12 Mayıs 2017 Cuma

Fotoğraflar - Barış Çağrı Genç

Sevgili @kitapseverkaradut 'un videosunu izlerken kapak tasarımlarından etkilendiğim @bcgenc kitaplarını gördüm. Konularını okuyunca ilgimi çekti ve öykü ve roman olmak üzere iki kitabını aldım.

Öykü kitabı olsa da okunduğunda tüm öyküler bir roman bütünlüğünde.
Adı üstünde fotoğrafların etkisi hissediliyor satırlarda. 
Lincoln, Roy, Steve, Jackson, Matt, Gomes...
Savaşla boğuşan Irak'ta, kimi görev aşkıyla kimi kendince kaçış için bir durak gördüğü Irak'ta bulunan askerlerin öyküleri... Irak topraklarda korkunun askeri şiddete nasıl meylettirdiğinin ve suçun, ayıbın, vicdan muhasebesinin öyküleri...
Hele kitabın son sayfalarında bir mırk kitaba dahil olunca pek mutlu oldum ^-^



Barış Çağrı Genç paylaşımım için:


Okuma halleri fotoğraflarıma bakmak isterseniz:


FOTOĞRAFLAR
Yazarı: Barış Çağrı GENÇ
Türü: Roman
Yayın Hakları: Yitik Ülke Yayınları
-   1. Baskı: Kasım 2014
Kapak Tasarımı: Savaş Çekiç
-   84 sayfa


 ^-^ KEDİLER ^-^

        * Sf/ 79, 80, 82, 83, 84
         
                                                                                     Nisan 2017


Yazar Hakkında Bilgi=  1978 yılında Denizli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamlamasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi (1999).
'Radde' isimki öykü kitabı Haziran 2007'de (Cemil Kavukçu ile birlikte), İçindeyim isimli romanı 2013'te yayımlanan yazarın, 'Fotoğraflar' üçüncü kitabıdır.


ARKA KAPAK –

Yıllar sonra eski bir fotoğrafı eline aldığında, o haline dönmek isteyeceksin. O karedeki haline… Bu yüzden tüm fotoğraflarda güzel görünmeli insan. Belki komik, belki düşünceli, biraz hüzünlü belki… Ama güzel... Hatta öyle güzel olmalı ki, içinde kendi olmasa da güzelleşmeli tüm fotoğraflar. Çünkü yıllar sonra, eline yalnızca kendi fotoğraflarını almıyor insan... Barış Çağrı Genç, yeni öykü kitabıyla sizi yıllar sonra elinize alacağınız başkalarının fotoğraflarına bakmaya davet ediyor.

"Anılar iyidir oğlum, kendilerini ağır ağır temize çekerler. Sanırım bu yüzden çocukluğun geliyor aklıma, bebekliğin, hatta seni ilk kucaklayışım... Henüz gözlerin açılmamıştı ve çok çirkindin. Seni beğenmemiş, ağlamıştım. Doktorun bana nasıl kızdığı dün gibi aklımda. Sonra ne kadar güzelleştin; saçlarının bukleleri, kocaman gözlerin, minik burnun, mahcup mahcup gülümseyen dudakların. Keşke daha çok fotoğraf çekebilseydik diyorum şimdi...


1 yorum: