17 Aralık 2017 Pazar

Yitik Ülke Yayınları

Yitik Ülke Yayınları'ndan üç yeni kitabım...


Kedi Öyküleri'ni okudum ancak blog yazısının gelmesine biraz var. Çünkü epey kitap birikti ve bir türlü yazılarını hazırlayamadım.
Kedili kitaplar videoma buradan ulaşabilirsiniz. 

Arka Kapak-

Kedileri seven, kedileri sahiplenen, doğa ve hayvan sevgisiyle dolu herkes için özel bir kitap: Kedi Öyküleri

Hangimizin hayatı bir kediyle kesişmedi ki?
Hangimiz en mutsuz anında bacağına sürtünen bir kediyle göz göze gelmedi?
Hangimiz onların sıcacık dostluğuna hayır diyebildi?

Evet, kediler yaşamımızın büyük ve önemli bir parçası. Bazen yoldaşımız, bazen her şeyimiz onlar; bazen bizi tek anlayan sadece bir kedi, değil mi? Kadir Aydemir'in yayına hazırladığı Kedi Öyküleri kitabında onlarca yazar bir araya geldi ve hem gülümseten, hem de hüzünlendiren öykülerini anlattı. Doğa ve hayvan sevgisiyle dolu herkesin okuyup unutamayacağı gerçek öykülere buyrun. 



Eradikasyon'u da okudum, onun da blog yazısı yakında...

Arka Kapak-

Bir gece kapına gelecekler ve ellerinde tuttuklarını sana uzatacaklar, ‘Bu senin suçun.’ Hakkın varmış gibi korkacaksın. Bir anlamın varmış gibi titreyeceksin ve kurabildiğin tek cümleyle olabildiğin tek şey olan reddedilmişliğinle itiraz edeceksin, ‘O bir suç değil, ceset.’ İşte o zaman sabırsızlıkla bekledikleri an gelmiş olacak ve seni kelepçeleyecekler.
Sonra da haykıracaklar yüzüne ve bu hakaret senin özün olacak, ‘O zaman neden ölmedin şimdiye kadar?’ Orada duran şey elbette bir ceset değil, o senin geleceğin. Ve sana ne olduğunu unutturmamak için ellerinden geleni yapacaklar. Anlamadın mı hâlâ insan? Bu kadar mı aciz, bu kadar mı güçsüzsün? O zaman sana hepsinin özünü anlatayım: gün gelecek seni yaşadığın için suçlayacaklar.


Jena ise ilk fırsatta okuyacaklarımın arasında...

Arka Kapak-

“Rosa ile Ejder”, “Belkıs” ve “Poyraz” adlı romanların yazarı Orhan Çetinbilek'in yeni eseri “Jena”; edebiyatın lezzetini özleyenler için farklı bir roman. 

1. Yazmak için istemek yetmez. “Yazmadan olmayacak bu iş,” der gibi bir duygu, karşı konulamaz bir güç de lazım. Müzisyen neden beste yaparsa, ressam ne diye tuvale akıtırsa içini, aynı dürtüyle yazılır. Yazınca, çizince, besteleyince iyi hissedersin, o kadar. Hayata katacak bir güzelliği olup da katmayan eşek, katamayan talihsizdir.

2. Yeryüzündeki 10 milyon yıllık serüvenimizin “sol” yanı yaşamı temsil eder. Asıl misyonumuz, ona tutunmayı becermek.

3. Bu roman her çağda sol’a tutunanlar ve hayata katılmak istenen güzellikler adına yazılmıştır.


Keyifli okumalarınız olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder