5 Ekim 2016 Çarşamba

Kitap Sevdalıları Buluşursa:)

Kısa İstanbul ziyaretimizin en güzel anlarından biri Instagram ve Youtube sayesinde kazandığım iki güzel insanla bir araya gelmek oldu. 
Sevgili Dileda'yı Youtube'daki kitap videoları sayesinde tanıdım. Buradan videolarına, şuradan Instagram profiline ulaşabilirsiniz.
Sevgili Ayça'yı ise Instagram sayesinde tanıdım. Şuradan Instagram hesabına, buradan Youtube hesabına ulaşabilirsiniz. 
Benim hesaplarıma göz atmak isterseniz de Instagram hesabıma buradan, Youtube videolarıma da şuradan ulaşabilirsiniz:)

Üç kitap sevdalısı buluşursa ne yapar?:) Pek tabii ulaşabildiği kitapçılar gezer, kitap sohbeti yapar, birbirine kitap hediye eder.
Biz de önce Suadiye D&R'ı gezdik ve oradan da Suadiye Remzi Kitabevi'ni dolaşıp sonrasında da kafesinde kitaplı ve bol kahkahalı bir sohbet gerçekleştirdik.

Sağdaki kitaplar Ayça'nın, soldakiler Dileda'nın, alt kısımdakiler de benim:)
Aklımda Dileda'ya çok sevdiğim Eduardo Galeano'nun kitabını hediye etmek vardı. Galeano'ları umuyorum beğenerek okur. Ayça'ya John Ruskin'in 'Susam ve Zambaklar' isimli kitabını hediye etmek istiyordum. Ama D&R'da da Remzi'de de benim istediğim yayınevinden basılmış olanı bulamadık. O yüzden kitap seçimimi değiştirdim ve Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü severek okuyacağını umuyorum.


Sevgili Ayça Ferit Edgü'yü çok seviyor. Özellikle 'Hakkari'de Bir Mevsim' kitabı Ayça için çok özel. Hem sevdiği bir yazardan bir kitap hediye etmek istemiş hem de kedili olunca hemen benim için seçimini yapmış ^-^
Adada okudum ve bitirdim. En kısa zamanda bloguma da yazısını girerim diye ümit ediyorum:) Pek tabii severek okudum. 
Ferit Edgü'nün bende yeri çok ayrıdır. Onun küçürek öykülerinden çok etkilenmişliğim vardır. Hatta Ayışığı Kedisi kitabımda Ferit Edgü etkisinde kalarak yazdığım kısa öyküler mevcut.
Edgü'nün blogumda paylaştığım kitapları:
Sedef kedisi Prenses 


Edebiyat tutkunu arkadaşlarıyla bir araya gelip farklı bir projeyi hayata geçirmişler. Tamamen el yazılarından oluşan ve ayrıca içinde harika çizimler olan bir dergi hazırlamışlar. Ben çok etkilendim ve sevdim. Hem fikri, hem emeği hem de içeriği. Sevgili Ayça'da dergide yazıyor. 
Kalemderhane'nin Instagram sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. 


Sevgili Dileda ise merak edip okumak istediği 'Saplantı' kitabını üçümüze birden aldı. Eş zamanlı okumayı konuşmuştuk ama ben dayanamadım adada biraz göz gezdirdim:) 


Dileda'nın tavsiyesiyle aldığım bir kitap.


Yine Dileda'nın tavsiyesi. Bu kitap zaten alınacaklar listemde de vardı. Hasan Ali Toptaş'ın 'Harfler ve Notalar' kitabını okurken not almıştım.


Keyifli okumalarınız olsun.


2 yorum:

  1. Ne güzel bir buluşma olmuş:) keyifli okumalar dilerim Ayşim'cim, harika kitaplar seçmişsiniz, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Gerçekten çok keyifliydi.
      Kocaman sevgilerimle ^-^

      Sil