14 Mayıs 2017 Pazar

Geber Anne!.. - Sezgin Kaymaz

2016'nın son zamanlarında keşfettiğim ve okuduğum her kitabında hayal gücüne, dile hakimiyetine, espri yeteneğine hayranlık duyduğum çok değerli bir yazar benim için @sezgin_kaymaz 📚
Hem de pati sevdalısı 🐶🐱 Daha ne olsun 😹
Okumadığım üç kitabı kaldı: Kaptanın Teknesi, Ateş Canına Yapışsın ve Zindankale.
Tüm okuduğum kitapları arasında karakterler açısından en soğuk kaldığım kitabı bu oldu. Oysa konu ve kurgu yine çok iyi ama nedendir bilmiyorum biraz mesafeli kaldık kitaptaki ahaliyle.



Sezgin Kaymaz külliyatını tamamlamıştım, buradan göz atabilirsiniz. Hatta eksik kalan kitabı da bulmuş ve heyecanımı şurada paylaşmıştım.


Sezgin Kaymaz hikaye kitapları paylaşımlarım:

Sandık Odası - Sezgin Kaymaz

Okuma halleri fotoğraflarıma bakmak isterseniz:


GEBER ANNE!..
Yazarı: Sezgin KAYMAZ
Türü: Roman
Yayın Hakları: İletişim Yayınları
-   1-9. Baskı 1998-2013, İstanbuş  10. Baskı 2015, İstanbul       
Kapak: Suat Aysu
-   365 sayfa


 Kitaptan Alıntılar;

        * Onursuz, haysiyetsiz şekilde, karşında affedilmek uğruna küçülmeye razı gelen, bil ki, ilk fırsatta aynı şeyi veya daha beterini yine yapacaktır...

        * Yaklaşık on yıl kadar önce başlamıştı köpek modası. Önce Kibrit Evler birer birer yıkılmış, aşağıda, Atış Caddesi'nde, artık evsiz kalmış geniş bahçelerinde yayvan apartmanlar, çamura yatmış mandalar gibi, boy göstermeye başlamıştı.
(Medet hikayesinde hayvanların sokak hayvanına dönüşme sürecini anlatırken...)

        * Oy farfara farfara, ateş de düştü şalvara...
         (Farfara kitabı:)

        * ... şu soluduğumuz havada, az önce, hiç şüphesiz, başka birinin ciğerlerinden çıkıp gelmiş gazlar da var....

        * ... kiminle konuşursa konuşsun, alnının tam ortasına dikerdi gözlerini.

        * Ses ağızdan çıktıktan sonra, sonsuza kadar var olur... Onun dalga boyunu yakalayabilecek aletler geliştiriyorlar şimdi. Yakında, Malazgirt Savaşı'nı naklen dinleyeceksin.

        * Eskimolar, karılarını misafirliğe gelen erkeğin yatağına gönderirler ikram olarak... Eski Yunan'da hırsızlar toplumun en yüce makamlarıyla onurlandırırlar... Engizisyon, hırsızı, içindeki şeytan çıkıncaya kadar iğneli fıçıda tutar.


 ^-^ KEDİLER ^-^

        * Bir yavru kedi gibi gerinip...

        * Tek komutumla seni bir sokak kedisi gibi parçalar.

        * Kadın, yavrusunu kıskanan bir kedi gibi atıldı doktorun üstüne.


- Yazım-Basım Hatası-

        * Sf/ 38
         ... başka,dış...

                                                                                     Nisan 2017


Yazar Hakkında Bilgi=  1962'de Sinop'ta doğdu. Konya Anadolu Lisesi'ni bitirdi. Hacettepe Üniversitesi İngilizce Dilbilimi Bölümü'nü, Türkçe dersini veremediği için son sınıftan terk etti. 1976'dan itibaren oyuncu ve teknik direktör olarak hentbolla uğraştı. Türkiye Voleybol Federasyonu'nda  koordinatör olarak çalıştı. Romanları (hepsi İletişim'den): Uzunharmanlar'da Bir Davetsiz Misafir (1997), Geber Anne! (1998), Kaptanın Teknesi (1999), Lucky (2000), Zindankale (2004), Ateş Canına Yapışsın (2008), Kün (2013). Hikayeleri: Sandık Odası (2005), Medet (2007).


ARKA KAPAK –

'İşte bu benim annem!.. O da hep böyle küserdi!.. Abimle benim duyacağım şekilde konuşup, bana mesajını verirdi mutlaka... Dünyam başıma yıkılırdı o küsünce.... Benim annem bu işte!.. İşte bu!.. Efsunlu ve sır dolu!.. Sözleri bulmaca gibi!.. Bu, benim Melek Annem!.. Elbette kurtaracağım onu!..'

Mutlu bir aile, İsmailoğlu ailesi: otoriter anne Melek Hanım, baba Şükran Bey, oğulları Tufan ve Tayfun, köpekleri Sarı... 'Annesinin sarı prensi' Tayfun, on yedisine basacağı gün eve biraz erken döner. Fakat bu sesler, annesinin yatak odasından gelen bu sesler... Kapı aralığından görünen yabancı erkek bacağı... Yoksa?.. Tanrım! Tayfun'un doğumgünü, Melek Hanım'ın intihar günü olur... Aradan yıllar geçer, yetiştirme yurdu müdürü İhsan Beyit, meslektaşı ve 'abisi' Hasan Çokar'a bir çocuk gönderir. Mecburiyet olmasa, kimsenin yanından ayrılmak istemeyeceği bir çocuktur bu. O sarı saçlar, o yüz, o konuşma, o karizma... Bir sicil vardır çocukta, 'Tövbe estağfurullah, Mevlüt gibi!' Sonra? Sonrası karmaşık, komik, heyecanlı; hem 'kelaka' hem fazlasıyla alakalı... Üstelik, uyarı levhası hediyeli: Zaman'la fazla oynama!.. Sezgin Kaymaz 'fantastik eğlence'yi Geber Anne!.. de başarıyla sürdürüyor.


6 yorum:

  1. Bu ara bu yazarı çok paylaşıyorsun. Ben hiç bir kitabını okumadım. Ama epey de merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasım 2016'da okumaya başladım ve sonrasında okuduğum her kitabıyla hayranlığım katlandı. Dayanamadım külliyatını tamamladım en kısa sürede:)
      Okumaya karar verirsen Kün ile başlamanı öneririm.

      Sil
  2. Bu kitabını okumuştum yazarın, değişik bir konusu vardı ama sanırım yazarın diğer kitaplarından daha farklı bir tarzı var..keyifli okumalar Ayşım'cım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım.
      Sezgin Kaymaz'ın inanılmaz bir hayal gücü var. Çok başarılı buluyorum kitaplarını.
      Öpüyorum:)

      Sil
  3. Bloğa gelmeyeli 2 hafta olduğunu fark ettim, ne çok şey kaçırmışım :) Sezgin Kaymaz'ı Remzi'den bir çocuk tavsiye etmişti, kitabı okuma fırsatım olmadı henüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben biraz art arda paylaşım yapıyorum sanırım:))
      Sezgin Kaymaz son yıllardaki favori yazarım oldu benim:) Mizah yönü çok kuvvetli, korku-gerilim bölümlerini bile tebessümle okutuyor:))
      Umarım bir gün bir kitabıyla başlarsınız.

      Sil