29 Mart 2018 Perşembe

Kuyruk - Basma Abdel Aziz

* Kitapla aramızda enteresan bir çekim vardı. Şöyle ki; @ebruaykac ile birkaç kez elimiz ve aklımız bu kitaba gitti ama nedense almayı ertelemiştik. Sonra sevgili @aycati geldi ve hepimize bu kitabı aldı 😍🌼 Enteresan olan Ayça'nın da aynı kitaptan etkilenmesi ve bize alması.
* Kitabı çok beğendim. Okumayı düşünen varsa tereddüt etmesin derim.
* Yazarın ilk kitabı. Basma Adel Aziz'in hayatına kısa bir göz atarsanız baskıcı her türlü rejime korkusuzca karşı geldiğini görürsünüz. Kitapta da hayat görüşüyle doğru orantılı olarak Arap Baharı ve etkilerini, ayrıca Mısır yönetiminin politik-dini baskıcı tutumunu distopik bir kurguyla ele alıyor. Belirlenen amaç ve istenen sonuç uğruna kimi zaman güç ve imkanlar kimi zaman din kullanılarak nasıl insanlara korku salındığının ve bilinçlere itaatin kabul ettirildiğinin dolayısıyla korku toplumu oluşturmanın aşamalarının ve sonunda da uyutulmuş bir zihinle mutlu sona ulaşmanın romanı...



* Yevgeni Zamyatin 'Biz' ve George Orwell '1984' romanlarının tadında bir kitap. 
Paylaşımlarımı okumak isterseniz:
Bin Dokuz Yüz Seksen Dört - George Orwell

Biz - Yevgeni Zamyatin



Okuma halleri fotoğraflarıma bakmak isterseniz:
Okuma Halleri, Fotoğraflarla * Kuyruk / Basma Abdel Aziz


KUYRUK
Yazarı: Basma Abdel AZİZ
Orijinal Adı: Al-Tabuur
Türü: Roman
Yayın Hakları: Doğan Kitap
-   1. baskı: Haziran 2017
Kapak Tasarımı: Geray Gençer
İngilizceden çeviren: Nil Tuna
-   231 sayfa


 ^-^ KEDİLER ^-^

        * Hatta kediler ve köpekler bile göz önünden çekilmişti, bir tek üstü hayli tozlu beyaz bir arabanın tepesinde esneyen yaşlı ve şişman bir kedi vardı.

                                                                           Eylül 2017


Yazar Hakkında Bilgi=  Mısırlı kadın yazar, psikiyatr. Al Shorouk gazetesinde yazdığı yazıları büyük ilgi görüyor. Arap basınının ve edebiyatının çok ses getiren kadın sesi.


ARKA KAPAK –

Özgürlüğün Kapı'sı Yoktur!

Uzak, çok uzak bir Doğu coğrafyasında Paryalar'ın başlattığı Utanç Verici Olaylar'dan sonra tüm yetkiler Kapı'da toplanmıştı. Her şeyin izne tabi olduğu bu ülkede, gündelik hayat artık Kapı'nın önünde oluşan Kuyruk'ta

geçiyordu. Kapı'nın ne zaman açılacağına ve Kuyruk'un nerede başlayıp nerede bittiğine dair söylentiler, hayatı cinlerin perilerin cirit attığı bir Doğu masalına çeviriyor, yalnızca Paryalar, Kuyruk'un devasa gövdesiyle kapladığı ufkun ötesini görebiliyorlardı.

Yehya, hiç yaşanmadığı iddia edilen çatışmalardan miras kalan kurşunun vücudundan çıkarılması için Kapı'dan izin almaya çalışırken, ona yardım edecek tek kişi kurşunun orada olduğunu bilen Dr. Tarek'tir. Tarek ya Hakikat gazetesinden yayılan yalanlara ya da vicdanına inanacaktır.

Kapı'nın her şeyi gören gözü, her şeyi duyan kulağı, Hakikat gazetesi, yalnızca Kapı'nın bildirilerini yayımlayan gazeteler ve TV kanalları, Fetva ve Aklileştirme Komitesi, Yüce Şeyh… Mısırlı yazar Basma

Abdel Aziz'den Arap Baharı sonrası Orwell'in ve Kafka'nın kehanetlerinin doğrulandığı, gelecek kâbuslarının şimdi'ye taşındığı distopik bir roman.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder