Bu sefer bir yazlık bir kışlık hediyem var sizlere:) Umarım beğenirsiniz.
13 Temmuz saat 13.00'e dek yorumlarınızı bırakarak katılabilirsiniz. Sadece yorum bırakmanız yeterli ancak isteyenlerin uygulamakta serbest oldukları bir ricam var yine:)
Diyelim ki misafirleriniz çıkageldi. En pratiğinden hazırlayıp sunabileceğiniz tarifleriniz varsa okumak hatta gerektiğinde uygulamak isterim:))
Naçizane hediyelerim ise makrome ipinden yazlık bir çanta ve kedişli eldivenler:)
İçten sevgilerimle...
not: kargo ücreti bana aittir.
hediyeler çok güzel cankız...
YanıtlaSilçok yoğun olmasam ben de katılayım ama, bloğa bile bakamıyorum ki yoğunluktan..
hadi en çok isteyene gitsinler inşallah...
soruna bişeyler yazmak isterdim ama en ufak bi fikrim bile yok zaten misafir de ağırlamam ben beceremem çok zor iş bence :) ama hediyelerine talibim hele o eldivenler ne şirin öle :)
YanıtlaSilfiliz özkan
arwenfiliz@hotmail.com
ilk yorumu yaparak şansımı denemek isterim :)severek takip ediyorum bloğunu :)) gelelim pratiklik kısmına valla çok öyle elim pratik değil,ama sana çok sevdiğim bir kek tarifi vermek isterim.
YanıtlaSilVişneli kek
3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1,5 su bardağı un,
yarım su bardağı sıvı yağ,
yarım su bardağı süt,
1 pk. kabartma tozu ve vanilya,
1 çorba kaşığı limon suyu
dondurulmuş vişne.. ben bu tarifi iki kata çıkarıp buyuk borcama döküyorum önce şeker ve yumurtayı çırp,butun sıvıları ekle,en son unu ekle.. dök bi düz borcama kalıpta denemedim hiç. kaba dökünce vişneleride çekirdeklerinden ayırınca yerleştir üzerine fırında ilk 15 dk 200 derece,kalan 20 dk 180 de pişirin afiyet olsun..
sevgiler :))
http://eserdenrenkler.blogspot.com/
Nolur bi kere de bana çıksın beee :) ben de varım
YanıtlaSilben de varım her zaman ki gibi...
YanıtlaSilemineozturk26@hotmail.com
bebegimincicileri.blogspot.com
evett bende katılmak istiyorum çekilişe elbet benimde şansım döenecek :)
YanıtlaSiltabii ki kek :)
benim kekimin
2 yumurta
1 su bardağından az şeker
1 su bard. süt
1 çay bardağı zeytinyağı
2.5 su bard. un
kabartma tozu
bunlar sabit malzemeler ama kafama göre kakao, portakal suyu , limon suyu ve kabuğunun rendesi, muhtelif kuruyemişler hatta bonibon bile girdiği olmuştur :) kek patlattığımda olmuştur :)))
hepimize iyi şanslar ama en çok bana :))
hayırlı olsun çekilişin:)
YanıtlaSilÖnce ocağa çayı koy çünki tarifi uygulayıp pişirdiğinde çay da hazır oluyor:))
SARIMSAKLI EKMEK
Un-maya(yada kabartmatozu)su-tuz-sarımsak(ezmelisin)-kırmızı pulbiber-kekik( en son kullanacaksın)-az nane
(normalde kendince yaptığın hamur ölçülerini kullanıyorsun)
un-tuz-maya-su-sarımsak pulbiber ve naneyi iyice karıştırıp bir hamur yap ve iyice yoğur.kızgın yağda hamurdan bir parça koparık elinde düz şekil verip kızart ve peçete havlu içine kekikleri serp kızaran ekmekleride içine bırak.
içine yağ çekmiyor ve çok lezzetli.
afiyet olsun.
ben isterim..genelde en pratik taif fincan kek,blogumda tarif var canım :)
YanıtlaSilayşımımmmm bu heycanı yaşamayı çok sevdin sen benide heycan yapıyorsun biliyomusun çekiliş yapmak istiyorum ama senin gibi yapabileceğim güzel bi el emeğim yok çok sevdim bunları umarım çok ama çok isteyen birine çıkar :)) öpüyoruumm seni
YanıtlaSilha tarif mi bi kahve yap gönder:))))))))))))
Ben yine geldim:) Mikrodalga fırında 9 dk. olan harika bir ıslak kek tarifi vereyim, misafir gelince çay demlenene kadar yapılabilir :)Ben bu tarifi pratik ev yemekleri sayfasından almıştım, aynen veriyorum.
YanıtlaSilMalzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
1-1.5 su bardağı şeker (isteğe bağlı)
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
3 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Sosu için
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
Öncelikle 1 bardak süt, 2 kaşık şeker ve 2 kaşık kakaoyu bir kaba koyup 1-2 dk.ocakta şeker eriyinceye kadar ısıtın ve bekletin. Keki için yumurtaları ve şekeri mikserin hızlı ayarında beyazlaşıncaya kadar çırpın. Daha sonra yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. En son un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte bir kapta eledikten sonra sıvı karışıma ilave ederek düşük ayarda biraz daha çırpın. Mikrodalga fırına sığacak bir kabı yağlayıp (kenarlarının biraz yüksek olmasını tavsiye ederim) içine karışımı boşaltın. Mikrodalgayı en yuksek ayarda 7 dk.ya ayarlayın. Süre dolduktan sonra kontrol edip pişmediyse 1 dk.daha pişirin. Fırından çıkan sıcak kekin üstüne hazırladığımız sosu döküp dilimleyin. Soğuk ya da sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sanırım aynı tarifi normal fırında önceden ısıtarak 180 derecede 30-35 dakikada pişirebilirsiniz. Afiyet olsun:)
Sevgilerle...
Evde olan malzemelerle hazırlanacak bir kek olabilir. Benim genelde ölçüm yoktur el kararı "pekmezli, kakaolu, limonlu, portakallı gibi pek çok çeşidini yapıp fırına atarken bir konuğumuzla muhabbet edebiliriz..
YanıtlaSiltuzlu bir seçenekte....
hazır fırın yanmışken ekmek dilimlerinin üzerine "domates, sarımsak, biber, kaşar ya da başka bir peynirin karıştırılıp haırlanacağı harç" sürülerek pişirilebilir. Çabuk oluyor. Harç zevke göre çeşitlendirilebilir de...ben bunu gevrekle yapmayı daha çok seviyorum ama. Gevrekleri enlemesine ikiye kesip harcı koyunca daha bir güzel oluyor.
tarifim yok ama çekilişe bende katılmak istiyorum. :)
YanıtlaSilben istiyorum bu kedişleri yaaaaaa:)) benim limonlu ve inanılmaz hafif tam bir yaz tatlım var.onu yarın bloğumda yazarım,kesinlikle tavsiye ederim.sevgiler
YanıtlaSilGeç kalmadan ben de katılayım Ayşım:
YanıtlaSilBen evde genelde yufka bulunduruyorum. Tavada hemen yaptığım börek var. Evde ne varsa (ki peynirli yapıyorum genelde)Yufkayı teflon tavaya yayıp, sıvı yağ-su karışımı ile ıslatıyorum. Sonra gene yufka, araya peynirli malzeme. Sonra gene yufka. Kısık ateşte pişiriyorum, arada diğer taraf için çeviriyorum.
Hepsi bu:)
eldiven ğüzeli senden bir hediye kazanmadan bırakmıyacağım.yanlış anlama anı olsun diyeee:)))
YanıtlaSilaniden bir misafirim ğelirse.hemencik ocağa cayı koyup fırına en pratiğinden bir kek koyuveririm.cay oluncaya kadar o pişer.
birde hazır yufkadan ğözleme.ben ğözlemeyi şöyle yapıyorum:)))
yufkayı tezgahın üzerine serip elimle su serpiyorum, iki ucu ortaya gelecek şekilde katlıyorum, artık içine evde ne varsa.peynirli,yada sucuklu kaşarlı yada kavurma olabilir,koyup katlıyorum tavada iki tarafını kızartıyorum birde tereyağ sürüyorum üzerine işte bu kadarrrrr.afiyet olsun.sizin uğradığınız yerlere yakın oturuyorum.beklerim efendim:))))))
katılanlara bol şannsslarrr...
Okuyanım yine çok güzel bir çekiliş, hayırlı olsun canım benim.
YanıtlaSilTepsi böreği çok kolay bence, en alta bütün yufka, sonra her kata yumurtalı, sütlü ve zeytinyağlı hazırladığım harcı sürüyoruz. En ortasına içini koyuyoruz ve yine aynı şekilde kapatıyoruz, üzerinede yumurta sürüp fırına atıyoruz :) iki dakikalık iş :)
ben de katılayım bari:))
YanıtlaSileğer malzemelerin olursa yapımı kolay, sunumu güzel bir tarif vereyim hemen...
Lezzetli Toplar
Malzemeleri
• 2 paket Eti Burçak bisküvi
• 1 küçük kutu krema
• 6 adet kuru incir
• 6 adet kuru kayısı
• Bir çay bardağı fındık, ceviz veya badem
• 1 paket çikolata sosu
Lezzetli Topların Hazırlanışı
• Bisküvileri elle kırdıktan sonra (un haline getirmeyin yoksa çok sert olur) üzerine bir kutu krema ilave edip iyice karıştırın.
• Üzerine beş dakika ılık suda bekletilen kuru kayısı ve incirleri küçük doğrayarak ilave edin.
• Kırılmış kuruyemişleri de ekleyerek karıştırın.
• Şekil vererek üzerine tarifine göre yapılan çikolata sosunu dökün.
linkini vereyim fotoğraflarına da bakabilirsin okuyan'ım:)
http://asortik.blogspot.com/2012/01/lezzet-toplari.html
sevgiler
şansımne derecede olur bilmem ama eldivenler bidem kedişli istemiyorum desem yalan:) hiç yağı olmayan tadı nefes çıtır kurabiye tadında hamur kızartması ben kişi sayısına göre az çok göz kararı belirliyorum.yarım bardak yoğurt, 1 yumurta kabartma tozu ,tuz karıştırılır. ve kulak memesi yumuşaklığı elde edene kadar un.hamuru yarım cm kalınlığında açıp kurabiye kalıbı üçgen ,kare kesip kızgın yağda kızart..fazla zamanını almıyor çayın yanında güzel gidiyor..
YanıtlaSilOkuyanım bu çekilişte bende varım diyorum ve tarifi veriyorum..
YanıtlaSilÜçgen fırında kanepe..
Malzeme****
Tost ekmeği..
Rende peynir çeşidi..
1 yumurta..
Domates ve biber,maydanoz..
Tereyağ..
-----------------
Ekmeklerin üstüne tereyağ sürüp diğer malzemenin hepsini karıştırıp yayın.Sonra üçgen kesip,fırını üst kızartma ayarına getirip üstünü kızartın.istenirse kızarmasına yakın üzerine ince bir dilim kaşar peyniri de konulabilir.
Afiyetler olsun..
Bu ne hız canım :) Hediyelerin yine süper.
YanıtlaSilSorduğun soruyu cevaplayabilecek en son kişi benim.
Tam anlamıyla misafir ağırlamadım hiç :)
Misafirlerim genelde öğrenci arkadaşlarım olduğu için dondurulmuş pizza ve patates yeterli oluyor.
Özel bir konuk gelecekse de haberli gelsin bir zahmet :)
En basitinden kek börek bile yapsam çok özenerek yaparım. Bu yüzden telaşla iş yapmayı sevmiyorum.
Şöyle de olabilir börek kek tarzı şeyler buzluğa atılabiliyor. Önceden yapıp buzluğa atmak lazım böyle durumlar için.
Misafir gelene kadar fırında ısınır. En mantıklısı ve pratiği bu sanırım :)
Bende varımmm :) En pratik trifim muzlu bisküvili toplar :) Bir paket bisküvi 1 ya da 2 muz atıyorum bir kaba elimde yoğuruyorum sonra da (yarısı pişirirken yenilen) pudinge atıyorum bi hindistan cevizi serpiyorum ohh mis :)
YanıtlaSilbende varım diyorum. pratik tarif olarakda hemen evde olabilen malzemelerden ekmeğin üzerine peynir, domates, maydanoz ve bir yumurta karışımını sürüp fırına veririm. hem hafif olur hemde misafirimle sohbet etme imkanım daha fazla olur. ayrıca hediyelerin çok güzel. eldivene bayıldım. rengin_bilge@hotmail.com.
YanıtlaSilSevgili arkadaşım merhabalar yeniden. Yine mükemmel yine şahane güzel şeyler yapmışsın.. Hem sürekli çalışıyorsun hem de maşallah çok beceriklisin... Bu arada en pratik yaptığım şey sarmaiçi..:)) Antakya tabiriyle tabii. Bizim bildiğimiz kısır.. Sanırım bu konuda iyice ustalaştım çabucak da yapıyorum. Bildiğimiz kısır tarifi ama illa ki içine taze nane, salça biber ve nar ekşisi koyacaksın.. Tam Antakya tarifi.. İnan misafirlerin bayılırlar...
YanıtlaSilSevgi ve saygılarımla..
bende varım bende bende:))
YanıtlaSilBende varım,bloğumda tanıtımına başladım:)) Ben salata tarifi vereyim. Kabakları rendeleyip suyunu sıkıp az yağda kavuruyorsun.Havuçlarıda aynı şekilde rendeleyip yine az yağda yakmayacak şekilde kavurup soğuduktan sonra ikisini karıştır.Süzme yoğurda 2 diş sarımsak rendeleyip ve 2 kaşık mayonezi ilave ediyoruz.1-2 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.1 çay bardağı dövülmüş cevizide ekledikten sonra,:))İnce doğranmış dereotunu ilave ettikten sonra servis tabağına alıyoruz .Yine 2-3 kaşık sıvıyağda 1 silme çay kaşığı pul biberi çok az ısıtıp ,soğuyunca,salatamızın üzerine gezdirdikmi:) dolaba at gitsin. Misafirler bayıla bayıla yiyor,valla bize kalmıyo::)))) Keyifli çekilişler canım:))
YanıtlaSilbende katılmak istiyorum.....seni seviyorummmmm.....:))))))))
YanıtlaSilBende katılmak istiyorum :) Ama maalesef pişirebildiğim tek şey yumurta olduğu için öneride bulunamayacağım :(
YanıtlaSilhımmm.. benim süpriz misafire sodalı börekciklerim buzlukdan çıkıp hop fırına:)
YanıtlaSilyufkaları tek tek seriyorum tezgahıma 1 şişe içme sodası 1 bardak mısır özü yağını bir kapda karıştırıp yufkanın üzerine sürüyorum
ıslak yufkamı pizza gibi 8 e bölüyorum lor ve evdeki peyniri karıştırıp sarıyorum sterch filme bir tepsilik dizip sarıp atıyorum dolaba
sodalı olduğu için en az 1 gün dolapda beklemesi gerek sardığım gün glen olur ise sigara böreği kızarıtıyorum :)))
ee hadi bana bol şans:)
HEEY bende varım ayşım.yine döktürmüşsün bakıyorumda çanta ve eldiven çok cici görünüyor.hadi bakalım şans bu sefer kimden yana olcak.
YanıtlaSilbenim tarifim ise basit bir börek kayınvelidemden öğrenmiştim acil bir misafir geldiğinde pat diye yapar kendisi..
3 adet yufka,lor peyniri,maydanoz,sıvıyağ süt ve ihtiyacımız olan teflon yapışmaz bir tava:)
bu bir tava böreğidir çokda doyurucu olur şöyle yapılıyor
tavanın ortasına yufkayı açık bi şekilde yerleştiriyoruz tavanın etrafından yufkalar sarkacak şekilde.içine lor peyniri ve maydanozlu karışımı döküyoruz önce sonra 2 adet yufkayı parça pinçik içine doğruyoruz en son üzerine 1 çay bardağı kadar sıvıyağ süt karışımı döküp kenardan yufkaları toplayıp kapatıyoruz böyle bohça şeklinde olcak şekilde kapancak.tavada döndüre döndüre pişiriyoruz.
ooh süper oluyo iç malzemesi sana kalmış şekerim nasıl istersen öyle yap
öpüyorum çok :)
hediyeler süper canım eh tabi ki senin elinden çıktığı için çok çok teşekkürler.
YanıtlaSilpratikte türk usulu yufka olur ama benim annem bu ben de olabilir iki dk. hamur yoğrulur bazlama yapılır üzerine anneannemin tereyağı bir güzel sürülür ve yine anneannemin peyniri içine koyulur yanına çay mis gibi oh canım istedi şimdi
birde tereyağı ocakta yakmadan eritilir içine tahin konur ve onunla katmer yapılır
annemin bunları yapması 45 dk. nı almaz gerçekten
sevgiler canım herkese bol bol şans :))))))))))
ben boş vakitlerimde tv'de film falan izlersem izlerken sigara böreği ya da ruh halim el verirse mantı yapıp atıyorum buzluğa:) Pişirmesi çok pratik oluyor:)
YanıtlaSilÇok değişik bir hediye çekilişi yapmışsın güzelim süpersin :D
YanıtlaSilBen de misafirlerim geldiğinde ben de buzluğuma hazırlayıp koyduğum gözlemelerimi pişirip sunuyorum :D Hazır yufkaları ikiye kesiyorum, yufkanın uç kısmını içe bir kere katlıyorum ve üzerine peynir, maydonoz ve kurusoğan karışımını koyuyorum ve yufkanın diğer kısmını katlıyorum, yanlarını da üstüste katlayıp azıcık yağ konulmuş teflon tavada alt üst pişiriyorum, afiyet bal şeker olsun :D
Bir tarif daha vereyim bu da tatlı, tam da yaz ayları için...
Fındıklı hanımeller büskivisini kırıyorum, içine krem şanti ekliyorum ayrıca biraz da tarçın koyuyorum ve iyice karıştırıyorum. Bir kaba koyup dolapta bekletiyorum. yaklaşık 2 saat sonra misafirlerime yanında dondurma ile ikram ediyorum :D Hem pratik hem de lezzetli bir tarif, tavsiye ederim :D
Neyse çok uzattım canım hadi bana bol şans :D Sevgiler...
İstiyorum bu hediyeleriiiii....Özelliklede kedişli eldiveniiii...Kemde kırmızı:))
YanıtlaSilBenim en kolay yaptığım yiyecek kısır.Hem kolay hem lezzetli.
MALZEME
2 su bardağı köftelik bulgur.
Yarım demet yeşil soğan.
Yarım demet maydanoz.
10 yaprak kadar yaş nane
İstediğiniz kadar,acılı kırmızı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası.
İki avuç birleşimi nar ekşisi
İstediğiniz kadar tuz.
Sıvı yağ (Çok az zeytin yağda koyabilirsiniz)
YAPILIŞI
2 bardak bulguru seçip ıslatın.Bu ıslatma kaynar suyla da olabilir,soğuk suyla da.10 dakika beklettikten sonra.İçine salça ve tuzu koyarak yoğurun.Arasıra etrafa çaktırmadan tadına bakarak pişip pişmediğini kontrol edin.Eğer etraftakiler farkına vardıysa.Bir sus payıda ona verin:))Ömrünün sonuna kadar susacaktır emin olun.Elinizi yanyana getirin.Bir kişinin yardımını isteyin.İki avucunuzun birleşimi dolusu:))nar ekşisini kısıra boca edin.Kıyılmış taze soğan,maydanoz ve naneyi de kısıra ilave edin.En son olarakta sıvı yağı ilave edin.Bunu elinizle iyice karıştırın.Kısır kuru olmasın.Yağı o şekilde kullanın.Hayatınızda böyle bir kısır yemediniz:)
Blogumdan kopyala yapıştır yaptım.Bakma böyle uzun olduğuna çok kolay.Yapınca beni çağırmayı unutma.
Sana ve kedişlerine mucux
inan ki şurda sana bi tarif vermeyi çok isterdim ama benim çabuk yapılan şeylerle aram hiç yoktur sarma yaparım çay yapamam daha - :O - ama bende katışmak istiyorum inşallah bana çıkar senin çekilişlerine bayılıyorum :)
YanıtlaSilmrb cnm şartlar tmmm http://www.facebook.com/yagmurvildan umarım şanslı olurumm .pratik tarifimm 3tane kağıt helva biraz helva biraz kakao bu ikisi eritilir az yağla aralarına sürülür üstüne hindistan cevizi aklıma gelen bu bide yaz salatam var patesi haşla salatalık rendele mayonez ve yoğrut karıştır üstüne az kekik serp :) vildan yanmaz vilmur@mynet.com bend etariffffffff çokkkkkk
YanıtlaSilBen de varım canım. El emeği göz nuru olan bu güzel hediyelerin bana çıkarsa çok mutlu olurum. Umarım şansım açıktır. Bana çatkapı misafir gelmez hiç, haberli gelenlere bile bazen en pratik tarif caddedeki pastanedir bizde :)) Hamur işlerine elim yatkın; eskiden çok yapıyordum ama artık pek üşengecim bu konuda. Kızımın beslenme çantasına konulacaklar haricinde hiç uğraşmıyorum desem yeri var. Ama her seferinde, her misafirin önüne Rus salatası ve tavuk salatası çıkarırım. Bunların tarifini de herkes biliyor zaten. :) Çekilişi bloğumda da duyurdum canım;
YanıtlaSilhttp://delikitap.blogspot.com/2012/06/haziran-ayndan-bir-kac-guzel-cekilis.html
Hediyeler çok şirin ^^
YanıtlaSilUmarım bana çıkar :)
tgcylz@hotmail.com
Açıkçası mutfakla pek alakam yok :(
merhabalar,
YanıtlaSilay bana çıksınlar lütfen :)
sevgiler
sultankocaer@gmail.com
karakız pastası:
Malzemeler
• 4 yumurta
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 bardak süt
• 1 paket kakao
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağından az sıvı yağ
• 2,5 su bardağı un
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker bir kaba konup iyice çırpılır. Daha sonra üzerine süt ve yağ ilave edilir. Kakao da döküldükten sonra biraz daha çırpılır ve karışımdan 1 bardak ayrılır. Kalan karışımın içine un, kabartma tozu ve vanilya dökülerek tekrar karıştırılır.
Karışım yağlanmış kek kalıbına ya da tepsiye dökülüp 170 °C’de yanan fırında 25-30 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra daha önce ayrılan bir bardak karışım sıcak kekin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılabilir.
kim istemezki çekilişe katılmayı üstelik sonunda böyle güzel kedili eldivenler varsa.blogunu çok beğendim arkadaşım ellerine sağlık.pratik tarife gelince her halde yaz için en uygun sütlü irmik tatlısı olur.orjinal tarifi 9kaşık şeker 9 kaşık irmik bir kilo süt ama ben irmiğin 2kaşığını mısır nişastası koyuyorum pişirdikden sonrada biraz yağ katıp çırptınızmı çok lezzetli oluyor.az kalsın unutuyordum bir de yumurta kırarım pişmeden.sevgiyle kal .çekilişi dört gözle bekliyorum.
YanıtlaSilben de varım:)
YanıtlaSilkedileri çok severim hediyelere bayıldım:):)
YanıtlaSilBen de varıım
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilÇok basit 1 tarifim var;
Hazır pudingi ve krem şantiyi mutfağımda eksik etmem. Krem şantiyi bir kapta sütle karıştırıyorum. Derin kupların dibine önce 4-5 adet bebe bisküvilerini dik dik yerleştiriyorum, krem şantiyi kuplara paylaştırıyorum, pudingi pişirdikten sonra da şantilerin üzerine döküyorum. Krem şanti, sıcak pudingle karşılaştığında yukarı doğru çıkmaya başlıyor ve pudingle yer yer karışarak muhteşem bir görüntü oluşturuyor. Tadı da gerçekten harika!
Sevgiler...
worldsameworld@hotmail.com
Selam canım geçen sefer kaçırdım çekilişini bakalım sona kalan dona kalır şans diyelim.Çay oluncaya kadar kısır yapıyorum çok güzel oluyor..
YanıtlaSil