13 Haziran 2012 Çarşamba

*** 5. Çekilişimin Teması: Yaz ve Kış:))) ***

Bu sefer bir yazlık bir kışlık hediyem var sizlere:) Umarım beğenirsiniz. 
13 Temmuz saat 13.00'e dek yorumlarınızı bırakarak katılabilirsiniz. Sadece yorum bırakmanız yeterli ancak isteyenlerin uygulamakta serbest oldukları bir ricam var yine:)
Diyelim ki misafirleriniz  çıkageldi. En pratiğinden hazırlayıp sunabileceğiniz tarifleriniz varsa okumak hatta gerektiğinde uygulamak isterim:))


Naçizane hediyelerim ise makrome ipinden yazlık bir çanta ve kedişli eldivenler:)





İçten sevgilerimle...
not: kargo ücreti bana aittir.

44 yorum:

  1. hediyeler çok güzel cankız...
    çok yoğun olmasam ben de katılayım ama, bloğa bile bakamıyorum ki yoğunluktan..
    hadi en çok isteyene gitsinler inşallah...

    YanıtlaSil
  2. soruna bişeyler yazmak isterdim ama en ufak bi fikrim bile yok zaten misafir de ağırlamam ben beceremem çok zor iş bence :) ama hediyelerine talibim hele o eldivenler ne şirin öle :)
    filiz özkan
    arwenfiliz@hotmail.com

    YanıtlaSil
  3. ilk yorumu yaparak şansımı denemek isterim :)severek takip ediyorum bloğunu :)) gelelim pratiklik kısmına valla çok öyle elim pratik değil,ama sana çok sevdiğim bir kek tarifi vermek isterim.
    Vişneli kek
    3 yumurta,
    1 su bardağı şeker,
    1,5 su bardağı un,
    yarım su bardağı sıvı yağ,
    yarım su bardağı süt,
    1 pk. kabartma tozu ve vanilya,
    1 çorba kaşığı limon suyu
    dondurulmuş vişne.. ben bu tarifi iki kata çıkarıp buyuk borcama döküyorum önce şeker ve yumurtayı çırp,butun sıvıları ekle,en son unu ekle.. dök bi düz borcama kalıpta denemedim hiç. kaba dökünce vişneleride çekirdeklerinden ayırınca yerleştir üzerine fırında ilk 15 dk 200 derece,kalan 20 dk 180 de pişirin afiyet olsun..
    sevgiler :))
    http://eserdenrenkler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Nolur bi kere de bana çıksın beee :) ben de varım

    YanıtlaSil
  5. ben de varım her zaman ki gibi...
    emineozturk26@hotmail.com
    bebegimincicileri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. evett bende katılmak istiyorum çekilişe elbet benimde şansım döenecek :)
    tabii ki kek :)
    benim kekimin
    2 yumurta
    1 su bardağından az şeker
    1 su bard. süt
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2.5 su bard. un
    kabartma tozu
    bunlar sabit malzemeler ama kafama göre kakao, portakal suyu , limon suyu ve kabuğunun rendesi, muhtelif kuruyemişler hatta bonibon bile girdiği olmuştur :) kek patlattığımda olmuştur :)))
    hepimize iyi şanslar ama en çok bana :))

    YanıtlaSil
  7. hayırlı olsun çekilişin:)
    Önce ocağa çayı koy çünki tarifi uygulayıp pişirdiğinde çay da hazır oluyor:))
    SARIMSAKLI EKMEK
    Un-maya(yada kabartmatozu)su-tuz-sarımsak(ezmelisin)-kırmızı pulbiber-kekik( en son kullanacaksın)-az nane
    (normalde kendince yaptığın hamur ölçülerini kullanıyorsun)
    un-tuz-maya-su-sarımsak pulbiber ve naneyi iyice karıştırıp bir hamur yap ve iyice yoğur.kızgın yağda hamurdan bir parça koparık elinde düz şekil verip kızart ve peçete havlu içine kekikleri serp kızaran ekmekleride içine bırak.
    içine yağ çekmiyor ve çok lezzetli.
    afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  8. ben isterim..genelde en pratik taif fincan kek,blogumda tarif var canım :)

    YanıtlaSil
  9. ayşımımmmm bu heycanı yaşamayı çok sevdin sen benide heycan yapıyorsun biliyomusun çekiliş yapmak istiyorum ama senin gibi yapabileceğim güzel bi el emeğim yok çok sevdim bunları umarım çok ama çok isteyen birine çıkar :)) öpüyoruumm seni
    ha tarif mi bi kahve yap gönder:))))))))))))

    YanıtlaSil
  10. Ben yine geldim:) Mikrodalga fırında 9 dk. olan harika bir ıslak kek tarifi vereyim, misafir gelince çay demlenene kadar yapılabilir :)Ben bu tarifi pratik ev yemekleri sayfasından almıştım, aynen veriyorum.
    Malzemeler
    Keki için;
    3 adet yumurta
    1-1.5 su bardağı şeker (isteğe bağlı)
    1 su bardağından biraz az sıvı yağ
    1 su bardağı süt
    2 su bardağı un
    3 kaşık kakao
    1 paket kabartma tozu ve vanilya

    Sosu için
    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı şeker
    2 çorba kaşığı kakao


    Öncelikle 1 bardak süt, 2 kaşık şeker ve 2 kaşık kakaoyu bir kaba koyup 1-2 dk.ocakta şeker eriyinceye kadar ısıtın ve bekletin. Keki için yumurtaları ve şekeri mikserin hızlı ayarında beyazlaşıncaya kadar çırpın. Daha sonra yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. En son un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte bir kapta eledikten sonra sıvı karışıma ilave ederek düşük ayarda biraz daha çırpın. Mikrodalga fırına sığacak bir kabı yağlayıp (kenarlarının biraz yüksek olmasını tavsiye ederim) içine karışımı boşaltın. Mikrodalgayı en yuksek ayarda 7 dk.ya ayarlayın. Süre dolduktan sonra kontrol edip pişmediyse 1 dk.daha pişirin. Fırından çıkan sıcak kekin üstüne hazırladığımız sosu döküp dilimleyin. Soğuk ya da sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.

    Sanırım aynı tarifi normal fırında önceden ısıtarak 180 derecede 30-35 dakikada pişirebilirsiniz. Afiyet olsun:)
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  11. Evde olan malzemelerle hazırlanacak bir kek olabilir. Benim genelde ölçüm yoktur el kararı "pekmezli, kakaolu, limonlu, portakallı gibi pek çok çeşidini yapıp fırına atarken bir konuğumuzla muhabbet edebiliriz..
    tuzlu bir seçenekte....
    hazır fırın yanmışken ekmek dilimlerinin üzerine "domates, sarımsak, biber, kaşar ya da başka bir peynirin karıştırılıp haırlanacağı harç" sürülerek pişirilebilir. Çabuk oluyor. Harç zevke göre çeşitlendirilebilir de...ben bunu gevrekle yapmayı daha çok seviyorum ama. Gevrekleri enlemesine ikiye kesip harcı koyunca daha bir güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  12. tarifim yok ama çekilişe bende katılmak istiyorum. :)

    YanıtlaSil
  13. ben istiyorum bu kedişleri yaaaaaa:)) benim limonlu ve inanılmaz hafif tam bir yaz tatlım var.onu yarın bloğumda yazarım,kesinlikle tavsiye ederim.sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Geç kalmadan ben de katılayım Ayşım:
    Ben evde genelde yufka bulunduruyorum. Tavada hemen yaptığım börek var. Evde ne varsa (ki peynirli yapıyorum genelde)Yufkayı teflon tavaya yayıp, sıvı yağ-su karışımı ile ıslatıyorum. Sonra gene yufka, araya peynirli malzeme. Sonra gene yufka. Kısık ateşte pişiriyorum, arada diğer taraf için çeviriyorum.
    Hepsi bu:)

    YanıtlaSil
  15. eldiven ğüzeli senden bir hediye kazanmadan bırakmıyacağım.yanlış anlama anı olsun diyeee:)))
    aniden bir misafirim ğelirse.hemencik ocağa cayı koyup fırına en pratiğinden bir kek koyuveririm.cay oluncaya kadar o pişer.
    birde hazır yufkadan ğözleme.ben ğözlemeyi şöyle yapıyorum:)))
    yufkayı tezgahın üzerine serip elimle su serpiyorum, iki ucu ortaya gelecek şekilde katlıyorum, artık içine evde ne varsa.peynirli,yada sucuklu kaşarlı yada kavurma olabilir,koyup katlıyorum tavada iki tarafını kızartıyorum birde tereyağ sürüyorum üzerine işte bu kadarrrrr.afiyet olsun.sizin uğradığınız yerlere yakın oturuyorum.beklerim efendim:))))))
    katılanlara bol şannsslarrr...

    YanıtlaSil
  16. Okuyanım yine çok güzel bir çekiliş, hayırlı olsun canım benim.

    Tepsi böreği çok kolay bence, en alta bütün yufka, sonra her kata yumurtalı, sütlü ve zeytinyağlı hazırladığım harcı sürüyoruz. En ortasına içini koyuyoruz ve yine aynı şekilde kapatıyoruz, üzerinede yumurta sürüp fırına atıyoruz :) iki dakikalık iş :)

    YanıtlaSil
  17. ben de katılayım bari:))
    eğer malzemelerin olursa yapımı kolay, sunumu güzel bir tarif vereyim hemen...

    Lezzetli Toplar
    Malzemeleri
    • 2 paket Eti Burçak bisküvi
    • 1 küçük kutu krema
    • 6 adet kuru incir
    • 6 adet kuru kayısı
    • Bir çay bardağı fındık, ceviz veya badem
    • 1 paket çikolata sosu

    Lezzetli Topların Hazırlanışı
    • Bisküvileri elle kırdıktan sonra (un haline getirmeyin yoksa çok sert olur) üzerine bir kutu krema ilave edip iyice karıştırın.
    • Üzerine beş dakika ılık suda bekletilen kuru kayısı ve incirleri küçük doğrayarak ilave edin.
    • Kırılmış kuruyemişleri de ekleyerek karıştırın.
    • Şekil vererek üzerine tarifine göre yapılan çikolata sosunu dökün.

    linkini vereyim fotoğraflarına da bakabilirsin okuyan'ım:)
    http://asortik.blogspot.com/2012/01/lezzet-toplari.html

    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. şansımne derecede olur bilmem ama eldivenler bidem kedişli istemiyorum desem yalan:) hiç yağı olmayan tadı nefes çıtır kurabiye tadında hamur kızartması ben kişi sayısına göre az çok göz kararı belirliyorum.yarım bardak yoğurt, 1 yumurta kabartma tozu ,tuz karıştırılır. ve kulak memesi yumuşaklığı elde edene kadar un.hamuru yarım cm kalınlığında açıp kurabiye kalıbı üçgen ,kare kesip kızgın yağda kızart..fazla zamanını almıyor çayın yanında güzel gidiyor..

    YanıtlaSil
  19. Okuyanım bu çekilişte bende varım diyorum ve tarifi veriyorum..
    Üçgen fırında kanepe..
    Malzeme****
    Tost ekmeği..
    Rende peynir çeşidi..
    1 yumurta..
    Domates ve biber,maydanoz..
    Tereyağ..
    -----------------
    Ekmeklerin üstüne tereyağ sürüp diğer malzemenin hepsini karıştırıp yayın.Sonra üçgen kesip,fırını üst kızartma ayarına getirip üstünü kızartın.istenirse kızarmasına yakın üzerine ince bir dilim kaşar peyniri de konulabilir.
    Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  20. Bu ne hız canım :) Hediyelerin yine süper.
    Sorduğun soruyu cevaplayabilecek en son kişi benim.
    Tam anlamıyla misafir ağırlamadım hiç :)
    Misafirlerim genelde öğrenci arkadaşlarım olduğu için dondurulmuş pizza ve patates yeterli oluyor.
    Özel bir konuk gelecekse de haberli gelsin bir zahmet :)
    En basitinden kek börek bile yapsam çok özenerek yaparım. Bu yüzden telaşla iş yapmayı sevmiyorum.
    Şöyle de olabilir börek kek tarzı şeyler buzluğa atılabiliyor. Önceden yapıp buzluğa atmak lazım böyle durumlar için.
    Misafir gelene kadar fırında ısınır. En mantıklısı ve pratiği bu sanırım :)

    YanıtlaSil
  21. Bende varımmm :) En pratik trifim muzlu bisküvili toplar :) Bir paket bisküvi 1 ya da 2 muz atıyorum bir kaba elimde yoğuruyorum sonra da (yarısı pişirirken yenilen) pudinge atıyorum bi hindistan cevizi serpiyorum ohh mis :)

    YanıtlaSil
  22. bende varım diyorum. pratik tarif olarakda hemen evde olabilen malzemelerden ekmeğin üzerine peynir, domates, maydanoz ve bir yumurta karışımını sürüp fırına veririm. hem hafif olur hemde misafirimle sohbet etme imkanım daha fazla olur. ayrıca hediyelerin çok güzel. eldivene bayıldım. rengin_bilge@hotmail.com.

    YanıtlaSil
  23. Sevgili arkadaşım merhabalar yeniden. Yine mükemmel yine şahane güzel şeyler yapmışsın.. Hem sürekli çalışıyorsun hem de maşallah çok beceriklisin... Bu arada en pratik yaptığım şey sarmaiçi..:)) Antakya tabiriyle tabii. Bizim bildiğimiz kısır.. Sanırım bu konuda iyice ustalaştım çabucak da yapıyorum. Bildiğimiz kısır tarifi ama illa ki içine taze nane, salça biber ve nar ekşisi koyacaksın.. Tam Antakya tarifi.. İnan misafirlerin bayılırlar...
    Sevgi ve saygılarımla..

    YanıtlaSil
  24. bende varım bende bende:))

    YanıtlaSil
  25. Bende varım,bloğumda tanıtımına başladım:)) Ben salata tarifi vereyim. Kabakları rendeleyip suyunu sıkıp az yağda kavuruyorsun.Havuçlarıda aynı şekilde rendeleyip yine az yağda yakmayacak şekilde kavurup soğuduktan sonra ikisini karıştır.Süzme yoğurda 2 diş sarımsak rendeleyip ve 2 kaşık mayonezi ilave ediyoruz.1-2 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.1 çay bardağı dövülmüş cevizide ekledikten sonra,:))İnce doğranmış dereotunu ilave ettikten sonra servis tabağına alıyoruz .Yine 2-3 kaşık sıvıyağda 1 silme çay kaşığı pul biberi çok az ısıtıp ,soğuyunca,salatamızın üzerine gezdirdikmi:) dolaba at gitsin. Misafirler bayıla bayıla yiyor,valla bize kalmıyo::)))) Keyifli çekilişler canım:))

    YanıtlaSil
  26. bende katılmak istiyorum.....seni seviyorummmmm.....:))))))))

    YanıtlaSil
  27. Bende katılmak istiyorum :) Ama maalesef pişirebildiğim tek şey yumurta olduğu için öneride bulunamayacağım :(

    YanıtlaSil
  28. hımmm.. benim süpriz misafire sodalı börekciklerim buzlukdan çıkıp hop fırına:)

    yufkaları tek tek seriyorum tezgahıma 1 şişe içme sodası 1 bardak mısır özü yağını bir kapda karıştırıp yufkanın üzerine sürüyorum
    ıslak yufkamı pizza gibi 8 e bölüyorum lor ve evdeki peyniri karıştırıp sarıyorum sterch filme bir tepsilik dizip sarıp atıyorum dolaba

    sodalı olduğu için en az 1 gün dolapda beklemesi gerek sardığım gün glen olur ise sigara böreği kızarıtıyorum :)))

    ee hadi bana bol şans:)

    YanıtlaSil
  29. HEEY bende varım ayşım.yine döktürmüşsün bakıyorumda çanta ve eldiven çok cici görünüyor.hadi bakalım şans bu sefer kimden yana olcak.
    benim tarifim ise basit bir börek kayınvelidemden öğrenmiştim acil bir misafir geldiğinde pat diye yapar kendisi..
    3 adet yufka,lor peyniri,maydanoz,sıvıyağ süt ve ihtiyacımız olan teflon yapışmaz bir tava:)
    bu bir tava böreğidir çokda doyurucu olur şöyle yapılıyor
    tavanın ortasına yufkayı açık bi şekilde yerleştiriyoruz tavanın etrafından yufkalar sarkacak şekilde.içine lor peyniri ve maydanozlu karışımı döküyoruz önce sonra 2 adet yufkayı parça pinçik içine doğruyoruz en son üzerine 1 çay bardağı kadar sıvıyağ süt karışımı döküp kenardan yufkaları toplayıp kapatıyoruz böyle bohça şeklinde olcak şekilde kapancak.tavada döndüre döndüre pişiriyoruz.
    ooh süper oluyo iç malzemesi sana kalmış şekerim nasıl istersen öyle yap
    öpüyorum çok :)

    YanıtlaSil
  30. hediyeler süper canım eh tabi ki senin elinden çıktığı için çok çok teşekkürler.
    pratikte türk usulu yufka olur ama benim annem bu ben de olabilir iki dk. hamur yoğrulur bazlama yapılır üzerine anneannemin tereyağı bir güzel sürülür ve yine anneannemin peyniri içine koyulur yanına çay mis gibi oh canım istedi şimdi
    birde tereyağı ocakta yakmadan eritilir içine tahin konur ve onunla katmer yapılır
    annemin bunları yapması 45 dk. nı almaz gerçekten
    sevgiler canım herkese bol bol şans :))))))))))

    YanıtlaSil
  31. ben boş vakitlerimde tv'de film falan izlersem izlerken sigara böreği ya da ruh halim el verirse mantı yapıp atıyorum buzluğa:) Pişirmesi çok pratik oluyor:)

    YanıtlaSil
  32. Çok değişik bir hediye çekilişi yapmışsın güzelim süpersin :D

    Ben de misafirlerim geldiğinde ben de buzluğuma hazırlayıp koyduğum gözlemelerimi pişirip sunuyorum :D Hazır yufkaları ikiye kesiyorum, yufkanın uç kısmını içe bir kere katlıyorum ve üzerine peynir, maydonoz ve kurusoğan karışımını koyuyorum ve yufkanın diğer kısmını katlıyorum, yanlarını da üstüste katlayıp azıcık yağ konulmuş teflon tavada alt üst pişiriyorum, afiyet bal şeker olsun :D

    Bir tarif daha vereyim bu da tatlı, tam da yaz ayları için...
    Fındıklı hanımeller büskivisini kırıyorum, içine krem şanti ekliyorum ayrıca biraz da tarçın koyuyorum ve iyice karıştırıyorum. Bir kaba koyup dolapta bekletiyorum. yaklaşık 2 saat sonra misafirlerime yanında dondurma ile ikram ediyorum :D Hem pratik hem de lezzetli bir tarif, tavsiye ederim :D

    Neyse çok uzattım canım hadi bana bol şans :D Sevgiler...

    YanıtlaSil
  33. İstiyorum bu hediyeleriiiii....Özelliklede kedişli eldiveniiii...Kemde kırmızı:))
    Benim en kolay yaptığım yiyecek kısır.Hem kolay hem lezzetli.

    MALZEME
    2 su bardağı köftelik bulgur.
    Yarım demet yeşil soğan.
    Yarım demet maydanoz.
    10 yaprak kadar yaş nane
    İstediğiniz kadar,acılı kırmızı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası.
    İki avuç birleşimi nar ekşisi
    İstediğiniz kadar tuz.
    Sıvı yağ (Çok az zeytin yağda koyabilirsiniz)
    YAPILIŞI
    2 bardak bulguru seçip ıslatın.Bu ıslatma kaynar suyla da olabilir,soğuk suyla da.10 dakika beklettikten sonra.İçine salça ve tuzu koyarak yoğurun.Arasıra etrafa çaktırmadan tadına bakarak pişip pişmediğini kontrol edin.Eğer etraftakiler farkına vardıysa.Bir sus payıda ona verin:))Ömrünün sonuna kadar susacaktır emin olun.Elinizi yanyana getirin.Bir kişinin yardımını isteyin.İki avucunuzun birleşimi dolusu:))nar ekşisini kısıra boca edin.Kıyılmış taze soğan,maydanoz ve naneyi de kısıra ilave edin.En son olarakta sıvı yağı ilave edin.Bunu elinizle iyice karıştırın.Kısır kuru olmasın.Yağı o şekilde kullanın.Hayatınızda böyle bir kısır yemediniz:)

    Blogumdan kopyala yapıştır yaptım.Bakma böyle uzun olduğuna çok kolay.Yapınca beni çağırmayı unutma.
    Sana ve kedişlerine mucux

    YanıtlaSil
  34. inan ki şurda sana bi tarif vermeyi çok isterdim ama benim çabuk yapılan şeylerle aram hiç yoktur sarma yaparım çay yapamam daha - :O - ama bende katışmak istiyorum inşallah bana çıkar senin çekilişlerine bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
  35. mrb cnm şartlar tmmm http://www.facebook.com/yagmurvildan umarım şanslı olurumm .pratik tarifimm 3tane kağıt helva biraz helva biraz kakao bu ikisi eritilir az yağla aralarına sürülür üstüne hindistan cevizi aklıma gelen bu bide yaz salatam var patesi haşla salatalık rendele mayonez ve yoğrut karıştır üstüne az kekik serp :) vildan yanmaz vilmur@mynet.com bend etariffffffff çokkkkkk

    YanıtlaSil
  36. Ben de varım canım. El emeği göz nuru olan bu güzel hediyelerin bana çıkarsa çok mutlu olurum. Umarım şansım açıktır. Bana çatkapı misafir gelmez hiç, haberli gelenlere bile bazen en pratik tarif caddedeki pastanedir bizde :)) Hamur işlerine elim yatkın; eskiden çok yapıyordum ama artık pek üşengecim bu konuda. Kızımın beslenme çantasına konulacaklar haricinde hiç uğraşmıyorum desem yeri var. Ama her seferinde, her misafirin önüne Rus salatası ve tavuk salatası çıkarırım. Bunların tarifini de herkes biliyor zaten. :) Çekilişi bloğumda da duyurdum canım;

    http://delikitap.blogspot.com/2012/06/haziran-ayndan-bir-kac-guzel-cekilis.html

    YanıtlaSil
  37. Hediyeler çok şirin ^^
    Umarım bana çıkar :)
    tgcylz@hotmail.com

    Açıkçası mutfakla pek alakam yok :(

    YanıtlaSil
  38. merhabalar,
    ay bana çıksınlar lütfen :)
    sevgiler
    sultankocaer@gmail.com
    karakız pastası:
    Malzemeler
    • 4 yumurta
    • 1,5 su bardağı şeker
    • 1 bardak süt
    • 1 paket kakao
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 su bardağından az sıvı yağ
    • 2,5 su bardağı un
    Hazırlanışı
    Yumurta ve şeker bir kaba konup iyice çırpılır. Daha sonra üzerine süt ve yağ ilave edilir. Kakao da döküldükten sonra biraz daha çırpılır ve karışımdan 1 bardak ayrılır. Kalan karışımın içine un, kabartma tozu ve vanilya dökülerek tekrar karıştırılır.
    Karışım yağlanmış kek kalıbına ya da tepsiye dökülüp 170 °C’de yanan fırında 25-30 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra daha önce ayrılan bir bardak karışım sıcak kekin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılabilir.

    YanıtlaSil
  39. kim istemezki çekilişe katılmayı üstelik sonunda böyle güzel kedili eldivenler varsa.blogunu çok beğendim arkadaşım ellerine sağlık.pratik tarife gelince her halde yaz için en uygun sütlü irmik tatlısı olur.orjinal tarifi 9kaşık şeker 9 kaşık irmik bir kilo süt ama ben irmiğin 2kaşığını mısır nişastası koyuyorum pişirdikden sonrada biraz yağ katıp çırptınızmı çok lezzetli oluyor.az kalsın unutuyordum bir de yumurta kırarım pişmeden.sevgiyle kal .çekilişi dört gözle bekliyorum.

    YanıtlaSil
  40. kedileri çok severim hediyelere bayıldım:):)

    YanıtlaSil
  41. Merhaba,
    Çok basit 1 tarifim var;
    Hazır pudingi ve krem şantiyi mutfağımda eksik etmem. Krem şantiyi bir kapta sütle karıştırıyorum. Derin kupların dibine önce 4-5 adet bebe bisküvilerini dik dik yerleştiriyorum, krem şantiyi kuplara paylaştırıyorum, pudingi pişirdikten sonra da şantilerin üzerine döküyorum. Krem şanti, sıcak pudingle karşılaştığında yukarı doğru çıkmaya başlıyor ve pudingle yer yer karışarak muhteşem bir görüntü oluşturuyor. Tadı da gerçekten harika!

    Sevgiler...
    worldsameworld@hotmail.com

    YanıtlaSil
  42. Selam canım geçen sefer kaçırdım çekilişini bakalım sona kalan dona kalır şans diyelim.Çay oluncaya kadar kısır yapıyorum çok güzel oluyor..

    YanıtlaSil