6 Aralık 2014 Cumartesi

Huysuz Kitapçı Fikry'nin İnanılmaz Hikayesi - Gabrielle Zevin * Güz Okuma Şenliği 2014*

Sevgili Pinuccia'nın düzenlediği 'Güz Okuma Şenliği' listemden okuduğum kitapları paylaşmaya devam:)

Listenin 4. sırasındaki -adında bir meslek geçen kitap- kategorisinde kitapçıyı okumayı tercih ettim:)

Okuma halleri fotoğraflarıma bakmak isterseniz:

Okuma Halleri, Fotoğraflarla - Huysuz Kitapçı Fikry'nin İnanılmaz Hikayesi / Gabrielle Zevin
Külkedisi ve Isaac ♥♥




HUYSUZ KİTAPÇI FİKRY'NİN İNANILMAZ HİKAYESİ
Yazarı: Gabrielle ZEVIN
Orijinal Adı: The Storied Life of A. J. Fikry
İngilizce Orijinalinden Çeviren: Dila Balcı - Cemal Balcı
Türü: Roman
Yayın Hakları: Timaş Yayınları
www.timas.com.tr
-   1. baskı: Nisan 2014, İstanbul
-   284 sayfa


Kitaptan Alıntılar;

* Kitaplar dışında hiçbir şey konuşmamışlardı ama bu hayatta kitaplardan daha kişisel olan ne vardı ki?

        * Antipatik yazı dili: Sesini, boynunu ve hatta o lanet koltuk altlarının kokusunu bile.

        * Novella, kısa roman olarak değerlendirilebilecek; hikâye ve noveletteden uzun, romandan kısa olan bir edebî türdür. Novellayı, roman ve hikayeden ayıracak ölçütler tartışmalı olsa da, Science Fiction and Fantasy Writers of America derneğinin Nebula Ödülleri'ni dağıtırken kullandığı ölçüte göre 17.500 ila 40.000 arası kelime içeren eserler Novella olarak kabul edilir.
  
        * Kitapların kendi nezdindeki saygınlığını yerle bir edecekleri korkusuyla da yazarlarıyla karşılaşmaktan elden geldiğince kaçınırdı.

        * Eğer bir kitap olsaydı, kutusundan henüz çıkmış, ciltsiz bir kitap olurdu -sayfa köşeleri hiç kıvrılmamış, hiç su emmemiş, sırtı hiç buruşmamış bir kitap.

        * ... şu soruya verdiği yanıttan bir kişi hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenirsiniz: En sevdiğiniz kitap hangisidir?
  
        * ... seni yıllardır rafta görüyordum zaten. Özetini ve arka kapaktaki alıntıları da okumuştum. (senelerdir tanıdığı kadına ithafen)



^-^ KEDİLER ^-^

        * ... Puddlegum  isimli tek gözlü bir tekir kedi...

        * Tekir kedi, Puddlegum aranızda ve ben daha önce hiç anımsamadığım kadar mutluyum.

        * ... Amelia'nın kedisi hakkında yazmaya başladı.

- Yazım-Basım Hatası-

        * Sf/271
         ... ismini vere öyküdür.

                                                                   Okuduğum tarih: Aralık 2014


Yazar Hakkında Bilgi=  Gabrielle Zevin'in yazarlık kariyeri 14 yaşındayken bir Guns 'n' Roses konseri hakkında yazdığı öfkeli bir mektupla başladı. Mektubu yazdığı gazete ona müzik eleştirileri yazması için köşe verdi.
         Eğitimini Harvard Üniversitesi'nde tamamlayan Zevin asıl çıkışını 'Barnes&Nobles Great New Writer' programına seçilen Margarettown kitabıyla yaptı. The Hole We're In kitabı Entertainment Weekly'nin 'Okunması Gerekenler' listesinde ve New York Times'ın 'Editörün Seçtikleri' listesinde yer aldı.
         Gençler için yazdığı Elsewhere American Library Assosiation Notable Children's Book kategorisinde 'Quill Award' için aday gösterildi ve 'Borders Original Voices Award'ı kazandı. Yirmiden fazla dile çevrildi. The New York Times Book Review'da kitap hakkında 'Daima hatırlanacak bir kitap' olarak anıldı.
         Romanlarının yanı sıra yazdığı senaryolarla da dikkat çeken Gabrielle Zevin, 2009'da kendi senaryolarından birini yönetmen Hans Canosa ile birlikte bir Japon filmine ( Dareka ga Watashi ni Kiss wo Shita) uyarladı. Gabrielle Zevin halen New York Times Book Review'de ve NPR All Things Considered'da yazmaya devam ediyor.
         Huysuz Kitapçı Fikry'nin İnanılmaz Hikayesi, Gabrielle Zevin'in sekizinci romanıdır. 2014 Nisan'ında Amerika'da Algonquin ve İngiltere'de Little ve Brown tarafından yayılanacak olan Huysuz Kitapçı Fikry'nin İnanılmaz Hikayesi'nin telif hakları şu anada kadar 18 ülkeye satılmış durumdadır.


ARKA KAPAK –

Karısı Nic'i trafik kazasında kaybetmiş, küçük bir adada sakin bir kitabevi işleten, tekdüze bir hayata sıkışmış bir adamdı A.J. Fikry. Hayatına anlam katan tek şey kitaplarıydı. Ta ki bir gün, sahip olduğu kitabevine küçük bir kız çocuğu bırakılana kadar…

Maya, gözlerinden zekâ fışkıran sevimli bir kız çocuğu. A.J.'nin hayatına girdiği günden itibaren onu neredeyse bambaşka bir adama dönüştüren bir sihirbaz. A.J., Maya ile birlikte yeniden sevmeye başlıyor; sevilmeyi, gülmeyi, bir başkası için üzülmeyi, ilişkiler için çaba sarf etmeyi yeniden öğreniyor.

Işık hızıyla okunacak, müthiş eğlenceli bir kitap.
-Library Journal Review-

Huysuz Kitapçı Fikry'nin İnanılmaz Hikâyesi bize yalnızlıktan nasıl kurtulacağımızı, empatiyi, sevme ve sevilme yetimizi, korumaya ve korunmaya duyduğumuz ihtiyacı hatırlatıyor. Gabrielle uzun süre kalbinizle yaşayacak, çok hareketli, sevgi dolu bir kurtuluş ve değişim hikâyesi anlatıyor.
-Garth Stein, Yağmurda Koşma Sanatı'nın yazarı-

Bu romanda mizah, romantizm ve geçiciliğin dokunuşu var ama en çok da aşk var. Kitaplara duyulan aşk, kitapseverler ve bütün insanlık var. Harika! Bir oturuşta okudum.
-Eowyn Ivey, Kardan Kız'ın yazarı-


Kitabın sonundaki iki sayfa çok hoşuma gitti:)
Ve benim tavsiye listem 


Keyifli okumalarınız olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder