28 Kasım 2016 Pazartesi

Aşk İşaretleri - Latife Tekin

Latife Tekin'i bir başka seviyorum. Birkaç sene önce Fazıl'la Gümüşlük Akademisi'ne gitmiştik.Orada sevgili Latife Tekin ile tanışma ve sohbet etme imkanımız olmuştu. İnanılmaz tatlı bir kadın. Cana yakın ve sempatik. Bizim projelerimizi sorup bayağı bir ilgilenmişti.


Aşk İşaretleri'nin Diren Kitapçı'da ilk basımını buldum. 
Kısa bir roman ama yoğun. Alıntıladıklarımdan birkaçını aşağıda paylaşacağım. Ben romanın genelinden  çok alıntıladıklarım üzerinde bayağı bir durdum. Bence o cümlelerden yola çıkıp harika hikayeler kurgulanabilir. Alıntıladıklarımı o denli sevdim, etkilendim.


Latife Tekin paylaşımlarım:

Berci Kristin Çöp Masalları - Latife Tekin 


Okuma halleri fotoğraflarıma bakmak isterseniz:


AŞK İŞARETLERİ
Yazarı: Latife TEKİN
Türü: Roman
Yayın Hakları: Metis Yayınları
-   Birinci Basım: Mart 1995
Kapak Resmi: Dilek Çokluk, 1995
-   122 sayfa


Kitaptan Alıntılar;

        * Deniz şap! diye bakıp apışıp kalmayacağız. Bileceğiz ki dalga dalga patlayan suya kirpiklerin ince örgüsünden bakılır. Filtre!..

        * Göz gerçeğin aynası değil, gerçeğin sırdaşıdır, sırların ajanı.

        * Aynanın içinde, ... yitmiş sayısız ağız, birbirine bitişmiş, ayrık ama aynı donuklukla bakan bir sürü göz oynaşıyordu.

        * Dünyada bazı insanlar uçurumuyla dolaşır. 'İçime düşerseniz çıkamazsınız sonra.'

        * Yüzüm bir cümleyle yırtılmış.

        * Sana bakarken gözlerimi kapasam... karanlıkta kalırsın...

        * Biz daha içinde geçtiğimiz günün kelimelerini bulup cümlesini kuramazken, Nezir çoktan geleceğin düşüncesine ermiş, geleceğin kelimeleriyle oynuyor.

        * İnsanların aklına kese yapsa...

        * Manava, patlıcanları, biberleri insanlardan daha çok sevdiğini söyleyerek.

        * Gözünde cümle cümle tüten hayat hikayelerimiz...

        * Bizden önce, aynı sözleri başkaları duydu mutlaka.


 ^-^ KEDİLER ^-^

        * Gebe cadılar kedilerin aleminde.

                                                                           Kasım 2016


Yazar Hakkında Bilgi=  Latife Tekin 1957 yılında Kayseri'nin Bünyan kazasına bağlı Karacafenk köyünde doğdu. Dokuz yaşında ailesiyle İstanbul'a geldi. İlk kitabı Sevgili Arsız Ölüm 1983 yılında yayınlandı. Ardından Berci Kristin Masalları (1984), Gece Dersleri (1986) ve Buzdan Kılıçlar (1989) adlı romanları yayınlandı. Değişik üslubu ve yaklaşımıyla genç kuşak edebiyatçıların önde gelen isimlerinden biri olan Latife Tekin'in romanları İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca'ya çevrildi.


ARKA KAPAK –

Yansımalar ortasında halkalanıp sözlerinin dibe çeken yüküyle bakakaldık. Omuzlarının hareketi, astarı torbalanmış ceketini savruluşuyla dengeleniyor. Yürüdükçe hava açılıyor önünde. Ardında rüzgarlı bir kapanış. Nezir.. Korunağının içinde. Hiçbir ışın, hiçbir ses ona ulaşamaz. Yüzünde imaların kalkanı. Dört bir yana işaretler estiriyor. Ansız gölgelerin macerası!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder