17 Temmuz 2014 Perşembe

Örümcek Model

Evde dantel pek kullanmasam da çok severim. Gerçi artık danteli çok değişik şekillerde değerlendirip kullanmak mümkün.
Lise ve üniversite yıllarımda dantel örmeyi de çok severdim. Hatta o şevkle zamanında mutfak perdesi ve devamında takımını örmüştüm ama iş kullanmaya gelince dolap içinde kalmıştı. Sağ olsun annemde çözüm üretip kullanacağım bir forma sokmuştu:) Burada paylaşmıştım.
Anneciğimin bana ördüğü takım ise şurada.
Arkadaşımın ev hediyesi olarak ördüğü takım ise orada.
Sizlere de fikir vermesi adına:))

Geçen akşam hatırı sayılır bir fiyata gördüğüm minik kırlentler, ördüğüm örümcek model takımı hatırlattı. Ufak boyutlarda dikdörtgen keten kırlentlerin üzerine örümcek modelin en ufak parçasını üçgen bir şekilde dikmişler. Bu vesileyle evdeki dantelleri hatırlayınca sizlerle paylaşmak istedim.
Bu takımı üniversite zamanı örmüştüm. Bir takım da ablamın ikizlerinin çeyizine verdim:)


Naftalin kokan anılarınızın mutlulukları sarsın dört bir yanınızı:)

4 yorum:

  1. iyi günlerde kullanılsınlar.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel,artık kullanmasakta dantellerin yeri ayrı,geçmişe götürüyor:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık Ayşım Hanı:) Hepsi birbirinden güzelmiş. Arkadaşınızın ördüğünün içinde de yine örümcek Model den karışık olarak var sanki:) Öyleydi ya hatırlarsanız bir model tutulur. Herkes onun Peşine düşer, en azından tekniği öğrenilir di. Millet envai çeşit farklı modelleri de üretirdi:) Hey gidi günler. Ben de örmüştüm birşeyler, bekliyor kenarda. Farklı birşeyler yapayım olmadı;).

    YanıtlaSil
  4. Ne çok dantel örmüştük eskiden. Ben de orta okul-lise yıllarımda çokça ördüm dantel. Seninkiler gibi benimkiler de sandık bekliyorlar. Hatta üniversitede abimin çeyizine bile örmüştüm. Erkeklere de bazı parçalar verilirdi nedense. Bu madel de çok hoşmuş Ayşım ellerine sağlık

    YanıtlaSil