28 Temmuz 2013 Pazar

Zamanı Anlamak - Mitch Albom

Kapak tasarımından ve arka kapak yazısından etkilenerek aldığım kitabın içeriğinden maalesef o kadar etkilenmedim.
Ve takaslık kitaplarıma ekledim. Diğer takaslık kitaplarıma buradan bakabilirsiniz.


ZAMANI ANLAMAK

Yazarı: Mitch ALBOM
Çeviren: Handan Balkara Çevikus
Özgün Adı: the time keeper
Yayın Hakları: Boyner Yayınları
-        1. Basım: Mayıs 2013, İstanbul
Türü: 234 sayfa

Yazar Hakkında Bilgi= Ünlü best-seller Öğretmenim Mori'yle Salı Buluşmaları adlı kitabın yazarı Mitch Albom aynı zamanda Detroit Free Press gazetesinde köşe yazarı ve radyo spikeridir. Çeşitli hayır kurumlarının yönetim kurulu üyesi olan yazar, eşi Janine ile birlikte Michigan'da yaşamaktadır. http://1000kitap.com/Yazar/2733/Mitch_Albom

Kitaptan Alıntılar;

          * İnsan, Tanrı’nın önceden yaratmadığı hiçbir şeyi icat edemez.

* Yelkovanın icadı 16. yüzyılı beklemiş olsa da, 17. yüzyıla gelindiğinde sarkaçlı saatler zamanı günde bir dakika kadar küçük bir sapmayla ölçmeye başlamıştı. Yüz yıldan kısa bir süre sonra bu sağma bir saniyeye düşmüştü.

^-^ KEDİLER ^-^

* … sarkaç kuyruklu bir kedi saat.

* Ethan’ın kucağına çıkmaya çalışan sırnaşık bir kediydi sanki.

- Yazım-Basım Hatası -

* Sf/19 ve 76
Vi-
ctor

                                                 Okuduğum tarih: 7 Temmuz 2013

ARKA KAPAK –

Mitch Albomın bu en son eserinde, dünyanın ilk saatinin mucidi Tanrının en büyük lütfu olan zamanı ölçmeye kalkıştığı için cezalandırılıyor. Yüzyıllarca hapis kalacağı bir mağaraya sürülüyor ve kendisinden sonra gelen tüm insanların daha fazla gün, daha fazla yıl isteklerini dinlemek zorunda bırakılıyor. Tam bu duruma daha fazla katlanamayacak hale gelmek üzereyken, şartlı olarak azat ediliyor. Kendisine verilen sihirli bir kum saati vasıtasıyla, yeryüzünde yaşayan insanlar arasından seçeceği iki kişiye zamanın gerçek anlamını öğrettiği takdirde affedileceği söyleniyor.

Kahramanımız, kendisi tarafından masumca başlatılmış olan zamanı sayma sevdasının artık tamamen egemen olduğu günümüz dünyasına geri dönüyor ve seçtiği iki yol arkadaşıyla bir seyahate çıkıyor: Bu yol arkadaşlarından birisi, sevdiği uğruna yaşamaktan vazgeçmek üzere olan genç bir kız; diğeriyse sonsuza dek yaşamak isteyen zengin ve yaşlı bir işadamı.

Kendisinin kurtulabilmesi, öncelikle bu ikisine zamanın anlamını öğretmesine bağlı.

Albomın her zamanki etkileyici üslubuyla anlatılmış olan bu son derece etkileyici hikâyesi, dünyanın dört bir yanındaki tüm okuyucularını , zamanı nasıl anladıkları, zamanlarını nasıl harcadıkları ve zamanın aslında ne kadar kıymetli olduğu üzerine yeniden düşünmeye sevk edecek.


2 yorum:

  1. arka kapağa baktığında konu ilgi çekici görünüyor ama içeriği seni etkilememiş.bu arada ayraç çok cicii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef canım, içeriği pek etkileyici gelmedi bana.
      Teşekkürler, mırkk mırkkk:)

      Sil