26 Mart 2017 Pazar

Saklı Safkan - Nilüfer Açıkalın

Nilüfer Açıkalın'ın edebi yanıyla Karanlıkta Çok Güzelim romanıyla tanıştım. Romancılığını beğenince iki hikaye kitabını aldım: Çakır Zamanlar ve Saklı Safkan. Maalesef iki kitapta da pek aradığımı bulamadım. Romanındaki akıcılığı ve anlaşılırlılığı hikayelerinde okuyamadım. 



Nilüfer Açıkalın paylaşımlarım için:

SAKLI SAFKAN
Yazarı: Nilüfer AÇIKALIN
Türü: Öykü
Yayın Hakları: Chiviyazıları Fidenti Kitaplığı
-   Birinci Basım 2002
-   152 sayfa - yarıda bıraktım!


 Kitaptan Alıntılar;

        * Masallar hayal gücünün nikahsız eşidir.

        * saç telleri incinecekti.


 ^-^ KEDİLER ^-^

        * orda kedi volkanik taşlı kolyemle oynuyor.

        * ... biriniz şu yaramaz kediyi fare yakalamaya göndersin.

        * Bende iki çocuk, iki kedi.

        * kız evcil bir kedi gibi onun kucağına ilişirken.


- Yazım-Basım Hatası -

        * Sf/ 32
         ... uza-
         ktalar...

                                                                  Mart 2017




ARKA KAPAK –

Herbirimizin bir saklı yanı veya saklı bir hayatı vardır. Oysa içimizdeki "safkan"dır Açıkalın'ın aradığı... Bir şehrin mahşer yerinden bulup çıkardığı "safkan"ların toplamıdır "saklı safkan"...

"Dışarıdakilerin tamamen dışındayız. Sen de Antik Kostas labirentinin bir köşesinde yaşıyorsun, tüm akıllı çocuklar gibi senin de duyargaların açık, kafalarınızın içindekini, -ki o bence kesinlikle saman balyası değil, olsa olsa, çöp de olsa- bir hazine iştahıyla kemiriyorsunuz. Akıllı çocuklarsınız büyüyorsunuz. Hayatta kalmak disiplin gerektirir.

Sırada yaz şarkıları var, önce öğreteceğim sonra hep birlikte söyleyeceğiz. Büyümeyi ve katlanmayı öğreneceğiz. Ateşe biraz daha yaklaşın hadi, ısının, birbirinize sarılıp ısıtın birbirinizi, sonra dans edeceğiz. Gitme sen de artık burda kal. Kimse kimseyi aramaz merak etmez bu yerde, her köşe aynı derecede keskin. Kendine bir köşe seç ve iliş orada kır kafanı, aç fikrini, yaz günlerinin hayaline dal. Antik Kostas'ın dışı, uçsuz bucaksız bir hurda yığınına döndü ama siz, bizim yetiştirdiklerimiz, güneşi öğrendiniz, sıcağı ve... Artık kendi düşünüzü görebilirsiniz...".

Nilüfer Açıkalın İstanbul'da doğdu. MSÜ'de oyunculuk eğitimi aldı. 1987 yılından itibaren profesyonel olarak tiyatro, sinema ve televizyonda bir çok önemli yapımda rol aldı. Bıçak Sırtı ve Çocuk Oyuncağı değil adlı iki kitabı bulunmaktadır.


Defterimden...


Keyifli okumalarınız olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder