3 Ocak 2017 Salı

Eganba Alışverişim * Aralık 2016

2016'nın son kitap alışverişini Eganba'dan gerçekleştirdim. 
Fazıl yeni yıl hediyesi olarak bana kitap hediye çeki verdi. Limiti tüketmekte hiiiç zorlanmadım, konu kitap olunca:)
Instagram'da kitap tavsiyesi de istemiştim. Gerçi alınacaklar listemin maşallahı var ama yine de gözümden kaçan iyi kitaplardan haberdar olmanın en iyi yolunun okuma zevkine güvendiğim okurların tavsiyesi olduğunu düşünüyorum.
Birkaç kitabı tavsiye üzerine aldım zaten kimlerin tavsiyesi olduğunu da paylaşacağım.

Kitaplar bir hafta kadar açılacağı anı beklediler:) Her ne kadar sipariş listesini ben oluştursam da kitapları kokulu kokulu yılbaşı gecesi açmak istedim.
Aşkım 


Pek tabii mırkyardımcılarım olacaktı ki olmalıydı:)
Kültüy 


Hediye bez çanta, tasarım defter ve bolca kitap ayracı için Eganba'ya çok çok teşekkür ederim:)


Handan Gökçek'in 'Sır Dökümü' kitabını okudum ve dedim ki bu değerli yazarın tüm kitaplarını almalıyım. 'Sır Dökümü' kitabıyla ilgili yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.
Külkedisi 


Sezgin Kaymaz'dan okuyacağım üçüncü kitap olacak ve eminim ki okuduğum diğer iki kitabından etkilendiğim ve çok sevdiğim gibi bu kitabını da aynı heyecan ve beğeniyle okuyacağım.
'Lucky' romanı ile ilgili paylaşımıma buradan ulaşabilirsiniz.
İkinci olarak Kün'ü okudum ama henüz blogda paylaşmadım. Paylaşınca onu da eklerim inşallah unutmazsam:)


Uzun yıllardır (Antoloji.com sayesinde) tanıdığım değerli şair ve yazar Veysel Çolak'dan şiir sanatı üzerine çok merak ettiğim bir kitap...
Bodrum 


Dediğim gibi Instragram üzerinden kitap tavsiyesi istemiştim. Sevgili Leylak Dalı benim uzun yıllardır keyifle ve hayranlıkla takip ettiğim bir blogger. Özellikle aylık kitap okuma yazılarını büyük bir merakla bekliyorum. Okuma zevkine de çok güveniyorum. Her yeri geldiğinde söylüyorum ki Magda Szabo'yu onun sayesinde okudum. Blogunda 'Kapı' romanını tavsiye etmişti ve okuyunca yazarın iki kitabını daha almıştım. Filmini de izlemiştim:) Bir de Szabo'nun yanına Jean-Louis Fournier eklendi:) Temmuz okumalarında yazarın 'Nereye Gidiyoruz Baba?' kitabını tavsiye etmişti. Ve sevgili Leylak Dalı beni yine yanıltmadı. Yine çok etkilendiğim bir okuma oldu.
İşte bu sefer de tavsiye ettiği üç kitap vardı. Tavsiyesi olan yazarlardan birinin (Isabel Allende) ben de okunmayı bekleyen bir kitabı olduğu için diğer iki kitaptan ilk olarak Kuş Kadın'ı sipariş ettim. Diğer kitap neydi diye merak etmeyin diye onu da ekleyeyim, belki faydalanmak isteyen olur: Kız Koşucu - Carrie Snyder.


Instragram'dan sevgili @habbele1 'Svetlana Aleksiyeviç'in kitaplarını tavsiye etmiş. Üç kitabından biri tükenmiş gözüküyordu. Geriye kalan iki kitap arasından konusu itibariyle ilk bunu okumak istedim.


Instagram'dan sevgili @urfatutkunu'nun tavsiyesi üzerine aldığım ve tabii konusu da ilgimi çeken kitap.


Instragram'dan sevgili @hul_ya'nın tavsiyeleri arasından seçtiğim kitaplar...


Instagram'dan sevgili @ebruaykac tavsiyesi.


Blog paylaşımlarım için:

Kuşlar Sanatı - Pablo Neruda

Bu kitaptan sevgili Mürekkep İçiçi'nin videosu sayesinde haberim oldu.


% 50 gibi kaçırılmayacak bir indirime sahipti:)


James Joyce paylaşımlarım için:
Bu kitabı torununa yazmış. Ben ise kedili diye aldım:)


Ayfer Tunç'tan 'Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi'ni okudum ve hayranlık duydum, yazarın tekniğine, hayal gücüne, kurgusuna, kendisine:)


Ve alınacaklar listemde kimi uzun zamandır kimi bir zamandır sırasını bekleyen ve alınma şerefine ulaşan kitaplar:)



Bol kitaplı, keyifli ve verimli okumalı bir yıl diliyorum.


1 yorum:

  1. Yorum bırakmak ancak bugüne kısmetmiş:) Yazıyı okuyunca eganba'dan alışveriş yapasım geldi. Öncesinde önyargıyla baktığım bu siteye bir şans vereceğim nasipse.
    Bu arada instagramda dikkatimi çekmemiş ama Bodrum'a bayıldımmmmm:))

    YanıtlaSil