30 Ağustos 2011 Salı

Aşkım'ın Hayatımıza Dahil Oluşu

Kedişim Aşkım 16 Ekim 2010 tarihinde bizi ailesi olarak seçti:) Adı Aşkım göbek adı Müezza.


Öncesinde Fazıl'ı ikna etme çabalarım bıktırıcı derecedeydi:) O da hayvanları çok sevmesine rağmen biraz!!!:)) titiz  olduğundan mütevellit evde bakılmasına pek istekli değildi. Her türlü duygusal baskı yaptım. Evin bilumum köşelerine kedi fotoğrafları koydum. İş dönüşü eve bir şey lazım mı diye sorduğunda yarım kilo domates, bir ekmek, bir de kedi diyecek dereceye vardırdım olayı:) Miyavvv, maaooovv yazan mesajlar attım. Arada tırmaladım, ısırdım. Bedenen ve ruhen hazır olması adına:))


Aslında onun da içi gidiyordu ama cesaret edemiyordu. Kediyi hayatına dahil etmek demek sorumluluk ister. Aşıları, kontrolleri, bakımı ve en az 15 sene sizinle olacağını ve bu süre zarfında tüm planlarınızı ona göre ayarlamanız gerektiğini bilmek gerek.


Velhâsılıkelâm Fazıl artık kıvama gelmişti. Doğru zamanda Rabbim karşımıza Aşkım'ı çıkardı. Evden çıkmış yürüyorduk ki kaldırımda minicik bir can çıkmayan sesiyle miyavlamaya çalışıyordu. Tek gözü şişmiş diğer gözü de daha önce tırmık yemiş gibiydi. Oradaki dükkan sahibi birkaç gün önce getirip buraya bıraktılar dedi. Zayıf ve çelimsizdi kuzum:( Çok acelemiz vardı gittik işimizi hallettik. Döndüğümüzde orada öylece bizi bekliyordu sanki. Yanına oturur oturmaz hemen kucağıma çıktı kafasını bluzuma gömdü. Ben daha Fazıl'a hiçbir şey demeden -hadi kalk veterinere- dedi. O andaki mutluluğumu kelimelere dökmem imkansız. Aldım kucağıma miniğimi doğru veterinere. Çok zayıf olduğundan aşıları yapılamadı, vitamin aldık. Biraz toparlayınca götürüp aşılarını yaptırdık. Tek gözünde ödem varmış zamanla iner dedi öyle de oldu. Ama diğer gözündeki iz kaldı. Görmesinde problem yaratmazmış neyseki.


Eve ilk geldiği günlerdeki fotoğraflarını paylaşmak istiyorum sizinle. Sevgi ve bakımla nasıl da güzelleştiğini fark etmeniz adına:))



Böyle minicikti Aşkım işte...


11 yorum:

  1. gözlerim doldu gerçekten belki inanmazsın ama o kediye kucak açmana hele de o halde bulup yardım etmene okadar sevindimki ,bütün hayvanları çok seviyorum hele kedi ayrı onun yeri ayrı sen de benim gibisin, kedini içten ve samimi seviyorsun ,sayfanı her açtığımdı aşkını gördüğüm zaman biraz içim buruk oluyor çünkü benim rahmetli tırmığıma benziyor ,ben de onu hep oğluşum diye severdim umarım cennettedir
    umarım senin açkın uzun yıllar sizinle olur benim için onu kocaman öp arkadaşım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. çok üzüldüm:( başın sağolsun canım... melek olmuş oğluşun...
    apayrı bir sevgileri var... ben dışarı çıktığımda bile deli gibi özlüyorum... 13 aylık oldu... yokluğunu düşünmek bile istemiyorum:(
    güzel dileklerin için çok teşekkür ederim...
    öpmem mi hep bir bahane arıyorum zaten:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Benimde bir oğlum var adı pati. Bende senin gibi oğluma ağışım.O yüzden seni çok iyi anlıyorum. İyiki varlar,iyiki bizimleler. Hikayenizi okudum,tanışmanızı,eve gelmesini,evdeki diğer bireylerin kabullenmesi hepsi birbirinden zor aşamalar o an için.ama geldikten sonra herşey bambaşka oluyor.Onlar bizim meleklerimiz biz onların.Umarım çok daha güzel sağlıkla mutlulukla yeni anılara imza atarsınız.Ve bizede takip etmesi düşer :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ediyorum. Gerçekten sevgileri hiç bir şeyle ölçülemez. Eve kattıkları neşe, mutluluk ise insanı streslerinden arındırıyor. Güzel dileklerinize amin diyorum. Dilerim siz de Pati ile birlikte uzun yıllar sağlıkla sevgi dolu bir hayatı paylaşırsınız.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Bir şekilde o sizin kısmetinizmiş demek ki. Zamanı gelince evinize gelmiş. Koca kulak, çok şeker...
    Bizim evde de ben karşı çıktım ama sonra üçe bir kalınca birşey diyemedim. Sanırım şimdi onlardan daha çok seviyorum keratayı:)
    Aşkım çok şanslı, sizin gibi bir ailesi var...
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  6. Çok şekermiş küçükken,büyükkende şeker ama bebekken daha tatlıymış:)) aileye dahil etmekle ne iyi yapmışsınız,aşkımla yuvanızda mutluluklar dilerim canım ,annemin bahçesindede kedi 4tane yavrulamıştı,yavrular çok şekerdi ,hayvanları satınalıp bakamayıp sokağa terkedenlere çok kızıyorum...

    YanıtlaSil
  7. MARİFETLİ PERİ@ Ben de orada bizi beklediğine inanıyorum ve iyi ki tereddüt etmeden hayatımıza dahil etmişiz. Bizim için çok değerli. Sevgileri çok büyük. Fazıl da ilk günler biraz daha soğuk duruyordu Aşkım'a ama şimdi gözü beni bile görmüyor onunla oynarken ve severken:) İnşallah uzun yıllar bizlerle birlikte yaşarlar. Teşekkür ediyorum güzel yorumun için.
    Sevgilerimle.

    Nuraycatasarımlar@ Çok teşekkürler canım. Evet, minikken çırpıydı mırpıydı ama çok fırlama şeker bir şeydi:) Şimdi delikanlı oldu ablası:) Ben de hayvanların da insanlar gibi duyguları olduğunu ve trek edildiklerinde çok üzüldüklerini düşünmeden duyarsız davranan insanlara inanılmaz kızıyorum.
    Öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  8. Küçük adam,hatta şanslı küçük adam,senin gibi bir annesi olduğu için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygulandırdın beni. Böyle düşündüğün için çok teşekkür ederim.
      Sevgiler.

      Sil
  9. oyyyyyyy minicikmiş şok şekeeer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ablası^-^
      Mırkk mırkkkk:))

      Sil