22 Ekim 2015 Perşembe

Kelebeğin Hayat Sırları - Nil Karaibrahimgil * Güz Okuma Şenliği 2015

Sevgili Pinuccia'nın düzenlediği 'Güz Okuma Şenliği' okuma listeme buradan bakabilirsiniz.

Listenin 20. sırası: Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.



Kategori dahilinde okuduğum kitaplar:

Sensiz Harfler - Ceyhun Yılmaz

Kedim ve Ben - Nils Uddenberg



Okuma halleri fotoğraflarıma bakmak isterseniz:


KELEBEĞİN HAYAT SIRLARI
Yazarı: Nil KARAİBRAHİMGİL
Türü: Hürriyet gazetesi Kelebek ekindeki yazılarından derlenmiştir.
Yayın Hakları: Doğan Egmont Yay.
-   1. baskı / Ağustos 2015
-   294 sayfa


 Kitaptan Alıntılar;

        * Her gün oku.
         Her şeyi oku. Ağaç olmak nasıldır, Van Gogh olmak nasıldır, İkinci Dünya Savaşı'na katılmış olmak nasıldır? Öğren. Bir gün hepsi, bir yapboz gibi, birleşip sana inanılmaz gerçekleri gösterecek.

        * Dedikodu nasıl bir şey biliyor musun?.. Böyle evinin içine çöp boşaltmışsın gibi. Ağzını, içini, evini kokutuyor. Rahatlatır sanıyorsun ama pisletiyor insanı.

        * Kendinle sosyalleş. Yoksa unutursun nasıl biri olduğunu. Hayatın sana başkaları tarafından yansıtılmayan bir aslı var. Onu dinle, deniz kabuğu dinler gibi. Yalnızlığını kimseye verme.

        * Her gün, bir yazar tarafından hayatının hikayelendiğini düşün ve dinle.
         Böyle bir kahraman olmak ister miydin?

        * Olmak istediğiniz şey gibi davranın, olursunuz.

        * Çocuklar bir yanlış yaptıklarında, asla karakterlerine saldırmam. Yaptıkları şeye saldırırım. Çünkü kişilikte delik açmak tehlikeli.

        * Boyhood filmini izlediniz mi? ... İlk defa bir yönetmen, gözümüzün önünde aynı oğlan çocuğunu 5 yaşından 18 yaşına kadar takip ediyor. Sanki hızlandırılmış bir 13 yıl izliyorsunuz 3 saatte.
  
        * (kahkaha) Gökkuşağı gibidir. İçindeki kirlileri mis gibi yıkar,a sar. Her şey yeniden rengine kavuşur.

        * Göz Kırparken - Walter March

        * BBC'nin How to Grow a Planet? (Bir Gezegen Nasıl Büyütülür?) belgeseli...

        * Etrafımda anne olmayı reddetmiş, hiç özenmemiş, istememiş çok kadın var. Özgürlüklerini seven bu kadınlar, sırf kadınlar be doğurabiliyorlar diye anne olma zorunluluğu hissetmiyorlar. Ve onları çok iyi anlıyorum.


 ^-^ KEDİLER ^-^

        * Seni bir kedi gibi ruhunun boynundan tutup kaldırıyor.

        * ... yakalayın kedi gibi boynundan.

        * Keşke kediler gibi bir sürü memem olsa, hepsini beslesem...

        * ... bir kedinin başının sever gibi sevmek lazım kendini.
         Hatta başını değil, kediyi sırtüstü şöminenin önüne önüne yatırıp sevgiden yoğurur gibi sevmek lazım kendini.

        * Kedili pofuduk terliklerle...


- Yazım-Basım Hatası -

        * Sf/ 112
         ... yaşından18 yaşına...

                                                                           Okuduğum tarih: Ekim 2015


Yazar Hakkında Bilgi=  1976 yılında Ankara'da doğdu. 1998 yılında part-time olarak Reklamevi'nde reklam yazarı olarak çalıştı. 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Hüner Margarin ve First Duo reklamlarıyla Kristal Elma Ödülü'nü aldı. Turkcell Hazırkart 'ben özgürüm' , Bellona 'bellonayla' , Algida 'aşkımla erir misin?' , Orkid 'çocuk da yaparım kariyer de ' jinglelarını yaptı.İlk albümü 2002 yılında Nil Dünyası ismiyle, 2. albümü 2004 yılında Nil Fm ismiyle ve bir sonraki albümü 2006 yılında Tek Taşımı Kendim Aldım ismiyle yayınlandı. Nil ayrıca Organize İşler filminin jenerik müziğini yaptı. Nil Karaibrahimgil ayrıca Hürriyet’in eki Kelebek’te köşe yazıları yazmaktadır.
http://www.niltakipte.com/


ARKA KAPAK –

17 yaşıma dönseydim, kendime şunları söylerdim:
En önemli şey aşk; onu doya doya yaşa!
Birkaç kişinin elini sıkı sıkı tut. Onların dertleriyle dertlen, mutluluklarıyla uç, dediklerine kulak ver. Başkalarının kriterlerine göre seçim yapma. O zaman başkalarının gideceği yerlere gidersin. Oralarda ne işin var? Her gün oku. Her şeyi oku. Ağaç olmak nasıldır? Van Gogh olmak nasıldır? İkinci Dünya Savaşı’na katılmış olmak nasıldır? Öğren. Kendinle sosyalleş. Yoksa unutursun nasıl biri olduğunu. Her gün şükret. Karanlık günler olacak. Düşeceksin de. Yaralar da açılacak. O zamanlarda şunu unutma: Tünel bitecek. Kalkacaksın da. Kabuk da bağlayacaksın. Korkmaktan korkma. Ödün bile kopsun. Sonra kapa gözünü bas karanlığına. Belki biri taş döşemiştir; kim bilir. Böbürlenme. Kibirlenme. Köpürme. Abart. Çoğalt. Parlat. Her gün, bir yazar tarafından hayatının hikâyelendirildiğini düşün ve dinle. Böyle bir kahraman olmak ister miydin? İstiyorsan başarıyorsun. Ne mutlu sana.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder