16 Kasım 2012 Cuma

Hobi Odam -10- Yabancı Dil Kitapları

Fazıl'ın kitapları arasında aşağıdaki iki kitabı görünce pek bir sevindim ve de sevdim,


Külkedisi de poz verdi. Bavulun içindeki kitapları boşalttım boşaltmasına ama oda tam düzenine girene dek bavulu odadan çıkaramadım. Çünkü en sevdikleri uyuma yerleri oldu ^-^


Çok sevdiğim bir kitap. İçinden birkaç sayfayı sizler için fotoğrafladım.


Ablamın yabancı dili Almancaydı. Ve ben henüz minik bir çocukken aşağıdaki kitabı çok ama çok severdim. Alırdım ablamın kitabını, içindeki resimlere büyük bir keyifle bakardım. Fazıl'ın okul kitapları arasında aynı kitapla karşılaşınca eski bir dostu görmüş gibi sevindim:)

                           

Bir çocuk gözüyle bakınca sevilmeyecek gibi de değil ama:)



Kitapların içinden birer sayfa,


Bu kitapları da adada buldum. Görümcemlerin kitaplarıymış. Sevgili Ecerce'nin blogunda gördüğüm ve çok beğendiğim çalışmaları denemek için kullanmayı düşünüyorum.


Mini kitap kulesinin en altındaki 3 kitap benim Almanca çalışma kitaplarım. Gerçi bir seneyi aşkındır kapağını açmadım:) 
Fazıl benim lisan öğrenmede büyük emek harcayan biricik öğretmenim. Okul yıllarında yabancı dil seçimimi İngilizce'den yana yapmıştım. Ancak maalesef üniversitede dahi 'what is your name?' kalıplarının ötesini öğreten bir eğitim sistemiyle karşılaşmadım. Belki bir Boğaziçi'ni kazanabilseydim durum farklı olurdu ama Sakarya Üniversitesi'nde okuduğum yıllarda durum bundan ibaretti. 
Son yıllarda Almanca'ya karşı büyük bir ilgim başgösterdi. Artık daha sistemli çalışabilirim inşallah.


Almanca çalışma notlarımı aldığım defterim,


Okul yıllarımdan kalma İngilizce çalışma defterimi buldum. Bu defteri çok severek almıştım. Arka kapağında çok güzel dizeler var.


Almanca ve İngilizce kitaplarım kardeş kardeş yerleştiler çekmeceye:)


Hepinize sevgilerimle...

8 yorum:

  1. Ayy bende simdi Almanca kursuna gidiyorum ya nasıl hosuma gitti anlatamam :) Daha iyi ögrenmek icin taktikleriniz varsa bilmek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Keşke olsa:) Eğer size kurstan tiyo verirlerse ben sizden öğreneyim:)))
      Çünkü çalışırken artikelleri ezberlemeye çalışmaktan helak oldum:)

      Sil
  2. Allahım sende ciddi bir hazine var şaka yapmıyorum arkadaşım.. Ben şu an liseyi bitirdiğim anda yırtıp attığım o nice ingilizce defterlerini hatırlıyorum da valla hi şimdi öyle çok üzülüyorum ki anlatamam. Düzenine titizliğine hayranım bu arada..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgili arkadaşım. Lise defterlerime ben de çok yanarım. Şimdiki aklım olsa okul yıllarıma ait çoğu defter ve kitabı saklardım.
      Sevgilerimle ^-^

      Sil
  3. bizim evde de pek atılmaz eski bir kitap olsa bile saklarız ,ne güzel baktığın zaman geçmişi hatırlamak o an aynı duyguları hissetmek mesela çocukluğumda sadece TRT kanalının olduğu yıllarda resimli görsel ansiklopedileri vardı hayvanlı olanların artık sayfaları ezberlemiştik kardeş sayısı çok olunca bakar bakar şu sensin ,bu sensin derdik
    bence dil bilmek çok önemli senin de dediğin gibi bu okulda gördüğümüz sistemle mümkün değil
    bu kitaplar mutlu kitaplar senin gibi bir sahipleri var ve sayende daha daha uzun yıllar yaşayacaklar
    Külkedisi her zaman ki zarifliği ile poz vermiş ,kediler niye sever böyle yerleri :)
    paylaşım için teşekkürler canım,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında sakladığımız her materyal anılarımızı koruyor bizim için. En çok anket defterlerimi evlenirken yırttığıma üzülürüm. Sadece bir tanesini saklamıştım diğerlerini yırtmıştım hangi akla hizmetse:))
      Aslında benim okul yıllarımdan beri lisan öğrenmeye pek hevesim de ilgim de yoktu. Eğitim sistemimiz zaten malum. Ama son senelerde Almanca öğrenme hevesi uyandı bir anda bende:)
      Külkedisi sana mırkk mırkkklarını gönderiyor ablası ^-^
      Çok teşekkür ediyorum canım.
      Öpüldün:)

      Sil
  4. bencede sende bir hazine var.nasıl biriktirdin onları.bende tutardım ama üniversiteye kadar olanlar imha.yer yokki!bravo sana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bende de kayıp çok. Çok azını koruyabilmişim. Ama Fazıl'ın neredeyse ilkokul kitapları bile duruyor.
      Sevgiler ^-^

      Sil