardım .Arşivimde vardır hatta bir bölümünü buraya taşımışım vakit yokki izleyemiyorum .Ama sevdiğim filmleri tekrar izlediğim çok olmuştur.Oje rengin gerçekten çok hoş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne fark eder canım benim, senin canın sağ olsun:)
      Benim gibi bir korkak çıkmadı aramızdan:) Hepiniz korku filmi seviyorsunuz:)
      Teşekkürler canım:)

      Sil
  6. hero harika bir film, bu tarz filmleri çok sevdiğim için belkide bana öyle geliyor. morgan freeman ise en çok beğendiğim aktörlerin başında gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortak zevkleri taşıyor olmamıza sevindim:)
      Sevgilerimle canım.

      Sil
  7. Korku filmlerini bende pek sevmem özellikle şu kanlı olan türleri ama değişik bir şekilde korku filmlerini romantik bulurum ben 2 kişilik bilet alıp korkudan 1.5 koltukta sarmaş dolaş seyrettiğin için ...
    bu aralar sinemaya daha sık gidiyoruz kocişle komedi macera kafa boşaltacak şeyler şuaralar tercihimiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Ben de güzel kurgulanmış gerilim filmlerini severim ama sadece o kadar:))))
      Özlettin kendini, bloguna döndüğüne sevindim:) Bu kadar ara verme bir daha.
      Sevgilerimle.

      Sil
  8. Hero filmi benim içinde görsel bir şölen..renkleri dokusu filmin konusunu gerçekten geride bırakıyor..yani konu da güzel ama mekanlar mevsimler muhteşem görüntülenmiş..
    Doğa benzersizdir..
    Elhamdülillah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı duyguları paylaşıyor olmamıza mutlu oldum. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
      Sevgilerimle.

      Sil
  9. Ben de Jackie Chan ve Morgan Freema'i çok severim!Jackie Chan'in en yeni filmlerinden biri olan Karate Kid'i izlediniz mi?Gerçekten çok başarılıydı.Bu arada bloğunuz çok güzel!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz:) Ne zamandır aklımda ama bir türlü izleyemedim. Biz maalesef hep geriden takip ediyoruz filmleri.
      Beğeniniz için çok teşekkür ederim.
      Blogunuza misafir oldum ve sanırım paylaşımlarınızda kapınızı tıklatacağım:)

      Sil
  10. İnanmıyorum bu yazıyı okurken tam da Yavuz Çetin- İstanbul'a Ait olmuş dinliyordum :)

    YanıtlaSil