30 Kasım 2015 Pazartesi

Duyulur Dünyanın Şakası - Feride Çetin / Kısa Kitap Festivali ♥

Sevgili Pinuccia'nın düzenlediği 'Kısa Kitap Festivali' okuma listeme buradan ulaşabilirsiniz.



Her pazartesi 150 sayfadan az bir kitap seçip okuyoruz.


Okuma halleri fotoğraflarıma bakmak isterseniz:

Okuma Halleri, Fotoğraflarla - Duyulur Dünyanın Şakası / Feride Çetin




DUYULUR DÜNYANIN ŞAKASI

Yazarı: Feride ÇETİN
Türü: Öykü
Yayın Hakları: İletişim Yayınları
www.iletisim.com.tr
-   1. Baskı: 2015, İstanbul
-   87 sayfa


Kitaptan Alıntılar;

        * ... her metni avamlaştırma ısrarıyla tanınan Can Yücel'in çevirisinden Hamlet'i oynamış...

        * Derler ki, yaşlı filler ölecekleri günün yaklaştığını sezerler. Birkaç gün önceden başlarını öne eğip kimseye aldırmadan hortumlarını sallayarak çekilirler ormanın kuytularına. Dingin uzanıp beklerler ölümü.

        * Çocukların masum yaratıklar olduğunu düşünenler, onlardaki gaddarlığın ve görmezden gelme kabiliyetinin farkında olmayan ahmaklardır.

        * ... bir tek en masum olan duyacaktı dünyanın şakasını.

        * ... içinizde olmayan şiiri başka yerde bulamayacağınızı...


- Yazım-Basım Hatası -

        * Sf/ 32
         ... hır çıkanların hoş görürdü.

                                                                       Okuduğum tarih: Kasım 2015


Yazar Hakkında Bilgi=  İstanbul'da doğdu. Sinema ve televizyon eğitimi aldı. Reji asistanı, gazeteci, metin yazarı, oyuncu, eğitmen olarak çalıştı. Macera merakı onu Afrika'da Berberileri, Amerika'da Kızılderilileri kovalamaya itti. Taş yontup çizgi roman hikayeleri yazarak yaşamına devam ediyor.


ARKA KAPAK –

Babaannem son günlerinde yaşlı bir file dönüştü. Derler ki, yaşlı filler ölecekleri günün yaklaştığını sezerler. Birkaç gün önceden başlarını öne eğip kimseye aldırmadan hortumlarını sallayarak çekilirler orman kuytularına… Odasındaki oymalı koltuğa oturdu ve sessizce gökyüzünü izledi.

Perviz’in İngilizcesi olsaydı Al Pacino aç kalırdı. Kiraz’ın doğum günü elli yıl önce yaşanan bir katliama denk geldi. Yeser Ali, bir yıl içinde bir kahramanlık hikâyesi yazmalıydı. Bir çocuk, Flash Gordon’un Mars’tan gelmesini bekliyordu. Petyaların bahçesindeki cadı ağacında köstebek yuvası vardı. Salim Efendi’nin adıyla seciyesi hiç mi hiiiç uyuşmazdı. Esen, kim bilir kaç kere tahtada bekletildi. Sezai’nin annesiyle babası Kahta hamamında tanıştı. Nevvare’ye gün geldi, gökten nur indi.
Feride Çetin, alacakaranlık bir dünyaya ayna tutuyor, fısıltılarla, kaçamak bakışlarla, gizlice, doymaz bir merakla… Acılı, masalsı, az ama öz öykülerden oluşan bir ilk kitapla geliyor. Duyulur Dünyanın Şakası, mayhoş, gıcırtılı ve kelebek tadında hikâyelerin kitabı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder