27 Nisan 2012 Cuma

Mim: Kadınlara Sunulmuş Tek Gelecek Evlilik Midir?

Sevgili Hallucinations  tarafından mimlenmişim, teşekkür ediyorum:))






* Kadınlar için evlilik bir mecburiyet midir? 


Bu soruyu yüz yüze mütalaa etmek, enine boyuna ele alıp konuşmak çok daha kolay. Çünkü burada yazacağım bir kaç cümleyle aslında vermek istediğim cevap bir şekilde eksik kalacak.
Sorunun tek bir cevabının olması mümkün değil. Bu sorudan; kişinin yapısına, hayattan beklentilerine, yetişme tarzına, hayatın ona getirdiklerine, bulunduğu çevreye, aile yapısına, evlilik deyince ne anladığına ... -bu böyle uzar gider- göre bir çok farklı cevap çıkar. Hepsini irdelemek gerekir.


* Peki ya beyefendiler?


Erkeklerin kendi bakış açılarıyla düşünceleri öğrenmek daha keyifli olurdu:)
Çünkü erkek ya da kadın herkesin kendine has bir evliliğe bakış açısı vardır. 

6 yorum:

  1. sanırım yaradılış gereği bir erkek bir dişi hayatın devamlılığı için birleşmeleri gerekiyor bu hayvanlar için içgüdüsel ama insan aklı ile hareket ettiği için , farklı bir kavram oluyor
    evlilik insan hayatı için sosyal ,kültürel bir olgu
    dediğin gibi yüz yüze konuşulacak bir konu hem bekarım zaten
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın canım. Üstünde uzun uzadıya konuşulacak bir konu.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  2. Çooooook derin bir konu:)
    Ancak kendi adıma söyleyebilirim ki, dediğin doğru. Kişiden kişiye farklılık göstereceğinden evlilik herkese göre olmayabilir. Ben durumu biraz abartıp şöyle de diyorum, anne-baba olmak ta herkese göre değil. Herkes olmasın lütfen, çocuk sevgisi ayrı, anne olmak bambaşka. Aynı şekilde kadın-erkek olmak ayrı, evlilik yürütmek bambaşka!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın, çocuk sahibi olmak sadece çocuklarım olsun da seveyim diyerek alınacak bir karar olmamalı. Sonra anne ve babanın sorumsuzluğu yüzünden ziyan olan çocuklara tanık oluyoruz. Biz kedileri eve dahil etme kararını bile aylar içinde alabildik.

      Sil
  3. kadınlar için evlilik bizim ülkemizde mecbur bir gelecek.ancak yeni nesille beraber değişiyor bu görüntü.yinede zaman istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemişim senin yorumlarını Dolunaycım.
      Çok öpüyorum:)

      Sil