24 Ocak 2018 Çarşamba

Cehennem - Robert Olen Butler

Hangi kitap olduğunu hatırlamıyorum ama İthaki Yayınları'ndan çıkmış bir kitabın son sayfalarında yayınevinin basılmış birkaç kitabının tanıtımı vardı. Cehennem de bunlardan biriydi. Konusunu okuyunca ilgimi çekti ve hemen sipariş ettim. Hatta iki tane sipariş etmişim:))) Ne yazık ki birini bile okuyamadım:)
Maalesef kitabı okumaya çeyreğinden sonra devam edemedim...


CEHENNEM
Yazarı: Robert Olen BUTLER
Orijinal Adı: Hell
Türü: Roman
Yayın Hakları: İthaki Yayınları
-   1. Baskı, Haziran 2011, İstanbul
Kapak Tasarımı: Ethem Onur Bilgiç
Çeviri: Sevinç Kayır
-   272 sayfa


Yazar Hakkında Bilgi=  Robert Olen Butler, 1945'te Illinois'da doğdu. Şimdiye kadar on bir roman ve öykü kitabı yayımlamış olan yazar 1993'te A Good Scent From a Strange Mountain adlı öykü kitabıyla Pulitzer Ödülü'ne layık görüldü. Butler, Florida Üniversitesi'nde yaratıcı yazarlık dersleri vermeye ve yazmaya devam etmektedir.


ARKA KAPAK –

Cehennem'den canlı yayınla karşınızdayız! Bugünün en önemli gündem başlığı, Şeytan'la yaptığımız röportaj... Sakın bizden ayrılmayın!..

Hatcher McCord kendini Cehennem'de bulmuş bir spikerdir ve neden böyle kötü bir sonla karşılaştığını çözmeye çalışmaktadır. Humphrey Bogart, William Shakespeare, papalar, yazarlar ve Amerikan başkanları gibi çeşit çeşit karakterlerle dolu çevresi de aynı dertten muzdariptir. Asıl mesele kimin Cehennem'de olduğu değil, kimin olmadığıdır belki de. Yeni hayatında McCord, Anne Boleyn ile birliktedir, ama Kraliçe'nin VIII. Henry'ye olan saplantısı yüzünden ilişkileri sürekli kesintiye uğramaktadır. Kahramanımız bir gün Dante'nin Beatrice'iyle tanışır ve Cehennem'den bir çıkış yolu olduğunu öğrenir. Ertesi sabah Şeytan'la yaptığı röportaj sırasında ise, onun her şeyi bildiği gerçeğinin bir hayal olabileceğini fark eder.

Pulitzer Ödüllü Robert Olen Butler'ın yarattığı Cehennem'de iyi, kötü, özgür irade ve kaçış olasılığı ekseninde yapacağınız çılgın ve aykırı yolculuğa hazır olun.

"Butler'ın bu nükteli ve yaratıcı romanı yazarken mükemmel vakit geçirdiğine şüphe yok. Cehennem kesinlikle komik ve kışkırtıcı..."
Library Journal

                                               Eylül 2017


Defterimden...


Okuma halleri:)


Keyifli okumalarınız olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder