20 Temmuz 2015 Pazartesi

Martıya Uçmayı Öğreten Kedi - Luis Sepulveda * Yaz Okuma Şenliği 2015

Sevgili Pinuccia'nın düzenlediği 'Yaz Okuma Şenliği' okuma listeme buradan ulaşabilirsiniz.


Listenin 22. sırası: Kendinizin belirleyeceği bir temaya uyan dört kitap.
'Kitaplığımdan gözüm kapalı, rastgele seçtiğim kitaplar.'


Bu kategori dahilinde okuduğum bir diğer kitap:

Galiba Ben Sanatçıyım - Müjdat Gezen



Okuma halleri fotoğraflarıma bakmak isterseniz:


^-^ MARTIYA UÇMAYI ÖĞRETEN KEDİ ^-^
Yazarı: Luis SEPULVEDA
Orijinal Adı: Historia de una gaviota y del gato que le enseno a volar, 1996
Türü: Roman
Yayın Hakları: Can Yayınları
www.canyayinlari.com
-   1. Basım: 1999                  30. Basım: 5000 adet, Şubat 2014
Çeviren: Saadet Özen
Resimleyen: Mustafa Delioğlu
-   125 sayfa


 Kitaptan Alıntılar;

        * Albay'la miyavlaşmalıyım:) Çok acil!

        * Kirpiler batsın bize! :)

        * ... papağanlara, tukanlara...

        * Mürekkep balığının mürekkebi adına! Denizlerde korkunç şeyler oluyor. Bazen bazı insanları çıldırıp çıldırmadığını soruyorum kendime, okyanusu kocaman bir çöplük haline getirmeye çalışıyorlar. Geçenlerde Elbe'nin ağzını tarakladım, gel-gitlerin önüne katıp sürüklediği çöpleri bir görseniz! Kaplumbağanın kabuğu adına! Varillerce böcek ilacı, araba lastikleri, insanların kumsalda bıraktığı tonlarca lanet olasıca plastik şişe çıkardık...
         Korkunç! Korkunç! Eğer böyle devam ederse, 'kirlilik' sözcüğü ansiklopedinin 11. cildinin bütün K harfini kaplayacak...

                                                                 Okuduğum tarih: Haziran 2O15


Yazar Hakkında Bilgi=  Luis Sepulveda 
(4 Ekim 1949Ovalle), Şilili yazardır.
Gençliğinde içinde yer aldığı politik etkinlikler nedeniyle işkenceye uğradı ve 25 yaşında ülkesini terk etmek durumunda kaldı. Bunun ardından, birçok Güney Amerika ve Avrupa ülkesinde yaşadıktan sonra, 1980 yılında Almanya'ya taşındı. Ailesiyle birlikte on yılı aşkın bir süre bu ülkede yaşadı. Sepulveda, 1997'den beri İspanya'da, Asturias'ta yaşıyor.
Dünyanın hemen her yerini dolaşmış olan yazar, Green Peace Örgütü'nün üyesidir; UNESCO'nun kimi çalışmalarında da görev almıştır.
Sepulveda, sürgüne gittiği dönemde yazmaya başladı;kendi yaşamı, doğa, ülkeler ve halklar hakkında, kısa öykü, roman, oyunlar, radyo oyunları ve deneme türünde yapıtlar verdi. Birçok ödül aldı. Uluslararası alandaki ilk çıkışını, Türkiye'de Can Yayınları'ndan çıkan Aşk Romanları Okuyan İhtiyar'la yaptı. Bunu izleyen yapıtları arasında gene Can Yayınları tarafından yayımlanan Dünyanın Sonundaki Dünya,Martıya Uçmayı Öğreten Kedi sayılabilir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Luis_Sepulveda


Çeviren Hakkında Bilgi: http://www.ndsliler.com/index.php/mezunlarimiz/haberler/item/300-nds-90-saadet-%C3%B6zen-ile-s%C3%B6yle%C5%9Fi


Resimleyen Hakkında Bilgi: 1946 yılında Erzincan’da doğdu. 1975’te kurduğu kendi atölyesinde resmin yanı sıra ağırlıklı olarak kitap kapağı ve çocuk kitapları resimledi. Bu alanda kendine özgü bir üslup oluşturdu. Çocuklara resimle verilmek isteneni vermek kadar, onlara sanatsal bir bakış açısı ve estetik beğeni ölçüsü kazandırabilecek resimler yapmaya özen gösterdi. Sanatçının eserleri, kişisel ve karma birçok sergide yer aldı. Sanatçı Truva Folklor Derneği 2004 Plastik Sanatlar Ödülü aldı. 
http://www.kalem.biz/yazi.asp?islem=yazidetay&id=1284&db=3&konusu=Mustafa%20Delio%F0lu


ARKA KAPAK –

Okyanusu dökülen petrolden zehirlenen genç martı Kengah, karaya ulaşmayı ve orada yumurtlamayı başarır. Ölmeden önce, içinde yavrusunun bulunduğu yumurtayı kedi Zorba'ya emanet eder ve ondan üç konuda söz ister. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder