16 Mayıs 2018 Çarşamba

Sincap - İsmail Güzelsoy

* Senelerdir alınacaklar listemdeydi ve aldıktan sonra da bir süredir kitaplığımda bekliyordu.
* İsmail Güzelsoy'un 'Banknot üçlemesinin ilk kitabı Sincap. Serinin diğer iki kitabının da baskısı yok. Nadir Sahaf'ta üçlemenin son kitabı sadece bir tane var. 

* Açıkçası ben üçlemeyi tamamlamayı düşünmüyorum. Kitap belli bir yere kadar gayet iyi ilerlerken işte o bir yerden sonra benim için heyecanını yitirdi. 
* Olayların arasına serpiştirilen şiirler çok iyiydi...


Okuma halleri fotoğraflarıma bakmak isterseniz:
Okuma Halleri, Fotoğraflarla * Sincap / İsmail Güzelsoy




SİNCAP
Yazarı: İsmail GÜZELSOY
Türü: Roman
Yayın Hakları: Everest Yayınları
-   1. Basım: Ekim 2005
Kapak Tasarımı: Utku Lomlu
-   198 sayfa


 Kitaptan Alıntılar;

        * Hayattaki başarısızlığımızın temel nedeni fazla hesap yapmamız olamaz mı? Biz bu dünyayı anlamak, onu çözmek, çirkinliklerinden, adaletsizliklerinden arındırıp güzelleştirmek için debelenirken birileri kendilerine sunulan hayatı doya doya yaşıyordur belki de. Hem de hiç hak etmeyenler!

        * Bazen insanları hayata ve çirkef renksizliklerine mahkum ederek çok daha büyük bir ceza verilebilirdi onlara. Öldükten sonra ne olduğunu kimse bilmiyorsa nasıl oluyor da bunu bir ceza olarak kabul edebiliyoruz ki?


^-^ KEDİLER ^-^

        * Bir kedi yavrusu kadar küçülmüş bir Salih Bey...


- Yazım-Basım Hataları -

        * Sf/ 3
         ... sila-
         hlarında...

        * Sf/ 11
         Bu şekiide...

        * Sf/ 87
         ... onu atmış yıl yaşlandırmış...

        * Sf/ 121
         Buna en yakın öçlü...

                                                                           Eylül 2017


Yazar Hakkında Bilgi=  İsmail Güzelsoy, 1963 yılında, Nazım Hikmet öldükten bir hafta sonra Iğdır'da doğdu, İstanbul'da büyüdü. Basın Yayın Yüksekokulu'ndan ayrılıp İsveç'te Umea Üniversitesi kurslarında İsveç Dili ve Edebiyatı okudu, üç yıl bu ülkede yaşadı. Muhtelif süreli yayınlarda deneme, öykü yazdı. 1984 Temmuz'unda Gergedan Sanat Dergisi için yalnızca fotoğraf kullanarak bir öykü yazdı. Bu tarihten sonra kendi adlandırmasıyla 'mikro-roman' üzerine çalıştı. On beş, yirmi sayfalık bu çalışmaların roman olduğu konusunda ısrarlı olmasına rağmen bunlardan derlenmiş ilk kitabı 'öykü' türünde değerlendirildi. Söz konusu kitap 2000 yılında İletişim Yayınları'nca 'Kitab-ı Mukadder' adıyla basıldı. 2004 yılında ilk 'konvansiyonel' romanı 'Ruh Hastası' yine İletişim Yayınları tarafından basıldı. Sincap, yazarın 'Banknot Üçlemesi' adını verdiği üç kitaplık bir projenin ilk kitabı olup diğer iki eser de yayınevimizce bir yıl içinde okura sunulacaktır. İsmail Güzelsoy şu anda önceki yıllarda yazmış, biriktirmiş olduklarını yayına hazırlamakla meşgul.


ARKA KAPAK –

'Kara coşku'nun arka sokaklarına hoş geldiniz...
        
Sincap, İsmail Güzelsoy'un Banknot Üçlemesi'nin ilk kitabı. Yazar bu kitabını 'kara coşku' olarak tanımlıyor. Sincap'ta öncelikle bir kaçış öyküsü okuyacaksınız.
        
Esas kahraman İskender Sof, ülkesini, dostlarını bırakıp kaçmak zorunda bırakılan, ihanetle sınanmış, bir şair. Birlikte yolculuk ettiği kalpazan ve peşlerindeki gizli polis, her biri kendi yöntemi ve anlayışı doğrultusunda devlet kavramıyla hesaplaşıyor. Elinizde bir macera romanı tutuyorsunuz ama vatan sevgisi, ihanet, cinayet gibi kavramları da yeniden sorgulayan bir metinle karşı karşıyasınız.

'Vatana ihanet, insanlara ihanettir. Dostlarına ihanet edenlerin vatan sevgisinden söz etmeye hakları olmamalı. Yıllarca vatan için kurşun atmamı beklediler, biraz da başka değerler için yapayım bu işi bari...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder