27 Haziran 2012 Çarşamba

Kitap Fuarından ve Öncesinden...

3. Kartal Kitap Fuarı sanki benim için burnumun dibinde kurulmuş neredeyse:))) Adadan inince hemen karşımda:) Arada el sallıyorum buradan kitaplara...
Bilmem size de öyle olur mu, ben ne zaman kitap alacak olsam hiç aklımda olmayan kitapları da alırım ve bir de bakarım alınacaklar listemde olanlardan en fazla 1 ya da 2 tane alabilmişim:) Ayaklarım tezgahlardan isteksizce uzaklaşırken gönlüm alamadıklarımda kalır hep...
En çok da kitap severlerle sohbet etmeye bayılırım fuarlarda. 


Aldıklarıma gelirsek,




- Kirli Bir Kedinin Günlüğü, bir çocuk kitabı. Zaten ben de büyüdüğümü hiç söylemedim ki:)))
- Sevgi Bağı-Sıradışı Bir Kedi Hikayesi, daha önce hiç duymadığım bir kitaptı. Ama ne fark eder, ismi ve kapağı beni benden aldı, ben de onu aldım:)))
- Uykusuz Kedi, kapak tasarımı kedicikli olsa da içeriğinin kapağıyla alakası yok. Yazarın söyleşileri, hayatı, eserleri hakkında yazılar vs. var kitapta. Kitabı yazarından imzalı aldık. Kadıköylü olanlar ya da Kadıköy'e eskiden beri gidenlerin tanıyacağı bir şahsiyet. Süreyya Sineması'nın yanındaki kedili duvarda kitaplarını okurlarıyla buluşturuyordu senelerdir. Nurullah Bey'in de tekir bir kedisi varmış, fotoğraf albümünü çıkardı güzel kedişine baktık Fazıl'la birlikte.




- Eldivenler, Hikayeler - Kağıt, Taş, Kum, Murathan Mungan'a yıllara uzanan hayranlığım Şairin Romanı ile had safhaya ulaşmışken eksik kitaplarını tamamlamam gerek. Şimdilik iki yeni kitabı kütüphaneme kuruldu:)
- Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali'nin şiirlerini pek severim ancak ilk kez bir kitabını okuyacağım. Ne zamandır merak ettiğim bu kitabıyla açılışı yapacağım:)
- Kitab-ı Aşk, İskender Pala çok merak ettiğim ve kalemini okumak için sabırsızlandığım bir yazar. Daha önce Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk kitabını almıştım, henüz başlayamadım. Ona bir kardeş geldi:)




Bir de dergi hediye ettiler:)




İki de şirin ayracım oldu. Aslında kitap fuarlarında bence her tezgahta ayraçlar da olmalı. Sadece bir tezgahta vardı. Hevesim kursağımda kaldı, ben de bu şirinlerde teselli buldum:)





Aşkım'ı ayraçlarla fotoğraflamak istedim ama Aşkım'ın hiç keyfi yok:( Bir kaç gündür antibiyotik içiyor. Diş etlerinde problem var. Bir de Külkedisi dün yine vurdu oğluşumun gözüne:( Damla damlattık, bugün şükür iyi gözü. O yüzden pek poz verecek havası yoktu.



Buradan itibaren kitap fuarından ayrılmış bulunuyoruz:)
Daha önce pek severek aldığım köpekli defterden ve kalpli, çiçekli kutudan yine aldım, yine aldım:)))


Minik not defterlerim...


Soldaki Fazıl'ın sağdaki benim gitarım:)))



Herkese kocaman sevgiler:)

32 yorum:

  1. bende gideceğim o fuara tabi gidene kadar bitmezse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 Temmuz'a kadar devam edecekmiş. Gideceğin günü haber verirsen, ben de ayarlayabilirsem bir çay içimlik tanışmış oluruz hem:)

      Sil
  2. Ayşım'cım Kürk Mantolu Madonna, Türk edebiyatının baş yapıtlarındandır bana göre. Okuduğumda çok etkilenmiştim. Almakla çok iyi yapmışsın. Keyifli okumalar diliyorum. Aşkım'a da çok geçmiş olsun diyorum. Bu sıcaklarda zaten bitap durumda hayvancıklar, antibiyotik iyice düşürmüştür gücünü. Sevgiler arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de çok uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı, en nihayet alabildiğim için mutluyum:))
      Çok teşekkür ediyorum.
      Aşkım yarı uykulu geziyor kimi zaman. Ama arada koşturmayı da ihmal etmiyor:))))
      İçten sevgilerimle canım.

      Sil
  3. kitap fuarlarını çok seviyorum. Hiç şunu alayım diye de gitmem genelde. Dolanıp kitapların arkasına bakıp aslında ismini bile duymadığım kitaplar alır gelirim. Aklımdaki kitapları netten almak biraz daha makul olabiliyor çoğunlukla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben internetten sadece idefix'ten bir kez alışveriş yaptım, o da çekim vardı o şekilde yaptım. Aslında sanırım çok daha uygun oluyor internet kampanyalarını takip etmek gerek.

      Sil
  4. Tam olarak nerde bu fuar okuyancığım. :)) Kitap almayacağıma söz veriyorum, ama kitap fuarı lafını duyunca da gıdıklanmaya başlıyorum işte böyle. :)) Ayrançlar tam senlik, ne güzel kedişli köpüşlü. :) Çok güzel kitaplar seçmişsin canım. Murathan Mungan'ın Eldiven Hikayeleri'ni çok merak ediyorum. Bitince taze taze yorumlarını bekliyorum. Keyifle oku canım kitaplarını. :)

    Ha, bu arada ben de sendenim, :) aynen; bir kitap alışverişinde dolduruyorum sepeti ama birde bakıyorum ki; yarısından fazlası liste dışı. O kadar güzel kampanyalar oluyor ki, dayanamıyor insan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Sen almam desen de duramazsıın:))) Kartal meydanda canım. Çok kolay bir yerde aslında. Ama sana oldukça uzak mesafe olmalı.
      Sultanı Öldürmek'i bitirir bitirmez elimdeki kitaplara hevesle başlayacağım. Açıkcası pek sarmadı Ahmet Ümit'in son kitabı beni. O yüzden biraz ite kaka gidiyor:(
      Bazen hiç bilmeden aldığım kitapları çok severek okuduğum oluyor:)
      Sevgiler.

      Sil
  5. kürk mantolu madonna harikadır!
    ayraçlara da bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok merak ediyorum:)
      Teşekkürler canım.

      Sil
  6. Kitaplar,kediler,ayraçlar.Hepsi çok tatlı.Güle güle oku:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Keyifli okumalar sana da:)

      Sil
  7. iyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş,ne kadar şanslısın
    kitaplarını güle güle oku canım
    bak yine durmamış sın ,yeni yeni ciciler almışın hayırlı olsun
    savaşçı kedilere dün başladım 85. sayfadayım çok güzel bir kitap gerçekten iyi ki almışın ve paylaşmış sın ben de iyi ki almışım yüreğime hitap etti
    sevgiler canım öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu ettiğim kadar alamamış olsam da yine de idare eder:)))) Çok teşekkürler Fatoşcum.
      Savaşçı Kediler'i beğenmene çok çok sevindim. Yazarın kedilerle ilgili başka kitapları da var, internetten araştırınca buldum. Onları da edinmek gerek:)))
      Sevgilerimle canım.

      Sil
  8. Bende bende büyümeyenlerdenim:))Kitaplardan keyif almanı dilerim.Aşkımı ve Külkedisini öptüm.Külkedisine biraz kızdım.Bir kediye ne kadar kızabilirim bilmiyorum:))Kitaplarını okuduktan sonra yorumla.Beğendiklerini bende alırım.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım seni ve Şanslı'yı çok özledik.
      Külkedisi'ne ben de kızmak istiyorum hani en azından bir daha yapmasın diye ama başarılı olamıyorum ki:))))
      Okur okumaz paylaşacağım canım.
      Sevgiler benden:)

      Sil
  9. Hepsi harika, bayıldım.Ben alamıyorum kitap siz alın yerime:) o köpecikli defterler çok şekermiş:) Hepsi şeker.Güle kullan,güle güle mutlu günlerde oku.

    YanıtlaSil
  10. Bebeğinize geçmiş olsun canım .Kitaplarını keyifle oku,ayraçlarında çok güzeller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nuraycım. Külkedisi'ni sana yollayayım bir süre istersen:))) O süre zarfında da Aşkım iyileşir, sen de Külkedisi ile burun buruna oturursun:)))))))
      Kocaman öptük seni:)

      Sil
  11. Canım benim çok geçmiş olsun. Benim kızım gibi senin kızın da biraz cazgır galiba. Bir an önce toparlar inşallah.
    Normal zamanda neyse de kitap fuarı olunca insanın kendini tutması imkansız hale geliyor :) Güzel ciciler almışsın. Sevgi Bağı'nın güzel bir kitap olduğunu duymuştum. Yorumlarını bekliyorum canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Hem de ne cazgır:))))
      Okur okumaz paylaşırım canım.
      Sevgiler.

      Sil
  12. Okuyancım çok güzel kitaplar almışsın güle güle oku, en çok Sevgi Bağı'nı merak ettim ben:) Sabit Fikir dergisinde de Masumiyet Müzesi ile ilgili bir yazı olması güzel olmuş değil mi, onu da merak ettim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Erencim. Elimde olsa hepsini bir solukta okumak geliyor içimden:))) Evet, dergide Masumiyet Müzesi yazısı olması benim için de hoş bir rastlantı oldu:) Ama onu bile henüz okuyamadım:( Okur okumaz paylaşırım canım.
      İçten sevgilerimle.

      Sil
  13. Aşkım`a antibiyotiği nasıl veriyorsun?
    Geçenlerde benim de ağzının kenarında çıkan yaralar için antibiyotik vermem gerekiyordu. Şurup olarak kolay olur diye düşündüm, şırıngayla ağzına sıkayım dedim ama mümkün olmadı. Yediğine-içtiğine koydum içti ama eh işte, tam olarak değil.

    Senin aldığın bu kedili kitaplardan ben de çocuklara alayım:)
    Güzel okumalar, hayranım çok kitap okuyanlara:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antibiyotik ufak bir hap, ben de onu parça etli yaş mamalar var ya işte onun içine gizliyorum:))) Afiyetle mideye indiriyor ruhu bile duymadan:))
      Çok teşekkürler.
      Sevgiler.

      Sil
  14. Hapları içinden ayıklar diye düşünüp şurup almıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklında bulunsun hapı çok daha kolay yutuyorlar:)))

      Sil
  15. Yeni kitaplarınız hayırlı olsun, keyifli okumalar dilerim.
    Sevgi Bağı'nı çok merak ettim, okuduktan sonra yorumunuzu bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Tabii, okur okumaz paylaşacağım.

      Sil
  16. hepsini keyifle oku canım.ben artık özellikle bir kitap almak için gitmiyorum.kitapçıya gidiyorum(yada o okula geliyor) bir şekilde kitap beni çekiyor kendine:)defter ve kutular hele gitarlar şahane..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda haklısın, kitap kendini aldırıyor:)))
      Çok teşekkürler canım.

      Sil