12 Eylül 2017 Salı

Edinburgh Ian Bairnson Buluşması

Yaz başında, haziran ayında bizim için hayal ötesi diyebileceğimiz bir Edinburgh seyahati gerçekleştirdik. Bunca özel olmasının sebebi turistik bir geziden ziyade çok değerli bir müzisyenle bir arada olma amaçlı gidiyor olmamızdı. The Alan Parsons Project'in efsanevi gitaristi Ian Bairnson ile buluşmaya gittik. Ian Bairnson Fazıl'ın gitara başlama sebebi, bir nevi idolü. 2013 yılında Barcelona'da Fazıl Ian Bairnson'la aynı sahnede olma heyecanını yaşamıştı. O zamanki duygularımızı ve anılarımızı buradan okuyabilirsiniz. 

Pek değerli, ilgili, dünya iyisi ve güzeli sevgili eşi Leila sayesinde harika bir hafta geçirdik. Ian Bairnson'ın efsane soloları ve Leila'nın misafirperverliği ve dostluğuyla gerçekten ömrümüzün sonuna dek unutamayacağımız günler yaşadık.

Fazıl için Ian Bairnson'ın sihirli dokunuşlarıyla hayat verdiği sololarını yakından dinlemenin ve müzik adına eşsiz sohbetler etmenin hazzı tarif edilemez... En kısa zamanda Fazıl'la hem Ian Bairnson hem müzik hem de bu seyahat hakkında bir röportaj yapıp blogumda yayınlayacağım inşallah.

En büyük heyecan ve mutluluklarımızdan biri de Ian Bairnson'un bizim şarkılarımızda birine attığı soloyla ruhundan bir parça katmasıydı. Röportaj paylaşımımda 'İğreti Yaşamlar' parçamıza attığı soloyu da paylaşacağım.

Hayal ötesi buluşmaların gerçekleştiği bir seyahatti diyebilirim. Çünkü Pilot grubunun kurucularından, solist ve bas gitaristi David Paton'la da buluşma imkanımız oldu. Magic şarkısını bilmeyen yoktur diye düşünüyorum:) Ayrıca The Alan Parsons Project'in bas gitaristi ama Türkiye daha çok Elton John'un bascısı olarak bilir. 

Fotoğraflar ve videolar konuşsun artık:)))





Keyifli dinlemeler ^-^




Hayallerinizin ötesinde güzellikler yaşamanız dileğimle...

2 yorum:

  1. ne güzel bir anı olmuş. İnsan ne fotoğraf koyacağını şaşırıyor . Seyahati instagramdan da takip etmiştim. Ama bu daha ayrıntılı oldu.

    YanıtlaSil
  2. Harika bir anı olmuş, yerinizde olmak isterdim...

    YanıtlaSil