15 Şubat 2013 Cuma

Emeksensin'i Gönülden Kutluyorum.

Emeksensin sitesinden çok memnunum. Öncelikle destek ekibi çok ilgili. Her soruya anında cevap veriyorlar ve ilgileniyorlar.
Ama bu postu hazırlamamın başka bir sebebi var. Bu sabah emeksensin'in tesbit ettiği bir emek hırsızlığı olmuş. Benim bir eldivenimi benim çektiğim fotoğrafla birlikte dükkanına eklemek isteyen bir emek hırsızı destek ekibine takılmış. Ürünün benim olup olmadığına dair teyit istediler. Halihazırda dükkanımda ekli olan bir eldiveni alıp kopyalayıp, kendi kafasına göre fiyatlandırıp bir de stok adeti 5 yazmış. Benim elimde bile 1 adet varken. 
Nasıl böyle utanmadan hareket ediyorlar inanın anlamakta güçlük çekiyorum. Sonuçta ben dünyayı yeniden keşfetmedim. Alır eline yünü, şişi ya da tığı örer eldiveni, fotoğrafını çeker ekler, ona bir şey diyemem. Ama başkasına ait bir emeği nasıl içlerine sinerek kullanıyorlar, çok enteresan.
Emeksensin ekibine ilgileri, dikkatleri ve özenli çalışmalarından dolayı gönülden kutluyor ve içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Unutulmamalı ki Allah (c.c.) kul hakkını affetmiyor.
Rabbim bizleri böyle insanlardan korusun.
Benzer durumlar yaşayanınız var mı?


24 yorum:

  1. Doğrusu ben de kutluyorum dikkatlerinden dolayı...
    Ne yapacak acaba sipariş alınca sana mı sipariş verecek... Allah bildiği gibi yapsın ne diyeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu benim başıma geldi o dediğin. Biri bana tek tek yaptığım çiçeklerden ısmarlamıştı. Yapıp gönderdim tabiki. Sonradan yine bir eldiven modeli gönderip sipariş etti. Onu da örecektim. Bloğu olduğunu farkettim. Meğer orada satıyormuş.....Hani açık açık da demedi...

      Sil
    2. Banuca@ Bir de stoğunda 5 adet varmış, aynı düğmeleri ve yünü tedarik etmiş, örmüş madem neden benim fotoğrafımı kullanmış?:)
      Bir de fiyat kırmış:)))

      ada ve deniz@ Benden sipariş edip satmaya kalksa zarar eder çünkü daha ucuz bir fiyat koymuş:) Ama geçenlerde birinden mail aldım. Diyor ki, benim fotoğraflarımı satış sitelerinde kullanacakmış, sipariş geldiğinde ben ona hemen gönderebilir miymişim:) Ben de toplu olarak alırsınız, sonrasında ne yapacağınız sizin tasarrufunuzdadır. Ama ben asla bu şekilde kullanmanıza razı değilim:)

      Sil
  2. Benim de benzeri başıma geldi birkaç defa. En son emeksensin ekibi değil ama yine orda dükkanı olan bir üye görmüş ürün resimlerimi geçengün facebookta, haber verdi sağolsun. Resmi alıp koyup sipariş alınır yazıyorlar, kendilerini temize çıkaracaklar ya sözde, bir de, örnektir, netten alıntıdır diye de yazıyolar..!
    İyi de kardeşim, biz nasıl yaptık sen de yapıver bi zahmet. Emek ver, zaman harca, müşterin senin elinden çıkan işi görsün..!

    Seninki bi de stok yazmış bu benimkilerin bi üst modeli belli..

    Neyse ki duyarlı insanlar, emeğe saygı duyanlar da var... Sağolsunlar..

    Diğerleri yaptığıyla kalırlar.. Üstüne bir de dediğin gibi kul hakkı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen günlerde Facebook'ta 2 ayrı sayfada benim ürünlerimi de koyup, sipariş alınır yazmışlar. Sağ olsun bana da gören arkadaşlar haber verdi. Hatta o sayfalara yaptıklarının yanlış olduğunu yazdılar. Hemen sayfaya yorum yazma hakkımızı engelledi. Alıntıdır falan da yazmamışlar, sanki kendileri örmüş gibi koymuşlar bir de! Sana da geçmiş olsun canım.
      Sorma bu aşmış artık:)
      Kul hakkının ağırlığıyla yaşayacaklar ve işlerinde bereket kalmayacak, haberleri yok.

      Sil
  3. Hep eleştirileri yazmak yerine, doğru ve güzel çalışmalar da böyle duyurulmalı. Mâlum, "marifet iltifata tâbîdir". Kutluyorum.
    Ama keşke Emeksensin, resimlerimizin üstüne (elbette belirli kurallar dahilinde) imzamızı yazmamıza izin verse, o zaman bu sorunlar azalır gibi geliyor. Her objenin resmini çekerken karenin içine etiket koymak mümkün olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısınız...
      özellikle yazısız resim istiyorlar işte sonucu bu oluyor...

      Sil
    2. Nihal Erpeden@ Çok haklısınız Nihal Hanım. Emeksensin destek ekibine önerinizi içeren bir mail yazdım ve yolladım. Bakalım ne cevap verecekler. Umarım bir çözüm üretirler.

      Sil
  4. Dediğin gibi al modeli yap fotoğrafla hiç olmazsa. Fotoyu bile senden çalmak....Valla ben çok şaşırıyorum bunlara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir emek sarf edip, kendi ruhunu katıp örse amenna. Ama bu yaptığı ayıbın da ayıbı.

      Sil
  5. Dikkatlerinden dolayı ben de kutluyorum. Nihal hanıma katılıyorum. Fotoğraflarda imza yazmaya izin verilmesi bu tarz hırsızlıklara bir nebze olsa engel olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, bence de bir çözüm üretseler çok iyi olacak.

      Sil
  6. Aaa çok şaşırdım.Emeksensin'i de tebrik ederim nasıl anında fark etmişler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben de çok şaşırdım. Bu kadarı da olmaz dedim.

      Sil
  7. yuh diyorum :)
    herkes seni tanıyor. gördüğümüz zaman senin olduğunu hepimiz anlayabiliriz. modelini geçtim elinden, ojenden bile tanırız seni :))) bunları hiçmi aklına getirmemiş bunu yapan. aklınca örme zahmetine girmemiş, satılırsa öriverecek heralde yuh!

    seninki kadar ileri boyutta değil ama bende başka bir sitede yazdığım metni kopyalayıp yapıştıranı gördüm. aaa baktım virgülüne kadar aynı. insan verdiği ilanın metnine bile özeniyor, ben onu defalarca silip baştan yazmıştım. Görünce sinirlendim tabi. "Metin yazmak okadar zorunuza gidiyorsa verin ilanlarınızıda ben yayınlayayım zahmet olmasın size" diye mesaj attım. cevap yok tabi, yüzsüz...
    böyle insanlar heryerde var ayşımcım sıkma canını. emek hırsızlığı ile elemeği yapmak komik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Ben de kocaman bir yuh diyorum izninle:)))
      Seninki de fikir hırsızı. Cümle kurmaktan acizler, kalkıp hazıra konuyorlar. Benim merak ettiğim sosyal hayatlarında nasıl bir yaşam sürüyor böyleleri. Nasıl iletişim kuruyorlar ya da nasıl arkadaş ediniyorlar.

      Sil
  8. Emeğe saygısızlık en nefret ettiğim davranış şeklidir. Hele emek hırsızlığı bunun en uç boyutu. Yazıklar olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz insanlar korkutuyor beni. Çünkü buna cüret eden başka neler yapmaz ki!
      Maddi değeri olan bir şeyi çalmakla arasında hiç bir fark yok.

      Sil
  9. Aaa ne kadar da mantıksız çok aptalca.. Kim hangi mantıkla yapıyor. Tespit edip bence sitelerinde deşifre etmeleri lazım kimin yaptığını.. Çok geçmiş olsun demek ki her an hepimizin başına gelebilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim arkadaşım.
      Sonuca ulaştıramayacağı bir satışı nasıl yapmayı düşündü ben de anlamadım açıkcası.
      Sitedeki üyeliğini sonlandırdılar en azından.

      Sil
  10. insanlardaki bu genişlik rahatlık hiç hayra alamet değil.pes dedirten bir durum maalesef ama yazdığın gibi site sahipler duyarlı ve ilgili olunca böylelerine yer kalmaz.bir daha yaşanmasın böyle şeyler ne senin nede başka dostumun yaşamasını istemem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef canım, öyle genişler ki bazen bir de üste çıkmak için olmadık laflar ediyorlar:) Utanmazlık böyle bir şey olsa gerek.
      Sevgilerimle canım.

      Sil