1 Kasım 2019 Cuma

Epsilon Yayınları...

Epsilon Yayınları'ndan çıkan üç kitap...
Okuyunca yorumlarımı da paylaşacağım pek tabii...


“İlk kitabı Savaş Gelinleri’ni okuduğum andan itibaren, Helen Bryan’ın geniş bir okur kitlesine sesini duyurabileceğinin farkındaydım. İlgi çekici hikâyeleri ve eşsiz karakterleriyle büyük yankı uyandıracağından şüphem yoktu. Dünya çapında bir milyon okur tarafından keşfedilip sevilen bir yazar haline gelmesinden mutluluk duyuyoruz.”
- Terry Goodman, Amazon Publishing
“İlk işaretler aralık ayında belirdi. Ilık denizler, balıkçıların ağlarına ölü balıklar getirmeyi sürdürdü. Endişeli kadınlar mum yakıp Tanrı’ya, Meryem Ana’ya ve El Niño’yu engelleyecek azizlere yalvarmak için kiliselere doluştular. İnsanlar korku içinde öğle vakti kapkara olan göğe bakıp haç çıkarıyor, esen rüzgâra ve şiddetli yağmura karşı dualar mırıldanıyorlardı. Gök giderek alçalıp rüzgâr sertleşince eski ve karanlık tanrılarına yakarmaya başladılar.”
On dokuz yaşındaki Menina Walker, korkunç bir trajediyle bozulan nişanının ardından mutsuzluğunu gömmek ve gecikmiş mezuniyet tezini yazmak için İspanya’ya gider. Henüz küçük bir bebekken Amerikalı Walker çifti tarafından evlat edinilmiş olan Menina, çok geçmeden bu yolculuğun onu farklı bir kıtadan ziyade, geçmişe götürdüğünün farkına varacaktır.
16. yüzyılda yaşayıp eserlerine küçük bir kırlangıç resmi çizerek imza atan Tristan Mendoza, genç kadının araştırma konusu olmakla birlikte, gerçek ailesinden miras kalan gizemli madalyonu da deşifre edebilecek tek ipucuna dönüşmüştür. Engizisyon’un ölümcül egemenliğinde geçen karanlık dönemlerden beri ayakta kalmış Kırlangıçlar Manastırı’na vardığındaysa, attığı her adımla inanç tarihinin en büyük keşiflerinden birini yapmaya yaklaşacaktır.    
“Kırlangıçlar Manastırı’nda hayran kalınacak çok fazla şey var... Helen Bryan’ın bu roman için yaptığı araştırma, İspanya ve Güney Amerika’nın on altıncı yüzyılını büyüleyici bir biçimde resmediyor. Hıristiyanlığın erkek egemen yapısına alternatif olacak bir keşifte bulunmak isteyenler, bu kitabı çok sevecekler!”
- Historical Novels Review
(Tanıtım Bülteninden)


Beş kadın, beş farklı geçmiş ve bir savaş.
Savaş, Avrupa’dan İngiltere’ye sıçramak üzereydi. Normalde sessiz sakin bir kasaba olan Crowmarsh Priors, bomba tehdidiyle şehirden taşraya tahliye edilen insanlarla tepetaklak olmuştu. Beş kadın tam da bu karmaşanın ortasında, hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir arkadaşlık kuracaktı.
Alice Osbourne’un hayatı, nişanlısı Richard Fairfax’in Amerika’dan başka bir kadınla dönmesi üzerine altüst olmuştu. Evangeline Fontaine’in Richard’la İngiltere’ye kaçmak için kendince sebepleri vardı; ortaya çıksa büyük bir skandal yaratacak sebepler. Elsie Pigeon ise şehirde ailesiyle yaşadığı evden zorla alınıp taşraya hizmetçi olarak yollanmıştı. Ancak bunu Londra’da sürdürdüğü fakir hayattan bir kaçış imkânı olarak kullanmak istiyordu. Tanni Zayman, Nazilerden son anda kaçan genç bir Yahudi kızdı. Yeni doğmuş oğluyla, ailesinin geri kalanının Almanya’dan gelmesini bekliyordu. Son olarak da sosyetenin kurallarına uymak istemeyen, korkusuz Frances Falconleigh vardı. Babası her ne kadar engel olmaya çalışsa da Frances, bir şekilde savaşta işe yarar bir şeyler yapmanın yolunu arıyordu.
Savaşın şiddeti arttıkça bu genç kadınların arkadaşlığı güçlenecekti ve tam elli yıl sonra Crowmarsh Priors’a zafer kutlamalarının yıldönümü için gittiklerinde tekrar bir araya geleceklerdi. Geçmişten yarım kalan hesapları vardı ve intikam zamanı gelip çatmıştı.
1945 yılında Amerika’da doğan Helen Bryan, on sene avukatlık yaptıktan sonra yazar olabilmek için hukuku bıraktı. 2003 senesinde, Martha Washington: First Lady of Liberty isimli biyografik kitabıyla Colonial Dames of America’dan Başarı Ödülü aldı. İlk tarihi romanı Savaş Gelinleri, Amazon’da en çok satan kitaplar listesine girdi. Tennessee ve Virginia’da büyümüş olan yazar, ailesiyle birlikte Londra’da yaşamaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)


Yolu İlahi Komedya gösterecek...
Dante’nin Araf Dağı’na tırman ve yedi ölümcül günahtan arın. Sağ kalırsan, yüzyıllardır gizlenen büyük sır senindir!
Avrupa ve Amerika’da 6 milyondan fazla satan, ilk yayımlandığı ülke olan İspanya’da Gabriel García Márquez, Carlos Ruiz Zafón ve Patrick Süskind’le paylaştığı çoksatanlar listesinden aylarca inmeyen Konstantin Mührü, ilk kez Türkçede!
“Da Vinci Şifresi’nde bir tablonun yaptığı görevi, Asensi’nin kitabında Dante üstlenmiştir ve mesaj gayet nettir: Gözlerini dört aç ve sanat eserlerine gizlenmiş kadim sırları keşfet! Bu kitap birçok konuya bakış açınızı değiştirmekle kalmayacak... Kalp atışlarınızın hızlandığını da hissedeceksiniz!”
- James Rollıns, Kemik Atlası ve Kum Fırtınası kitaplarının yazarı -
Vatikan’ın Gizli Arşivler sorumlusu Ottavia Salina, tarihin en eski yazıtları üzerine çalışmalar yapan, oldukça yetenekli bir paleograftır. Kilise ile laboratuvar arasında geçen ve dışarıdan son derece sıradan görünen hayatı, Etiyopyalı bir adamın tuhaf sembollerle dağlanarak öldürülmesiyle tamamen değişecektir.
Vatikan’ın en üst rütbeli yetkililerince göreve çağırılan Salina, tüm çalışmalarını bir kenara bırakıp kendini cesedin üzerindeki sembolleri çözmeye adar. Yüzyıllar önce unutulmuş olan Konstantin Mührü de dahil olmak üzere, yedi farklı haç sembolüyle dağlanan beden, kadim bir kardeşliğin sırrını ifşa eden ilk ipucuna dönüşür.
Dünyanın dört bir yanındaki kiliselerde korunan kutsal emanetler birer birer yok olurken, İsviçreli Muhafız Glauser-Röist ve Kıpti Profesör Farag’ın katılımıyla büyüyen ekibin canı pahasına koruması gereken şey, emanetlerin en büyüğüdür: İsa’nın çarmıha gerildiği “Gerçek Haç”.
İlahi Komedya’nın çizdiği yolu takip ederek Hıristiyanlığın antik başkentlerinde ölümcül bir maceraya atılan araştırmacılar, her aşamasında hayatı ve inançlarını sorgulayacakları unutulmaz bir sınavla yüzleşecektir…
Matilde Asensi , 1962 yılında İspanya’da dünyaya geldi. Barselona Üniversitesi’ndeki gazetecilik eğitiminin ardından İspanyol ulusal radyosunda muhabir olarak çalışmaya başladı. Hâlâ habercilik yapmayı sürdüren ve Konstantin Mührü adlı kitabıyla tüm dünyada milyonlarca okurun beğenisini kazanan Asensi, Iacobus, The Lost Origin, The Amber Room, Everything Under The Sky ve The Cato’s Return adlı tarihi gerilim romanlarının ödüllü yazarıdır.
(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder