15 Mart 2018 Perşembe

Bojangles'ı Beklerken - Olivier Bourdeaut

* Canım @ebruaykac ile İmge Kitabevi çıkartmamız olduğu gün rutin D&R turlarımızdan birini atmayı da ihmal etmedik. Derken raflar arasında bu kitap karşıma çıktı. İsmi ne enteresanmış derken kapak tasarımı da pek cezbedici geldi. @kafkayayinevi de güzel kitaplar çeviriyor, alsam mı acaba derken Ebru'ya da cazip geldi ve hadi alalım dedi, aldık. Hadi okuyalım dedik hemen de okuduk:) 
* Yazarın #oliverbourdeaut ilk kitabı ve ilk kitabıyla üç edebiyat ödülü alarak önemli bir başarıya imza atmış: France Culture- Telerama, Grand Prix RTL-Lire ve France Televisions-Roman.
* Kitaba ismini veren Mr. Bojangles Nina Simone ait bir şarkı. Havaya girmek için okurken Youtube üzerinden şarkıyı dinleyebilirsiniz 🎵🎤🎼
* Deli -sözlük anlamının hakkını veren delilikte- bir anne ve anneden aşağı kalır yanı olmayan bir babaya sahip küçük bir erkek çocuğun deli dolu, eğlenceli ve hüzünlü yaşamı. Çılgın ebeveynleriyle yaşadıklarına çocuğun bakış açısından şahit oluyoruz. Arada babasının hislerini de kendi ağzından günlük şeklinde okuyoruz. Değişik ve etkileyici bir roman.



Okuma halleri fotoğraflarıma bakmak isterseniz:

Okuma Halleri, Fotoğraflarla * Bojangles'ı Beklerken / Olivier Bourdeaut





BOJANGLES'I BEKLERKEN
Yazarı: Olivier BOURDEAUT
Orijinal Adı: En Attendant Bojangles
Türü: Roman
Yayın Hakları: Kafka, Epsilon Yayınevi
-   1. Baskı: Kasım 2016
Kapak Tasarımı: Berna Özbek Keleş
Çeviri: Gizem Şakar
-   156 sayfa


Kitaptan Alıntılar;

        * En tehlikeli düşmanlar hiç şüphelenmediklerimizdir!

        * En tarafsızı aynadır. Kimi zaman acımasızca dahi olsa insanı gerçekten yargılar, ama işin içine hislerini katmaz.


- Yazım-Basım Hataları -

        * Sf/ 61
         ... etmiştim
         Nokta yok!

        * Sf/ 81
         ... gün ortasında iki kez kez ağladı...

                                                                           Ağustos 2017


ARKA KAPAK –

France Culture-Télérama, Grand Prix RTL-Lire ve France Télévisions-Roman gibi üç önemli edebiyat ödülüne sahip olan Bojangles'ı Beklerken hayli etkileyici bir roman. Hatta çılgın aşk teması hiç bu kadar neşeli, ama bir o kadar dokunaklı anlatılmamış olabilir…

Oğullarının şaşkın bakışları altında, Nina Simone'un "Mr Bojangles" şarkısını çalıp sürekli dans eden ve bundan asla bıkmayan bir çift. Daima şölen havasında yaşanan uçarı bir aşk. Karısına sınırsız bir sevgiyle bağlı olan bir adam. Evde beslenen devasa bir kuş. Salonun siyah-beyaz zemininde dev dama taşları ve bize tüm bunları anlatan bir çocuk… Sadece eğlenceye, havailiğe ve arkadaşlara adanmış bu taşkın hayatın tek orkestra şefiyse, sağı solu belli olmayan, çılgın bir kadın olan anne. Evlerinde paytak paytak dolaşan koskoca egzotik kuş Matmazel Fuzuli'yi uzak diyarlarda evlat edinip ailelerinin değişmez bir üyesi olarak yuvalarına dahil eden de o… Dizginsiz bir eğlence, hayal ve oyun dünyasının girdabını tüm aile üyeleri için hiç sıkılmadan karıştıran da… Ne var ki bir gün biraz fazla ileri gidiyor. Ve bunun üzerine babayla oğlu, kaçınılmaz olanın önüne geçmek için ellerinden geleni yapmaya girişiyor. Çünkü parti devam etmeli, çünkü her ne pahasına olursa olsun eğlence sürüp gitmeli!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder