27 Aralık 2014 Cumartesi

Sistem - Karl Olsberg * Güz Okuma Şenliği 2014*

Sevgili Pinuccia'nın düzenlediği 'Güz Okuma Şenliği' bitti ve raporumu burada paylaştım.
Ve hatta 'Kış Okuma Şenliği' başladı ve ben de listemi oluşturdum hatta yeni listemden üç kitap bitirdim:) Ama okuma şenliği defterimi henüz hazırlayamadığımdan blogumda da paylaşamadım.
Okuma şenliği defterlerime bakmak isterseniz buraya ve şuraya lütfen:)

Listenin 16. sırası: Polisiye/gerilim/korku vb. türde bir kitap.

Okuma halleri fotoğraflarıma bakmak isterseniz:

Okuma Halleri, Fotoğraflarla - Sistem / Karl Olsberg


Spocky 




SİSTEM
Yazarı: Karl OLSBERG
Orijinal Adı: Das System
Almanca Aslından Çeviren: Ömürnaz Kurt
Türü: Roman / Gerilim
Yayın Hakları: Can Yayınları
www.canyayinlari.com.
-   1. basım: Eylül 2010
-   375 sayfa


Kitaptan Alıntılar;
  
* Yeteneği olan her yazılım uzmanı bir hacker'dır. Senin bu kavramdan anladığına, yabancı sistemlere izinsiz girenlere biz cracker diyoruz.

* Almanya nüfusunun yüzde ikisinin şizofreni hastası olduğu tahmin ediliyor. Bu, bir buçuk milyon insan demektir. Çoğu kötü huylu değil, ama paranoyanın az ya da çok yumuşak biçimleri oldukça yaygın.

* ... IBM'in kurucusu James Watson bundan elli yıl önce, bütün dünyadaki bilgisayar ihtiyacının en fazla bir düzine olacağına inanıyordu.


^-^ KEDİLER ^-^

* Birilerinin onlarla kedi fare oyunu oynaması hiç hoşuna gitmemişti.

        * Pandora onunla, kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyordu.

                                                              Okuduğum tarih: Aralık 2014

Kültüy'e afiyet olsun:) 


Yazar Hakkında Bilgi=  Karl Olsberg, 1960'ta doğdu.mğnster'de işletme öğrenimi gördü. Bir yandan da çeşitli bilgisayar programlama dilleri öğrendi ve bilgisayar oyunları yazdı. Yapay zeka uygulamaları üzerine doktora yaptı. Biri multimedya, biri yazılım alanında olmak üzere, iki şirket kurarak iş hayatında başarı kazandı. Halen Hamburg'da yaşayan Olsberg, kurumsal danışman olarka çalışıyor ve kitap yazıyor. Evli ve üç oğlu var. Diğer romanları: Der Duft (Koku), Schwarzer Regen (KaraYağmur).

Spocky 


ARKA KAPAK –

Adı: Pandora
Türü: Yeni nesil bilgisayar virüsü
Özellikleri: Öğreniyor, büyüyor, öldürüyor

Hissedarlarına yapacağı sunumda, kurucusu olduğu yazılım şirketinin geliştirdiği ve Google'la rekabet edebilecek arama motorunu tanıtan Marc, yarattığı yapay zekânın yalnızca birkaç küçük kusuru olduğunu sanıyordu. Yazılımın hazırlanmasında çalışan iki programcının esrarengiz ölümünden sonra, virüsün dünyadaki internet ağına hızla yayıldığı ve ulaştığı her yerde korkunç bir kaos ve yıkım yarattığı anlaşıldığında, işlemediği iki cinayetin zanlısı olarak aranmaya başlamıştı bile. Eski çalışanı Lisa ile birlikte bu yapay zekânın üstesinden gelip dünyayı kurtaracak bir antivirüs programı yazmak için ölümüne bir savaşa giriştiler. Ama daha hiçbir şey görmemişlerdi...

Bilgisayarlarının, açıp kapadıkları basit makineler olduğunu düşünenler! Düğmeye basmadan önce bir kez daha düşünün!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder