24 Ekim 2011 Pazartesi

Duyarsız Değil Aslında Haddinden Fazla Duyarlıyım.

Arkadaşlar yanlış anlaşılmamak adına bu yazıyı yazıyorum. Saatlerdir internetten bulduğum güzel fikirleri ardı ardına paylaşıyorum. Belki böyle bir günde nasıl duyarsız kalıp da bunlarla uğraşıyor diye düşünmüş olabilirsiniz. 
Her ne kadar birbirimizle diyalog kursak da sonuçta sanal bir ortam ve  tam anlamıyla birbirimizin yapısını ve doğasını bilmemiz mümkün değil. Ben bir şeye üzüldüğümde kendimi kahredercesine takılıyorum. Hasta olacak derecede üzülüyorum. Kolay üstesinden gelemiyorum.
Bir kaç sene önce sel felaketi olmuştu. Ve bir adamcağız selin ortasında çocukları ile kalmış. Bir çocuğunu yakalayıp kollarıyla sarmalamış ama diğerini tutamamıştı. Ben bunu haberlerde izlediğimde katıldım ve bir süre nefes alamadım. Eşim de çok panik olmuştu. Sonrasında bir süre haberleri ve üzücü hiç bir şeyi izlememe, okumama izin vermemişti. 
Önce şehitlerimiz şimdi de Van depremi beni de hepimiz gibi derinden etkiledi. Şu anda başım çatlayacak gibi ağrıyor. Sabahtan beri boğazımdan hiç bir şey geçmiyor. Dün gece çok zor uyudum. Ben sıcak evimde, yatağımda yatarken oradaki insanları, çocukları ve bebekleri düşünüp çok kötü hissettim kendimi. 
Tüm gün sinirden ve üzüntüden ayaklarım sanki buzun içinde gibi buz kesti. Rabbim afet bölgesindeki herkesin yardımcısı olsun inşallah.
Bugün kendimi oyalamanın, kafamı biraz olsun dağıtmanın yollarını aradım ve en sonunda bu paylaşımları yaparken bir nebze kendimi ve düşüncelerimi bu konulardan soyutlamak için çaba sarfettim. 
Oysa hala yüreğim yanıyor ve çok üzgünüm.
Dilerim Rabbim bir daha böylesi acılar yaşatmasın.
Ayrıca tüm bu acıların üzerine ailemde de ikş tane amansız hastalıkla uğraşan yakınım var ve durumları pek iç açıcı değil.
Herkese sevgilerimle.

14 yorum:

  1. Çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsun.Fikir aldım.Teşekkür ederim.Bende bir şey paylaşırken yanlış anlaşılmaktan çok korkuyorum.Millet Van da ne durumda, bunun derdi başka derler diye.Ama öyle değil...Sonra dedim ki!ne derlerse desinler...Ben iki senedir yazıyorum.Beni anlayan anlamştır dedim.Birde hayvana değer verenin insana derer vermemesi olanaksız.Birde ne değer vermek.Şanslı evin bireyi bizim için.Van daki deprem beni çok üzdü.Aynı senin gibi.Çok da etkiledi.Allah yar ve yardımcıları olsun.Ölelere Allahtan rahmet diliyor,ailelerinede sabır.Ne kadar üzülsekte yaşayanlar için hayat devam ediyor.Kendini suçlu hissetme yazarken,çizerken.Paylaşımlarına devam et canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. canım biz seni bilmiyor muyuz, az çok tanıyoruz.. ben de senin gibiyim, ufacık şeylere bile çok dertleniyorum. kaldı ki yaşananlar hiç de ufak değil. nefessiz kalma olayı bende de var. akşam haberleri biraz izledik, benim nefesim hemen değişti, kızdı hatta babam "bu görüntüleri neden koyuyorlar" diye.. ama bunlar yaşananlar. allah hepsinin yardımcısı olsun, havalar buz gibi, insanlar sokakta.. off.

    YanıtlaSil
  3. bende aynı durumdayım. moral bozuklugu uzerıne moral bozuklugu. hersey cok kotu ustuste geldı. bunların yanında guclu olup kızıma ders calıstırmak ve hele hele de şifayı kaptım. ve cevremden aldıgım kotu hastalık haberlerı , ben gecen hafta bıtırmıstı. sehıtlerın 24 degıl 81 oldugunu ogrendım. kaddafının lınc edılısının medyada gozler onunde olması benı cok yıprattı. ınan guzel seyler duymak gormek ıcın, tek yaptıgım sey fılm ızlemek ya da senın gıbı keyıflı paylasımları okumak. sevgıler

    YanıtlaSil
  4. Size gönülden teşekkür ediyorum arkadaşlar. İnanın kendimi tedirgin hissediyorum. Yanlış anlaşılmak, insanların zihninde ve yüreğinde yanlış yer etmek hiç istemiyorum. Yukarıda paylaşmak istememiştim ama demin onu da ekledim ailemde de amansız hastalıkla mücadele eden iki yakınım var. Her şey yığıldı yüreğimde.
    Beni anlamanız ve yorumlarınızla destek vermeniz inanın bana çok iyi geldi.
    İyi ki varsınız.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Seni anlıyorum, ve yorumlardan okuduğum kadarıyla diğer arkadaşlarımız da aynı kanıdalar... Herkesin üzüntü tepkisi farklı olabiliyor, ben de mesela kendimi uzak tutmayı tercih edenlerdenim... Sevgiyle kal, kendine dikkat et canım...

    YanıtlaSil
  6. Herkesin kendini ifade ediş biçimi farklıdır. Sen paylaşımlarına devam ediyorsun diye yüreğinin yanmadığını düşünen varsa yanılıyordur. O görüntüleri görüpte kalbi sızlamayan insan var mıdır ki? Haklısın, herşey üst üste geldi ve hepimiz çok üzgün ve çok gerginiz. Ama unutmamak gerekir ki hayat devam ediyor. Orada o dapremi yaşayan insanlar da acıkıyorlar, uyuyorlar ve hatta gülebiliyorlar... Bizim burada başımızın ağrımasının sebebi (benim de başım çok ağrıyor) elimizden birşey gelip, yardım edememek belki...
    Üzme kendini canım. Yakınlarına Allah'tan şifa diliyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. canım benim sen kendini neden üzüyorsun ki?öncelikle seni artık tanıyan tanımıştır.tanıyamadıysa da kendi bileceği iş.benzer yazanlarımız çok.dün haber seyrederken fazlaca ağladım.ya deli gibi çalışacaktım yada uyuyacaktım.uykuyu seçmek zorunda kaldım gece gece temizlik olmuyor.travmayı en kolay uykuyla atarım ki çok az uyuyan biri olmama rağmen.bak kendimi ne kadar iyi tanıyorum.herkes kendini biliyor sende içinde bulunduğun durumdan nasıl sağlıkla baş edeceğini biliyor ve ona göre hareket ediyorsun.hem bu şekilciliği vs bırakıpta icraata baksak daha mantıklı.sakın kendini üzzme.paylaşımlara devam.çok öpüyorum.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. cnm benim senin güzel kalbini içinden geçenlerei biz bilmiyormuyuz keşke bende senin gibi içimi dökebilsem herkes böyle durgun ve içi sıkılıyor sanki heran kötü bişey olucak gibi ne yesek tadsız tuzsuz ne yapsak boş gibi rabbim tez zamanda hepimizin kalbine ferahlık versin cnm ... elimizden birşey gelmiyor kendimizi üzüp duruyoruz :((

    YanıtlaSil
  9. Her birinize ayrı ayrı kocaman içten teşekkürler. Beni doğru algılamış ve tanımış olmanıza inanın çok sevindim. Hepiniz benim için çok değerlisiniz. Ayrıca değerli yorumlarınız için de çok teşekkür ederim.
    Sevgiyle kalın her daim...

    YanıtlaSil
  10. Böyle bir düşünce yersiz ve sığ bir görüştür. Acımız elbette çok derin ama yaşamın devam etmesi lazım. Zorlukları aşabilmek için güçlü olmalı, moral kaynağımızı tüketmemeliyiz. Siz paylaşımlarınıza devam edin lütfen.

    YanıtlaSil
  11. İçini ferah tut, biz seni tanıdık artık, yeni fikirler paylaşman, tüm bu yaşananlara üzülmediğin, kahrolmadığın anlamına gelmez elbette. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  12. Gönülden teşekkür ediyorum sizlere.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  13. Canım benim senin ne kadar bu konulara duyarlı olduğunu biliyoruz biz. Bende blog birşeyler paylaşsam yalnış mı anlaşılır diye 2-3 bir şeyler paylaştım. Valla bende ne haberlere bakabiliyorum ne de gazetelere okuduğum ve dinlediğim her haberde yüreğime ağrı giriyor. Sürekli oflar halde geziyorum. Senin kadar yazarak duygularımı güzel paylaşamadığım için bloga yazıda yazamıyorum ama inan sen çok güzel paylaşmışsın. Paylaşımların için çok çok teşekkürler kafa değıtmanın en iyi yolu bu bende bir sürü site gezip duruyorum. O yüzden kendini hiç üzme biz seni tanıyoruz. Paylaşımlara bence devam et çok güzel şeyler buluyorsun. Sevgilerle....

    YanıtlaSil
  14. Canım çok teşekkür ederim. Sizlerin güzel yorumlarıyla ferahladım biraz.
    Demin haberlere 5 dakika zor bakabildim. Yüreğim dayanmıyor:(

    YanıtlaSil