21 Nisan 2015 Salı

Destina - Mine G. Kırıkkanat * Bahar Okuma Şenliği 2015

Sevgili Pinuccia'nın düzenlediği 'Bahar Okuma Şenliği' okuma listeme buradan ulaşabilirsiniz.


Listenin 20. sırası: Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı...
Türk kadın kategorisinde 'Destina'yı okudum. Açıkcası hiç beğenmedim. Şenlik okuma listemde olduğu için bitirmek için zorladım kendimi yoksa yarım bırakırdım.



Okuma halleri fotoğraflarıma bakmak isterseniz:

Okuma Halleri, Fotoğraflarla - Destina / Mine G. Kırıkkanat



DESTİNA
Yazarı: Mine G. KIRIKKANAT
Türü: Roman
Yayın Hakları: Literatür Yayınları
www.literatur.com.tr
-   1. Basım: Ekim 2008
-   180 sayfa


Kitaptan Alıntılar;

        * Destina- Ben adımın Türkçesini 'Kader' diye bilirim. Ama kader, Türkçeye Arapçadan geçen bir kelimedir. Yazgı ise öz Türkçe ve hem kadın adıdır, hem de erkek.


^-^ KEDİLER ^-^

        * Bir kedi çevikliğiyle yürüdü...

                                                                 Okuduğum tarih: Nisan 2015


Yazar Hakkında Bilgi=  Mine G.Kırıkkanat, Ankara doğumlu bir İstanbul'ludur. Fevzi Atlıoğlu İlkokulu, Notre Dame de Sion Lisesi ve İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunudur. Türkiye'nin ilk kadın mizah yazarı olarak başladığı yazın yaşamına, Cumhuriyet'in İspanya, Milliyet'in Fransa muhabirliği ve Radikal'deki köşe yazarlığıyla devam etmiştir. TV5Monde kanalının yabancı gazetecileri arasında yer alan Kırıkkanat, edebiyat alanındaki varlığını roman, öykü ve deneme türünde pek çok eserle sürdürmektedir.


ARKA KAPAK –

Bu romanda yazılı herşey doğru, hiç bir şey gerçek değildir …

Henüz yaşanmamış yakın bir geleceği anlattığı Destina'da "Bu romanda yazılı her şey doğru, hiçbir şey gerçek değildir" diyor Mine G. Kırıkkanat.

Bu yakın gelecekte, İstanbul Küresel Yönetişim'in idaresine geçmiş, Türkler de göç ettikleri farklı ülkelerde asimilasyona uğramıştır. Haç ile Hilal'in savaşı sona ermiş, yerini Hıristiyanlığın mezhep çatışması almıştır. Bu savaşın galibini, Roma'nın ilk Hıristiyan imparatoru ve Konstantinopolis'i başkent yaparak Hıristiyanlığa armağan eden Büyük Konstantin'in soyundan gelen bir vârisin bulunması ya da tam tersi ortadan kaldırılması belirleyecektir. Konuya ve bölgeye hâkim olmaları nedeniyle seçilen üç Türk ajan, rüyaların izinden giderek çıktıkları zaman yolculuğunda kıyasıya bir mücadelenin tam ortasında bulacaklardır kendilerini.

Soluk soluğa bir maceranın film kareleri gibi aktığı, müthiş bir hayal gücünün ürünü Destina, okurun elinden bırakamayacağı ve uzun süre etkisinden kurtulamayacağı son derece çarpıcı bir roman.
… Ama gerçek, er geç doğrulanır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder