29 Ağustos 2013 Perşembe

Bay Meraklı * Nostalji Serisi -2-

Çocukluğumda öyle çok severdim ki 'Bay Meraklı'yı. Hala da videolarını keyifle izlerim:) 
Biraz neşelenmek isterseniz izlemeye koyulun:))



Youtube videolarına buradan ve şuradan da ulaşabilirsiniz.

Osvaldo Cavandoli -La Linea- Facebook sayfası için de oraya lütfen:)



Bay Meraklı (İtalyanca La Linea) İtalyan çizer Osvaldo Cavandoli tarafından yaratılmış bir çizgi seridir. Türkiye'de "Bay Meraklı" adıyla yayınlanan serinin orjinal adı "La Linea" olmakla beraber, her biri 4-5 dakika süren 90 bölümden meydana gelir.
Kısa sürmesinin de sayesinde birçok farklı ülkede ara program olarak yayınlanmıştır.
Serinin müziği Franco Godi tarafından bestelenmiştir ve bölümleri 225'e kadar numaralandırılmıştır, ancak toplamda 90 bölüm vardır. Serinin reklam amaçlı hazırlanmış ilk 8 bölümüne ek olarak 56 bölüm 100 serisinde (101-156), 26 bölümde 200 serisinde yayınlanmıştır (200-225).

Konusu Serinin karakteri Bay Meraklı tek bir çizgiden oluşan bir çizgi karakterdir. Bay Meraklı'nın sonsuz bir çizgide yürürken başına gelen ilginç hadiseler çizerin de olaylara dahil olmasıyla gelişir.



Diğer dillerde isimleri - Seri farklı ülkelerde farklı isimlerle ünlenmiştir: "Linus på linjen" (çizgideki Linus) - İsveç, "Badum badum" - Slovenya, "Badum badum" ve bazen "Złośniczek" - Polonya, "Menő Manó" - Macaristan, "Mar Kav" / "מר קו" (Bay Çizgi) - İsrail, "Bajram" - Arnavutluk, "Streken" - Norveç, "Stregen" - Danimarka, "Línan" - İzlanda, "Baljum Baljum" - Makedonya Cumhuriyeti, "Барум Барум" / "Barum Barum" ya da "Абаракандиши Ди Фјури" / "Abarakandiši Di Fjuri" - Sırbistan, "Lineman" - Amerika Birleşik Devletleri, "La Linéa" - Fransa, "A Linha" - Brezilya, "Lijntje" - Hollanda

5 yorum:

  1. ne kadar güzel şeyler vardı eskiden :))

    hiç sakız çiğnemedim desem yeridir ama şu tipitip karikatürlerine bayılırdım:)
    güzel nostalji.

    YanıtlaSil
  2. Hastası olduğum bir çizgi karakterdir.. Bunlarla büyüdük biz..:))

    YanıtlaSil
  3. aa bay meraklııı!:) ya bende çok severdim hele seslendirmesine bayılırdım.hey gidi günler diyeceğim aklıma gelmezdi ama şimdi bu nostalji postlarına bakınca diyorum valla:)

    YanıtlaSil
  4. Çok mutlu ederdi beni bunları izlemek. Hala da ediyor...
    Yorumlarınız için çok teşekkürler.
    Herkese içten sevgilerimle...

    YanıtlaSil