5 Haziran 2012 Salı

Aşkım - Külkedisi - Şairin Romanı ve Bir Soru...

Aşkım ve Külkedisi'nin bugün keyifleri pek yerinde. Bende fotoğraflarını çekmeye yeltendim ama yok ben bu işi beceremiyorum:) Zaten makinenin ayarlarını yapmayı pek anlamıyorum bir de acemiliğimi anladıklarından olsa gerek kedişler bana poz vermeyi tercih etmiyorlar:))) Fazıl olsa bin bir şekle girerler ama:)


Aşkım sakin sakin yatarken çekmek istedim,




Paparazziliğimden rahatsız oldu beyefendi:) Hemen kafa tuttu bana:)




Külkedisi'ne yöneldim hemen, azıcık oyunla kandırayım dedim,




Ama olmadı, bakar mısınız bakışlara:))




Ben de vazgeçtim, kitap okumaya karar verdim. Yeni bir kitaba başlayacağım için yanımda getirdiklerim arasından seçim yapmam gerekiyordu. Uzun zamandır da Şairin Romanı'nı okumak için büyük bir merak ve istek duyuyordum ama erteleyip heyecanımı artırıyordum. Sonunda kendime işkence yapmaktan vazgeçtim. 
Murathan Mungan'ın şiirlerini ve Üç Aynalı Kırk Oda romanını çok severim. Hayal dünyasına ve kelimeleri ustaca yoğurmasına hayranım. Henüz 7 sayfa okudum ve hissettiğim heyecanla hemen sizlere yazmak istedim:)




Not almaktan kitap okuma hızım sekteye uğradığından -neredeyse her cümlesinin hayranıyım da yazarın:)- ajandayı koydum bir kenara minik kağıtlara sayfa numaralarını not alıp sonra deftere geçireceğim.




*** Bir soru: Külkedisi dün yolculuk esnasında çok heyecanlandı. Zaten veterinere götürürken bile çok miyavlıyor ve zor nefes almaya başlıyor. Dün ise yine çok ağladı, nefes alışları sıklaştı ve ağzında tükürükler birikti, salya şeklinde akmaya başladı:( O an çok çaresiz hissettik kendimizi ve çok korktuk. Sonra motora binince konuştum, sevdim ve sakinleşti. Eve gelince de tamamen düzeldi ancak neden öyle olmuş olabilir fikri olan varsa cevaplarınızı bekliyorum merakla. Gerçi veterineriyle de konuşup, gereken tetkikler varsa yaptıracağız. Eğer durumu devam etseydi hemen götürecektik ama düzelince erteledik. Çünkü burada veteriner yok ve tekrar sokağa çıkarıp korkutmak istemedik. Kedi besleyen komşularımız da heyecan ve korkudan tükürüğünü yutamamış olabilir dediler. Böyle bir durumla karşılaşanınız varsa fikirlerinizi bekliyorum. Ama üzülmeyin çünkü dün akşam ve bugün çok neşeli ve mutlu.


Herkese güzel bir hafta diliyorum.
Sevgiyle kalın.

46 yorum:

  1. yine de hoş karelerde yakalamışsın. paparazzilere yakalanmış sanatçılar gibi:))))
    Bademin de arabayla bir yere gitmesi zor oluyor bu yüzden semtimize açılan veterinere aldık kaydını trafiğe çıktığımız anda hep ağlıyordu ama tükürüğünü yutamama olayını hiç duymadım:(
    iyi olduğuna sevindim.öpüldünüz canlarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanatçı kaprisi yapıyorlar bana resmen:)))
      Badem'i de seni de kocaman öptüm:)

      Sil
  2. Külkedisine geçmiş olsun, bir daha olmaz inşallah.
    Şairin Romanı'nı yazın okumuştum, çok sevmiştim. İyi okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Geri dönerken nasıl olacak onun tedirginliğini yaşıyoruz şimdiden. Komşumuz kedisine uçağa bindirmeden önce çok az miktarda sakinleştirici veriyormuş, veterinerinin tavsiyesiyle. Artık biz de öyle yapacağız sanırım.
      İlk yedi sayfada bile bayıldım ben de:)))
      Sevgiler.

      Sil
  3. ben de şu aralar şairin romanını okuyorum.. bitmesin diye az az okuyorum.. her cümlesi altı çizilecek cinsten.. bir şair; hayali bir dünya oluşturursa ancak bu kadar şiirsel olabilir.. bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aynı fikirdeyim:)
      Uzun süre kitabı almadım ki alınca dayanamaz okurum diye:) Aldıktan sonra da arada başka 4 kitap okudum, iyice heyecanımı artırmak için:) Sonunda bugün dayanamadım ve başladım.
      Sevgilerimle.

      Sil
  4. not aldım, ve kedi için üzüldüm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de beğeneceğini düşünüyorum.
      Sevgiler:)

      Sil
  5. Çok üzüldüm canım. Ne oldu acaba. Ben de çok telaşlanırdım herhalde. Hiç böyle bir şey duymadım. İnşallah sadece korkmuştur :( Siz veterineri ertelemeyin yine de. Gelişme olursa yaz canım merak ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağ ol canım. İnan biz de o anda öyle çaresiz kaldık ki. Şimdi çok çok iyi, o yüzden tekrar dışarı çıkarıp korkutmak istemiyorum. Ama zaten burada dönerken mecburen yine dışarı çıkmış olacak, o zaman aynı şeyler tekrarlandığı anda eve gitmeden veterinere götüreceğiz. İlgin için çok teşekkür ediyorum canım.

      Sil
    2. Nasıl oldu canım Külkedisi, keyfi iyi mi?

      Sil
    3. Mutlu ve huzur içinde ablası:)) İlgine teşekkür ederiz.
      Külkedisi sana şımarıklık mırkkklarını gönderiyor:))

      Sil
    4. :)) İyi olmasına sevindim canım. Bir daha olmaz inşallah.

      Sil
    5. Teşekkürler canım:) Amin, inşallah.

      Sil
  6. Zavallı Külkedisi, kim bilir dışarıda neler yaşadı ki, çıkmaktan korkuyor. Stres onu çok hırpalamış belli ki. Belki hayvanlarda da panik atak cinsi bir durum vardır.
    Uyku da çok korkuyor, böyle belirtiler olmuyor ama, birdenbire tüylerini döküveriyor. Küçükken plaj çantama girer, dışarıyı seyrederek veterinere giderdi. Taşındıktan sonra veterineri değişti mecburen, bir aşı yaptı, zavallının o kadar canını yaktı ki, bir daha kapının dışına çıkmak istemez oldu. Tabii hemen değiştirdik. O kadın aklıma geldikçe öfkem kabarıyor. Rahat etsin diye büyük boy köpek taşıma kutusu aldık, ona da girmiyor. Artık veterinere rica ediyoruz eve geliyor.
    Çareyi zorlamamakta bulduk. Şimdilerde bazen kapıyı aç, dışarı bakayım diyor, 1 -2 metre apartmanın içinde kapıdan uzaklaşmaya başladı. Oysa zavallıcığımı arada bir bahçeye indirip, çimenlerde oynamasını ne çok istiyorum.
    Ay çenem düştü. Sen kendi sorununa cevap arıyorsun, ben kendiminkini anlatıyorum. O güzel fıstıkları sıkıştıra sıkıştıra öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tam bir ev kedisi olarak yaratıldığını düşünüyorum Külkedisi'nin. Çünkü kapının önünde baktığımız zamanlar bile sürekli içeri girmek isterdi. Ama o zamanlar 2. kediyi düşünmediğimiz için sadece binada ve bahçede bakıyorduk. Sanırım kalça kırığı yaşadığı olaydan sonra sokaklardan korkar oldu. Hatırlarsınız, köpekten kaçarken kalçası kırılmıştı ve o vesileyle de ailemize katılmıştı.
      Kıyamam güzel Uyku'ya. Kediler strese girdiklerinde tüy dökme sorunu olabiliyormuş.
      İlk gittiğim diş doktoru dişimi öyle acıtarak çekmişti ki -14 yaşındaydım- çok uzun seneler dişçiye bir daha adım atmadım. Sonrasında iyi bir dişçim oldu ama o korku içime öyle yerleşmiş ki yine de hala korkarım. Hayvanların içine öyle korku yerleşiyor sanırım kötü veterinerlerden sonra:(
      Ben de Uyku'nun güzel kulaklarından, patilerinden, burnundan ve göbişinden öpüyorum:)

      Sil
  7. Sanırım tedirgin olmuşlar, fotoğraflardan öyle anlaşılıyor Okuyanım :)

    Murathan Mungan ah o kitabını nasılda severim. Üç Aynalı Kırk Oda harikaydı. Şairin Romanı'da anlaşılıyorki çok iyi.

    Hiç bilmiyorum canım ya :( ama komşuların dedikleri doğru olabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şımarıklık ablası sadece şımarıklık:))) Fazıl fotoğraflarını çekerken bayılıyorlar ama:)
      Üç Aynalı Kırk Oda kitabını ablamdan alıp okumuştum. Aslında ne zamandır aklımda ilk kitap alışverişimde kendime bir tane edineceğim ve yeniden okuyacağım. Özellikle Aynalı Pastane hikayesinden çok etkilenmiştim. Şairin Romanı mükemmel başladı benim için diyebilirim:)
      Sevgiler canım.

      Sil
  8. Külkedisi'nin hamile olma ihtimali var mı? Kısırlaştırıldı mı,yazdıysan okumamış ya da unutmuş olabilirim canım kusur bakma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım, biz sokaktan aldığımızda kısırlaştırılmıştı zaten, kulağı kesiklerden yani:))

      Sil
    2. İyi çok şükür.Çünkü benim kedim badem hamileyken cumartesi akşamı aynı tepkileri vermeye başladı.aradık ozaman ki veterinerimizi pazartesiden önce gelemem muhtemelen hamile olduğu için sıcaklık daha çok rahatsız ediyordur dedi.Pazartesi götürdük bebekleri ölmüş karnında,anneyi zehirlemeye başlamışlr,ameliyatta aldı bebekleri,ameliyattan 2 gün sonra anneyi de kaybettik,birden korktum yazını okuyunca.Neyse Çok şükür aynı durum söz konusu değilmiş.

      Sil
    3. Kedini kaybettiğini bilmiyordum, çok üzüldüm. Veteriner de biraz duyarsız davranmış, belki 2 gün gecikmeli bakmasa şimdi kediniz hayatta olurdu. Huzur içinde uyusun masum patililer.
      İlgin için de çok teşekkür ederim.

      Sil
    4. 2 sene önceydi ,Çok çok üzüldüm.Halen bazen boş bulunup Şirin' e Badem diye seslendiğim oluyor.Allah hepimize ve Hayvancıklarımıza sağlık versin.Bizde oğlumuzu pazartesi ameliyata götürüyoruz,pisi pisi otu sanırım tamamen çıkartılmamış,hala geçmedi,anesteziyle bakacak veterinerimiz,bu sene kısırlaştırmayı konuşuyorduk zaten,veterinerimiz hazır uyuşturulmuşken bir senede gereksiz ikinci anesteziye maruz kalmasın,kısırlaştıralım da dedi.Stresteyim, çok heyecanlıyım:S Diş bakımı,tırnak bakımı,traşı,kısırlaştırılması tedavisi hepsi bir arada olacak bu sene.İnş. Biran önce sağlıklı,mutlu günlerimize döneriz.Sıkıntıdan uyuyamıyorum nezamandır.

      Sil
    5. Çok zor, Allah (c.c.) sabır versin. Her biri hayatımızda büyük izler bırakarak gidiyorlar sonsuzluğa. Yokluklarına alışmak hiç kolay değil. Amin canım, dediğin gibi Rabbim cümlemize ve hayvanlara sağlık versin.
      Pisi pisi otu demek o kadar sıkıntı yarattı:(( Umarım hayırlısıyla tüm operasyonları bir an önce atlatırsınız canım. Biz Aşkım'ı veterinerimizin de tavsiyesi ile 6 aylıkken kısırlaştırmıştık ve ertesi gün kendine iyice gelene kadar gözümü üstünden ayırmamıştım. Hiç sıkma canını, inşallah 1 günde tüm sağlık sorunları hallolacak.
      Sevgiler.

      Sil
  9. Aşkın sanki bir cinlik peşindeymiş gibi geldi bana,Külkedisi de naz yapmış önce sonra da , sıkılmış
    evet bu kitap tam senlik canım, aldığın notlardan da görüldüğü gibi Murathan Mungan şiir gibi yazmış ve o çünkü ile biten satırın çünküsü nü merak ettim
    canım çok geçmiş olsun Külkedisine ben şöyle bir fikir yürütüyorum
    mesela köpeklerin dünyası koku üzerine kurulmuştur,kedilerin ki ise denge üzerine kurulmuştur ve bulunduğu ortama hakim olmak ister işte tamda senin ki bu ikisinin yokluğunu yaşamış sanırım, kedilerin denge hissi insanın kat kat üzerindedir ve gerçekten onun için dayanılmaz eziyetli bir yolculuk olmuş ,şu an iyi olduğuna sevindim canım benim için ikisini de kocaman kucaklayarak öp olur mu
    öptüm canım sevgiler :))))))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkım'ın cinlik peşinde olmadığı zaman mı var ablası:))) Külkedisi oysa her zaman sevilmeye ve oynamaya hazır ve nazırdır ama demek canı istemedi:))))
      Kitap zaten ismiyle ve yazarıyla beni kendine çekmişti. İçeriği de yedi sayfadan anladığım kadarıyla tam da beklediğim gibi.
      Haklısın canım, özellikle kediler mekan değiştirmekten, yolculuktan hiç hoşlanmazlar. Ama Aşkım çok daha sakinken 2 - 2,5 yaşına kadar sokakta yaşayan Külkedisi'nin böyle tepkiler vermesine hem şaşırdım hem de çok üzüldüm.
      Az önce ikisini de öptüm ablası:) Uyuyorlar şimdi.
      Sevgiler benden:)

      Sil
  10. şimdi son satırı bir daha okudum da acaba başına eklenecek çünkü kelimesi cümlenin sonunda olmuş :)
    sen yazarsın cevabı canım
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin için cümlenin devamını yazıyorum canım:)
      Çünkü paylaştırılmış, bölüştürülmüş, diri tutulmuştur; ışığın ve gölgenin oyunlarından mahrum bırakılmıştır; her şey çok aydınlıktır. Nesnelerin ve hayatın görünüşü çiğdir. Nesneler de gizlenir, esinler de... Kelimelerin yalnızca bir anlamı vardır gündelikte. Oysa, yerkürenin uykulu olduğu saatler de doğa da, nesneler de kendilerini daha çabuk ele verirler. Zamanın daha som, günün daha zayıf olduğu saatleri kullan yeryüzüyle söyleşmek için. Sözcüklerin ilk günkü anıları en iyi öyle anımsanır, öyle anlaşılır.
      :)))

      Sil
  11. vayyyyyyyyyyyyyyy çok çok güzel teşekkür ediyorum canım,beni kırmayıp uzun uzun yazdığın için
    çok teşekkürler tekrar tekrar
    öptüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım benim.
      Kitap gerçekten güzel, senin de beğeneceğini umuyorum.
      Öpüldün:)

      Sil
  12. Okuyancıım kedişlerinin fotoğraflarına bayılıyorum çok tane geçmiş olsun, çok tatlılar maşallah, Külkedisi'ne geçmiş olsun, benim de kedim var ama hiç böyle birşey yaşamadık, şimdi iyi olmasına sevindim:) Bu arada defterin de yazın da çok güzelmiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erencim çok teşekkür ediyorum canım. Şimdi keyfi pek yerinde ve huzurlu, çok şükür.
      Aman yazım çok fena:) Okurken bir heyecan hızlı hızlı yazdım ne de olsa müsvedde defterim diye:) Bir de oradan pc'ye aktarıyorum çünkü:) Ama çok zarifsin, gönülden teşekkürler.
      Sevgiler canım.

      Sil
  13. Okuyanım külkedisi için üzüldüm ama inşallah geçici bir şeydir.Geçmişler olsun ona.Okuma listeme de Şairin Romanını aldım.Yorum için teşekkürler.Canım benim iyileşir sen kendini fazla üzme .Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Canancım. İnşallah bir daha yaşamayız. Onu huzurlu ve mutlu görünce benim de içim rahat oluyor. Çok sağ ol.
      Bence çok beğenirsin, beni fazlasıyla etkisi altına aldı diyebilirim:)
      Sevgiler canım.

      Sil
  14. hiçbir fikrim yok canım,ama umarım kötü bi durum yoktur..koltuğun ve manzaran çok hoşmu bu arada..ben not almayı pek sevmem ama okuduğum notlardan anladığım benimde okumam gerek bu kitabı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım, çok sağ ol. Evi satıp gidemeyince biz de adaya geldik geçici bir süreliğine üzerimizdeki ağırlı atabilmek adına:) O koltuklar nereden baksan 40 yıllık:) Ama geniş ve öyle rahatlar ki:)) Çok teşekkürler canım.
      Kitabın seni de etkisine alacağını düşünüyorum.
      Sevgiler.

      Sil
  15. Hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Benimki arabada çok miyavlıyor sadece.
    Sedef`tesiniz gene demek, çok merak ediyorum oraları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de ilk kez şahit olduk böyle bir duruma, çok korktuk o sırada:(
      Aslında geçen sene adadan ayrılırken bu yaz için gelemeyeceğimizi düşünüyorduk. Ama taşınma işimizi yoluna koyamayınca bir süreliğine yine gelmek nasip oldu. Umarım bir gün yolun buralara düşer.

      Sil
  16. Ayşımcığım yorumları okumadım ,Külkedisi'nin bu hareketi için muhakkak sana pek çok şey yazılmıştır. Havalar ısınınca zaten yolculuktan hoşlanmayan kediler daha bir rahatsız oluyorlar.Sen bizim kızları görsen haline şükredersin. Küdük çok az seyahat etmesine rağmen nasıl panikliyor anlatamam. Altına yapıyor,dili bir karış dışarda ciyak ciyak ciyaklıyor. Tagaddi eskiden daha metanetliydi ama şimdi Küdük'ü gördükçe o da ciyaklamaya başladı. İki ev arasındaki gitmelerimiz tam bir eziyet,Allahtan vet. bizim eve geliyor da o işten bari kurtuluyoruz.Pisilerin pozları harika,Murathan Mungan'ı ben de severek okuyorum.Bu kitabını okumadım ama hemen alacağım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar panikledikçe ben de iki kat panikliyorum, ne yapacağımı şaşırıyorum.
      Aynı sizde olduğu gibi bizde de normalde Aşkım yolculuklarda daha sakin olurdu ama Külkedisi miyavladıkça o da onu örnek almaya başladı. Şimdiden adadan dönüşümüzü düşünmeye başladım.
      Pisicikler poz vermekte çok nazlandılar, ancak bu kadar çekebildim:))) Teşekkür ediyorum.
      Şairin Romanı uzun zamandır en beğenerek okuduğum kitap diyebilirim.
      Kızlarınızı kocaman öpüyorum:)
      Sevgiyle kalın, daima...

      Sil
  17. Kitabı çok merak ediyorum ama bekleyen çok kitabım var durmuyor hala da alıyorum önceliği elimdekilere vermem gerek sanırım sonra Şairin Romanı:)Paylaşımını, alıntıları çok sevdim.Okudukça paylaşmaya devam edersen sevinirim.
    Bu arada yaramazlar da tüm cadılıklarına rağmen pek tatlılar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence biraz öne al bu kitabı:))) Hemen bitmesin diye öyle yavaş okuyorum ki:) Sindire sindire, keyfini çıkara çıkara...
      Keyifle paylaşırım tabii ki.
      Külkedisi ve Aşkım adına da teşekkür ederim ablası:)
      Sevgiler canım.

      Sil
  18. Ayşım'cım kitap okuma sistemini çok beğeniyorum. Not almak iyi bir şey. Böylece unutulmazlar. Maalesef benim yapamadığım bir şey. Onun yerine ya kitabın üstüne minik yıldızlar ve işaretler koyuyorum ya da altını çiziyorum. Yıllar sonra tekrar kapağını açtığımda hoşuma gidiyor :) İyi okumalar, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum canım. Aşağı yukarı 10 yıldır not tutuyorum. Senelerdir okuduğum kitaplardan bir süre sonra aklımda pek bir şey kalmadığını görünce en azından not tutarak durumu kurtarmaya çalışıyorum:)))
      Sayfalara bırakılan minik işaretler ve notlarla da, dediğin gibi bir zaman sonra karşılaşmak çok keyif veriyor.
      Sevgiler:)

      Sil