1 Ekim 2013 Salı

Ladesçi - Üstün Dökmen

İnstagram için bol bol kitap okuma hallerini fotoğrafladığımdan bol fotoğraflı bir paylaşım olacak:)
İnstagram'dan takip etmek isterseniz buradayım.


Sahile de geldi benimle:)


Vikitap üzerinden yaptığım takas sonucu elime ulaşan bir kitaptı. -burada paylaşmıştım-
Ve takaslık kitaplarıma ekledim. Diğer takaslık kitaplarıma da bakmak isterseniz buraya lütfen.


LADESÇİ
Yazarı: Üstün DÖKMEN
Yayın Hakları: Sistem Yayıncılık
-  Birinci Basım: Ocak 2006 / İstanbul - 120.000 adet
-  246 sayfa

Kitaptan Alıntılar;
  
* Kız inanılmazdı. Işık gibiydi, gözleri ay ışığı idi.

* Bazı insanlar vardır, az konuşarak kapatırlar kendilerini dış dünyaya, bazı insanlar ise, çok konuşarak kapatırlar kendilerini. Büyük laf yığınları içinde bulamazsınız onları.

* Dürüstsüzlük konusunda milli mutabakat var bu ülkede. Birkaç yüz tane hortumcu mevcut ama binlerce pipetçi var çevremizde. Pipetçiler, hortumculara sövüp sayarlar ama kendileri bir mağazaya girdiklerinde KDV pazarlığı yaparlar. Hortumcu milyarlar götürür, pipetçi birkaç TL.

* Ünlü bir batılı politikacı ‘Siyaset de sosis de halkın gözü önünde yapılmaz, yapılsaydı kimse yemezdi’ demiş.

* … kavimler göçü oldu. Yerleşik düzene geçmiş, bakımlı bahçeli, güzel şehirli nice devlet, göçebe kavimlerin atlarına, oklarına dayanamadı. Et yiyen göçebe, ot yiyen yerleşiği yerle bir etti.

* … günümüz Türkçesinde  ‘satılmış’ olumsuz bir sıfattır. … Oysa eskiden ‘satılmış’ sıfatı, Tanrıya satılmış, Tanrıya adanmış anlamında kullanılırdı.
Çocuğu küçük yaşta ölen, düşük yapan anneler, oğlana Satılmış, kıza Satı adını koyarlar, böylece onu Tanrıya verdiklerini, armağan ettiklerini düşünürler, uzun ömürlü olacağına inanırlardı.

* İki tür sayfacı var bu şehirde. Birinci grup benim gibi haddini hududunu bilen sayfacılar. İkinci grup üçkağıtçılar. Bunlar, Osmanlıca el yazması kitapları alıp sayfalarını yırtar, sonra üzerlerine minyatür çizip tek tek satarlar. Bu bir kültür talanıdır, orman yağması gibi eski kültürün yağmalanmasıdır. Biz bütün halinde satarız eski kitabı, asla yırtmayız. Onlar ise yırtıcı. Yüz elli sayfalık yazma bir eseri benden yüz liraya alır bunlar. Sayfalarını yırtıp minyatür yapar, her birini yirmi liraya satar, üç bine yakın kazanırlar.

* Tevfik Fikret- Fikret, Galatasaray’ın efsanevi müdürüydü yüzyıl önce. Şair, öğretmen, 31 Martta ‘Beni çiğnemeden giremezler’ diye okulun önüne dikilen bir hürriyet abidesiydi.

* … bir defa tökezledi mi eşek bir yerde, aylar sonra o yere gelse, gitmez, durur. Sen buna ister inatçı de, ister tedbirli. Gitmez.

^-^ KEDİLER ^-^

        * En azından ben kedimi we dışı hissediyorum.

- Yazım-Basım Hatası -

        * Sf/46
Yapıkları iletişim değil, iletmekti.

                                               Okuduğum tarih: 14 Eylül 2013



ARKA KAPAK –

Ladesçi'nin kahramanı Cemil lades oynamayı çok sevmektedir, bu yüzden adı ladesçiye çıkar. Ancak olaylar geliştikçe anlarız ki aslında toplumda herkes herkesle ve kendisiyle lades oynamaktadır, kandırmaya çalışmaktadır. Roman boyunca Cemil'le Ayvaz'ın yanında, şaşırtıcı, bolca güldüren, güldürürken düşündüren, merakla okunan sürükleyici yaşam öykülerini izleyerek yolculuk edeceksiniz. Bu yolculukta Üstn Dökmen kendi yaşamının kerteriz defterinden parçalar sunuyor sizlere.

Eski balıkçılar hangi balığın hangi mevsimde nerede bulunduğunu gösteren kerteriz defterleri yazarlarmış. Cemil ile Ayvaz'a yol gösteren kerteriz defteri, bu kez sadece denizlerdeki kayalıkları, derinlikleri ve sığlıkları değil yaşamın sahte ve gerçek zenginlikleri anlatıyor kendince. Kitabı bitirdiğinizde yaşamın olanaklarına ilişkin değerli bir harita kalacak elinizde.

Bu kitabın baskısına kullanılan ağaçlar için 100 adet ağaç doğaya iade edilmiştir.


Keyifli okumalarınız olsun...

2 yorum:

  1. Ayşımım alıntıları çok beğendim okumak isterim ,takas edeceğim kitaplara bir bakayım hoşuna giden olursa takas yapalım .
    Fotoğraflarda ayrıca çok güzel .
    Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Üstün Dökmeni sever beğenirim.yüzyüze tanıştığımızdada yazılarındaki gibi samimi bir insan olduğunu gözlemledim.ve bu kitabını okudum , beğenmiştim.

    YanıtlaSil